Dunaújvárosban nyert a Brassó

2019. október 13. (vasárnap) 21:52 - doszerk

A helyzeteivel jobban gazdálkodó, pontosabban játszó Brassó 3-1-re legyőzte a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóit.

Azok után, hogy egy héttel ezelőtt 9-2-es vereséget szenvedett Brassóban, majd újra a tabella harmadik helyezettje ellen korcsolyázott jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga alapszakaszában. A brassóiak két rosszabb meccsel, az Újpest elleni hosszabbításos, valamint a Hokiklub elleni rendes játékidőben elszenvedett vereséggel a hátuk mögött érkeztek Dunaújvárosba, ahol a mieink természetesen a visszavágás reményében várták az este hat órakor kezdődő találkozót. Mely előtt kisebb ünnepségre is sor került, ugyanis a Bikák csapatkapitánya, Azari Zsolt a közelmúltban játszotta 400. alapszakasz mérkőzését, s ez alakalomból a csapat vezetése köszöntötte egy erre az alkalomra készített speciális mezzel az említett meccseken 450 pontot szerző támadót.

Melynek első komolyabb lehetősége a vendégek előtt adódott, ám hiába került már az 5. percben kettős emberelőnybe a Brassó, jó védekezéssel megúszták kapott gól nélkül ezt az időszakot az Acélbikák. A folytatásban két alkalommal játszhattak fórban a mieink is, de ők sem tudtak élni lehetőségeikkel sőt, a 14. perc legvégén figyelmetlenek voltak, s ezt Fowlie büntette óriási góllal, mindezt úgy, hogy a vendégek voltak eggyel kevesebben (0-1). A bekapott találat meg is zavarta a Bikákat, így a harmadból hátralévő időben veszélyesebben játszott a Brassó, de az eredmény már nem változott.

A második felvonásra egy élesebb DAB jött ki a jégre, ám a helyzetek kihasználásával, illetve Polc kapussal alaposan meggyűlt a baja Miroslav Ihnacak tanítványainak. A túloldalon Hughson sem unatkozott azért, volt három-négy nagyon komoly helyzete a vendégeknek is, de ahogy kollégája, úgy a Bikák hálóőre is hibátlanul tette a dolgát. Az utolsó másodpercekben Turcotte lépett ki, s lőtt fonákkal a hálóba, ám a játékvezetők némi videózás után nem adták meg a gólt, mert időn túl esett.

A harmadik húsz perc eleje ismét egyenlő erők küzdelmét hozta, ám ennél is nagyobb problémát jelentett, hogy a 45. percben Borisenko kék vonalas lövésére nem volt ellenszere Hughson kapusnak, így megduplázta előnyét a Brassó gárdája (0-2). Mentek előre, küzdöttek az Acélbikák, de a kapu előtt továbbra sem tudtak jó döntéseket hozni, így a vendégek biztosan őrizték sovány előnyüket. Egészen az 58. percig, mikor Turcotte marad a vendégek kapuja előtt, s kotort be a hálóba egy kipattanót, ám hiába hozta le kapusát is Miroslav Ihnacak, az utolsó percben Tranca egy üres kapus góllal végleg eldöntötte a találkozót, melyet végül 3-1-re nyert meg a pontosabb brassói gárda.

Miroslav Ihnacak: - Sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, de többször is rossz megoldást választottunk a kapu előtt, illetve az ellenfél kapusa nagyon jól védett. Kulcspillanat volt a vendégek emberhátrányos gólja.

Ondrej Rusnak (másodedző): - Nagyon örülünk, hogy három vesztes meccs után végre nyerni tudtunk. Nagyon jól védekeztünk, a kapusunk kiválóan védett, ez döntött ma.

DAB – Corona Brasov 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Azari, Dansereau, Mazurek, Baker (1), Lendák, Silló, Turcotte 1, Somogyi, Dósa, Hruby, Németh (1), Pinczés, Subotic, Ráduly, Wéninger, gebei, Tamás. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Corona Brasov: Polc – Armstrong (1), Stephenson, Bíró G., Fowlie 1, Gliga (1), Borisenko 1, Bíró O., Péter (1), Tranca 1, Zsók, Harrison, Mihály, Bíró M., Molnár (1), Plante, Gajdó T., Szabó, Gajdó B. Vezetőedző: Julius Pénzes.

A rovat további hírei: Sport

Hosszabbításban nyert a Fradi!

Hosszabbításban nyert a Fradi!

2019. november 12. (kedd)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata rendkívül kiélezett mérkőzésen, a ráadásban szenvedett vereséget a Ferencváros elleni Erste Liga mérkőzésen.

Később játszunk a Siófok ellen

Később játszunk a Siófok ellen

2019. november 12. (kedd)

Az ellenfél utazási viszontagságai miatt elmarad a Siófok és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szerda estére kiírt bajnoki mérkőzése.

Egy pont jutott

Egy pont jutott

2019. november 12. (kedd)

Csak az U17-es labdarúgók örülhettek pontszerzésnek a Dunaújváros PASE utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki találkozóin.

A Fradi érkezik

A Fradi érkezik

2019. november 11. (hétfő)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára a címvédő Ferencváros elleni hazai találkozón.

Történelmi nap előtt a válogatott

Történelmi nap előtt a válogatott

2019. november 11. (hétfő)

A védelemben rosszul áll, de bizakodva várja a walesi Eb-selejtezőt a magyar labdarúgó válogatott.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. november 11. (hétfő)

A DFVE ifjúsági vízilabdázói kikaptak, a serdülők viszont nyerni tudtak a Győri VSE ellen lejátszott korosztályos bajnoki mérkőzésen.

Dühítő döntetlen

Dühítő döntetlen

2019. november 10. (vasárnap)

Hiába vezetett két góllal is, nem sikerült nyernie a Dunaharaszti vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának.