Dunaújvárosban nyert a Brassó

doszerk - 2019. október 13. 21:52

A helyzeteivel jobban gazdálkodó, pontosabban játszó Brassó 3-1-re legyőzte a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóit.

Azok után, hogy egy héttel ezelőtt 9-2-es vereséget szenvedett Brassóban, majd újra a tabella harmadik helyezettje ellen korcsolyázott jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga alapszakaszában. A brassóiak két rosszabb meccsel, az Újpest elleni hosszabbításos, valamint a Hokiklub elleni rendes játékidőben elszenvedett vereséggel a hátuk mögött érkeztek Dunaújvárosba, ahol a mieink természetesen a visszavágás reményében várták az este hat órakor kezdődő találkozót. Mely előtt kisebb ünnepségre is sor került, ugyanis a Bikák csapatkapitánya, Azari Zsolt a közelmúltban játszotta 400. alapszakasz mérkőzését, s ez alakalomból a csapat vezetése köszöntötte egy erre az alkalomra készített speciális mezzel az említett meccseken 450 pontot szerző támadót.

Melynek első komolyabb lehetősége a vendégek előtt adódott, ám hiába került már az 5. percben kettős emberelőnybe a Brassó, jó védekezéssel megúszták kapott gól nélkül ezt az időszakot az Acélbikák. A folytatásban két alkalommal játszhattak fórban a mieink is, de ők sem tudtak élni lehetőségeikkel sőt, a 14. perc legvégén figyelmetlenek voltak, s ezt Fowlie büntette óriási góllal, mindezt úgy, hogy a vendégek voltak eggyel kevesebben (0-1). A bekapott találat meg is zavarta a Bikákat, így a harmadból hátralévő időben veszélyesebben játszott a Brassó, de az eredmény már nem változott.

A második felvonásra egy élesebb DAB jött ki a jégre, ám a helyzetek kihasználásával, illetve Polc kapussal alaposan meggyűlt a baja Miroslav Ihnacak tanítványainak. A túloldalon Hughson sem unatkozott azért, volt három-négy nagyon komoly helyzete a vendégeknek is, de ahogy kollégája, úgy a Bikák hálóőre is hibátlanul tette a dolgát. Az utolsó másodpercekben Turcotte lépett ki, s lőtt fonákkal a hálóba, ám a játékvezetők némi videózás után nem adták meg a gólt, mert időn túl esett.

A harmadik húsz perc eleje ismét egyenlő erők küzdelmét hozta, ám ennél is nagyobb problémát jelentett, hogy a 45. percben Borisenko kék vonalas lövésére nem volt ellenszere Hughson kapusnak, így megduplázta előnyét a Brassó gárdája (0-2). Mentek előre, küzdöttek az Acélbikák, de a kapu előtt továbbra sem tudtak jó döntéseket hozni, így a vendégek biztosan őrizték sovány előnyüket. Egészen az 58. percig, mikor Turcotte marad a vendégek kapuja előtt, s kotort be a hálóba egy kipattanót, ám hiába hozta le kapusát is Miroslav Ihnacak, az utolsó percben Tranca egy üres kapus góllal végleg eldöntötte a találkozót, melyet végül 3-1-re nyert meg a pontosabb brassói gárda.

Miroslav Ihnacak: - Sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, de többször is rossz megoldást választottunk a kapu előtt, illetve az ellenfél kapusa nagyon jól védett. Kulcspillanat volt a vendégek emberhátrányos gólja.

Ondrej Rusnak (másodedző): - Nagyon örülünk, hogy három vesztes meccs után végre nyerni tudtunk. Nagyon jól védekeztünk, a kapusunk kiválóan védett, ez döntött ma.

DAB – Corona Brasov 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Azari, Dansereau, Mazurek, Baker (1), Lendák, Silló, Turcotte 1, Somogyi, Dósa, Hruby, Németh (1), Pinczés, Subotic, Ráduly, Wéninger, gebei, Tamás. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Corona Brasov: Polc – Armstrong (1), Stephenson, Bíró G., Fowlie 1, Gliga (1), Borisenko 1, Bíró O., Péter (1), Tranca 1, Zsók, Harrison, Mihály, Bíró M., Molnár (1), Plante, Gajdó T., Szabó, Gajdó B. Vezetőedző: Julius Pénzes.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.