Dunaújvárosban nyert a Brassó

2019. október 13. (vasárnap) 21:52 - doszerk

A helyzeteivel jobban gazdálkodó, pontosabban játszó Brassó 3-1-re legyőzte a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóit.

Azok után, hogy egy héttel ezelőtt 9-2-es vereséget szenvedett Brassóban, majd újra a tabella harmadik helyezettje ellen korcsolyázott jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga alapszakaszában. A brassóiak két rosszabb meccsel, az Újpest elleni hosszabbításos, valamint a Hokiklub elleni rendes játékidőben elszenvedett vereséggel a hátuk mögött érkeztek Dunaújvárosba, ahol a mieink természetesen a visszavágás reményében várták az este hat órakor kezdődő találkozót. Mely előtt kisebb ünnepségre is sor került, ugyanis a Bikák csapatkapitánya, Azari Zsolt a közelmúltban játszotta 400. alapszakasz mérkőzését, s ez alakalomból a csapat vezetése köszöntötte egy erre az alkalomra készített speciális mezzel az említett meccseken 450 pontot szerző támadót.

Melynek első komolyabb lehetősége a vendégek előtt adódott, ám hiába került már az 5. percben kettős emberelőnybe a Brassó, jó védekezéssel megúszták kapott gól nélkül ezt az időszakot az Acélbikák. A folytatásban két alkalommal játszhattak fórban a mieink is, de ők sem tudtak élni lehetőségeikkel sőt, a 14. perc legvégén figyelmetlenek voltak, s ezt Fowlie büntette óriási góllal, mindezt úgy, hogy a vendégek voltak eggyel kevesebben (0-1). A bekapott találat meg is zavarta a Bikákat, így a harmadból hátralévő időben veszélyesebben játszott a Brassó, de az eredmény már nem változott.

A második felvonásra egy élesebb DAB jött ki a jégre, ám a helyzetek kihasználásával, illetve Polc kapussal alaposan meggyűlt a baja Miroslav Ihnacak tanítványainak. A túloldalon Hughson sem unatkozott azért, volt három-négy nagyon komoly helyzete a vendégeknek is, de ahogy kollégája, úgy a Bikák hálóőre is hibátlanul tette a dolgát. Az utolsó másodpercekben Turcotte lépett ki, s lőtt fonákkal a hálóba, ám a játékvezetők némi videózás után nem adták meg a gólt, mert időn túl esett.

A harmadik húsz perc eleje ismét egyenlő erők küzdelmét hozta, ám ennél is nagyobb problémát jelentett, hogy a 45. percben Borisenko kék vonalas lövésére nem volt ellenszere Hughson kapusnak, így megduplázta előnyét a Brassó gárdája (0-2). Mentek előre, küzdöttek az Acélbikák, de a kapu előtt továbbra sem tudtak jó döntéseket hozni, így a vendégek biztosan őrizték sovány előnyüket. Egészen az 58. percig, mikor Turcotte marad a vendégek kapuja előtt, s kotort be a hálóba egy kipattanót, ám hiába hozta le kapusát is Miroslav Ihnacak, az utolsó percben Tranca egy üres kapus góllal végleg eldöntötte a találkozót, melyet végül 3-1-re nyert meg a pontosabb brassói gárda.

Miroslav Ihnacak: - Sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, de többször is rossz megoldást választottunk a kapu előtt, illetve az ellenfél kapusa nagyon jól védett. Kulcspillanat volt a vendégek emberhátrányos gólja.

Ondrej Rusnak (másodedző): - Nagyon örülünk, hogy három vesztes meccs után végre nyerni tudtunk. Nagyon jól védekeztünk, a kapusunk kiválóan védett, ez döntött ma.

DAB – Corona Brasov 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Azari, Dansereau, Mazurek, Baker (1), Lendák, Silló, Turcotte 1, Somogyi, Dósa, Hruby, Németh (1), Pinczés, Subotic, Ráduly, Wéninger, gebei, Tamás. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Corona Brasov: Polc – Armstrong (1), Stephenson, Bíró G., Fowlie 1, Gliga (1), Borisenko 1, Bíró O., Péter (1), Tranca 1, Zsók, Harrison, Mihály, Bíró M., Molnár (1), Plante, Gajdó T., Szabó, Gajdó B. Vezetőedző: Julius Pénzes.

A rovat további hírei: Sport

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

2020. június 05. (péntek)

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnökségének határozata alapján – a sportágban első alkalommal – 2020. június 1-jei hatállyal bevezetésre került a fizetési sapka szabályzat, azaz a hivatásos utánpótlás korú sportolók és az amatőr játékosok részére a sportszervezetek részéről fizethető munkabérek vagy megbízási díjak és egyéb juttatások összegéről szóló szabályozás.

Felkészültek a rendezésre

Felkészültek a rendezésre

2020. június 05. (péntek)

Gyulay Zsolt szerint Magyarország minden szempontból felkészült arra, hogy július 19-én televízión keresztül mindenki számára élvezhető, egyúttal biztonságos, zárt kapus Forma-1-es futamot rendezzen.

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

2020. június 04. (csütörtök)

A dunaújvárosi szurkolók egykori kedvence öt szezont követően játszik újra az Acélbikák szerelésében.

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

2020. június 04. (csütörtök)

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) véglegesítette az egy évvel elhalasztott tokiói olimpia áprilisban kidolgozott új kvalifikációs rendszerét, eszerint december 1-től lehet ismét indulási szintet teljesíteni.

Megvannak az év legjobbjai

Megvannak az év legjobbjai

2020. június 04. (csütörtök)

Kalmár Tibor személyében dunaújvárosi díjazott is örülhetett a Magyar Jégkorong Szövetség egyéni elismeréseinek odaítélésénél.

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

2020. június 03. (szerda)

Tíz dunaújvárosi csapat méri össze egymással erejét szombaton a VI. Nemzeti Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornán.

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

2020. június 03. (szerda)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését.