Erdélyi túrán a hokisok

2019. október 4. (péntek) 8:05 - doszerk

Nagyon nehéz hétvége vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára, mely ma is szombaton is pályára lép az Erste Ligában.

A címvédő Ferencváros otthonában elért 3-1-es sikerrel őrizte meg hibátlan mérlegét az Erste Liga alapszakaszának legutóbbi fordulójában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melyre az új szezon eddigi legnehezebb hétvégéje vár. Miroslav Ihnacak tanítványai ugyanis pénteken délután fél hattól a Csíkszereda, míg szombaton este hat órától a Corona Brasov ellen korcsolyáznak jégre idegenben. Acélbikáink számára nyilván mindkét találkozó rendkívül nehéznek ígérkezik, ám egyelőre csak a Csíkszereda elleni meccsel foglalkoznak a mieink, akik természetesen a siker reményében keltek útnak Erdélybe.

Ehhez persze holnapi házigazdánknak, a SC Csíkszeredának is lesz egy-két szava, mely tavaly döntőt játszott az Erste Ligában, majd a nyáron megújította szakmai stábját és játékoskeretét is. Az erdélyiek vezetőedzői posztját a korábban Dunaújvárosban is eredményesen dolgozó Jason Morgan vette át, s vele természetesen több tengeren túli hokis is érkezett a Csíkszeredához, akik azonnal át is vették a vezér szerepét, ugyanis Josh Shalla hét meccsen tizenöt, míg Rodney Pelley hét mérkőzésen hét pontot szerezve állnak a házi pontlista első és harmadik helyén, míg Becze Tihamér tizenegy egységnél jár jelenleg.

Képek: DO-archív

A Csíkszereda jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán, pontosan ugyanannyi pontot gyűjtve, mint Acélbikáink, s ugyan egy meccsel többet játszottak a mieinknél, mégsem szenvedtek még vereséget, mert három találkozójukat, köztük a címvédő Fradi ellenit is hosszabbításban sikerült megnyerniük. Parázs, izgalmas mérkőzésre számíthatnak tehát a Bikák, ám a Fradi ellen mutatott remek védekezéssel és kapusteljesítménnyel, valamint hatékony támadójátékkal lehet esélye a sikerre Somogyi Balázséknak.

A rovat további hírei: Sport

Sikerélmény a gyerekeknek

Sikerélmény a gyerekeknek

2019. november 21. (csütörtök)

Rengeteg tapasztalattal gazdagodtak a Dunaferr SE ifjú birkózói az Érden megrendezett Batthyány Olimpián.

Előny a Kazincbarcikánál

Előny a Kazincbarcikánál

2019. november 20. (szerda)

A röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján a sok hibával játszó Dunaferr 3-0-s vereséget szenvedett a Kazincbarcikától.

Nagy csaták a Gárdonyiban

Nagy csaták a Gárdonyiban

2019. november 20. (szerda)

Közel száz sportoló vett részt a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Versenyen.

A Vegyészt fogadjuk a Magyar Kupában

A Vegyészt fogadjuk a Magyar Kupában

2019. november 20. (szerda)

A röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján a Dunaferr SE a Kazincbarcikát fogadja a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Ezúttal egy pont jutott

Ezúttal egy pont jutott

2019. november 19. (kedd)

Egy döntetlennel és két vereséggel zárták hétvégi bajnoki mérkőzéseiket a Dunaújváros PASE utánpótlás labdarúgói.

Rossi: nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen

Rossi: nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen

2019. november 19. (kedd)

Marco Rossi szövetségi kapitány nem tudja elképzelni, hogy a magyar labdarúgó-válogatott döntetlent játsszon a walesi csapat vendégeként a sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Sikeres utánpótlás

Sikeres utánpótlás

2019. november 19. (kedd)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízlabda csapata is magabiztos győzelmet aratott a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.