Előzetesben az éjszakai ámokfutók

2019. október 31. (csütörtök) 18:00 - doszerk

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség indítványozta egy 28 éves és egy 36 éves férfi letartóztatását, akik egy éjszaka alatt több bűncselekményt is elkövettek Dunaújvárosban.

A két férfi 2019. október 27-éről október 28-ra virradó éjszaka folyamán egy dunaújvárosi italozóban két kb. 150.000 forint értékű mobiltelefont lopott el, amiket tulajdonosaik az asztalon hagytak őrizetlenül. Ezt követően pedig az utcán egy férfit gázspray-vel fújtak le, majd több alkalommal arcon ütötték, és övtáskájából elvitték a pénztárcáját személyes okmányaival és bankkártyájával együtt.

Az elkövetőket néhány órán belül elfogták a rendőrök, és rablás bűntette, valamint két rendbeli lopás vétsége miatt indítottak velük szemben büntetőeljárást.

Az ügyészség a bűncselekmény tárgyi súlyát is figyelembe véve mindkét gyanúsított vonatkozásában indítványt tett a letartóztatásra, mivel a két dunaújvárosi férfi büntetett előélete, valamint annak okán, hogy egy éjszaka alatt több bűncselekményt is elkövettek, feltételezhető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén további bűncselekményeket valósítanának meg.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és mindkét férfi letartóztatását elrendelte, a döntés ellen csak az idősebbik férfi fellebbezett

A rovat további hírei: Sziréna

Vöröskereszt: nyitnak a fiatal véradók felé

Vöröskereszt: nyitnak a fiatal véradók felé

2020. január 29. (szerda)

A jelen elszomorító, de egyúttal sok-sok lehetőséget is rejt magában: akciókkal és kampánnyal igyekszik megnyerni a jövő reménységeit a véradás nemes ügyének a Magyar Vöröskereszt területi szervezete.

Felhívás és akció az "unokázós csalók" ellen

Felhívás és akció az "unokázós csalók" ellen

2020. január 28. (kedd)

Bár városunkban eddig nem tűnt fel ez a bűncselekményfajta, nem árt az óvatosság – az úgynevezett "unokázós csalók" elleni hatékony fellépés érdekében, a szépkorúak védelme céljából éltek felhívással a rendőrök.

Támad az influenza – látogatási tilalom a kórházban!

Támad az influenza – látogatási tilalom a kórházban!

2020. január 24. (péntek)

Meghaladta a járványügyi küszöbértéket az influenzaszerű megbetegedések száma a Szent Pantaleon Kórház térségében, ezért az intézmény vezetése teljes körű látogatási tilalmat rendelt el.

Talált bankkártyával vásárolt - de gyorsan lebukott

Talált bankkártyával vásárolt - de gyorsan lebukott

2020. január 23. (csütörtök)

Egy 55 éves mezőfalvai asszonyt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök, miután egy talált bankkártyát felhasználva több vásárlást is lebonyolított kedden. Nem sokáig örülhetett a szerencsés találatnak.

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

2020. január 10. (péntek)

Alig múlhat el hónap baleset nélkül a város egyik legneccesebb kereszteződésében - a Római körút és a Martinovics utca metszéspontjában egy furgon és egy személyautó ütközött ma délelőtt.

Eltűnés miatt keresik Alexát!

Eltűnés miatt keresik Alexát!

2020. január 08. (szerda)

Két hónapon belül immár másodszorra adtak ki körözést a dunaújvárosi rendőrök, a lakosság segítségét kérik egy 15 éves fiatal, Nárai Alexa eltűnése ügyében. Láttad? Tudsz róla? Jelentkezz, de már egy megosztás is segíthet! 
 

Rendőrség: három nap, két elfogás

Rendőrség: három nap, két elfogás

2020. január 06. (hétfő)

Szép sorozatot produkáltak a rendőrök a dunaújvárosi kapitányság illetékességi területén: két elfogás színesíti a hét vége eseménynaptárát. Még pénteken egy tatabányai férfit csíptek el Nagyvenyimen, vasárnap egy helyi lakost fogtak el Előszálláson – ellene éppen a dunaújvárosiak adtak ki elfogatóparancsot, értesült a DO.