Erdélyi túrán a hokisok

2019. október 4. (péntek) 8:05 - doszerk

Nagyon nehéz hétvége vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára, mely ma is szombaton is pályára lép az Erste Ligában.

A címvédő Ferencváros otthonában elért 3-1-es sikerrel őrizte meg hibátlan mérlegét az Erste Liga alapszakaszának legutóbbi fordulójában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melyre az új szezon eddigi legnehezebb hétvégéje vár. Miroslav Ihnacak tanítványai ugyanis pénteken délután fél hattól a Csíkszereda, míg szombaton este hat órától a Corona Brasov ellen korcsolyáznak jégre idegenben. Acélbikáink számára nyilván mindkét találkozó rendkívül nehéznek ígérkezik, ám egyelőre csak a Csíkszereda elleni meccsel foglalkoznak a mieink, akik természetesen a siker reményében keltek útnak Erdélybe.

Ehhez persze holnapi házigazdánknak, a SC Csíkszeredának is lesz egy-két szava, mely tavaly döntőt játszott az Erste Ligában, majd a nyáron megújította szakmai stábját és játékoskeretét is. Az erdélyiek vezetőedzői posztját a korábban Dunaújvárosban is eredményesen dolgozó Jason Morgan vette át, s vele természetesen több tengeren túli hokis is érkezett a Csíkszeredához, akik azonnal át is vették a vezér szerepét, ugyanis Josh Shalla hét meccsen tizenöt, míg Rodney Pelley hét mérkőzésen hét pontot szerezve állnak a házi pontlista első és harmadik helyén, míg Becze Tihamér tizenegy egységnél jár jelenleg.

Képek: DO-archív

A Csíkszereda jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán, pontosan ugyanannyi pontot gyűjtve, mint Acélbikáink, s ugyan egy meccsel többet játszottak a mieinknél, mégsem szenvedtek még vereséget, mert három találkozójukat, köztük a címvédő Fradi ellenit is hosszabbításban sikerült megnyerniük. Parázs, izgalmas mérkőzésre számíthatnak tehát a Bikák, ám a Fradi ellen mutatott remek védekezéssel és kapusteljesítménnyel, valamint hatékony támadójátékkal lehet esélye a sikerre Somogyi Balázséknak.

A rovat további hírei: Sport

Gázolt a Gyalog Galopp

Gázolt a Gyalog Galopp

2020. július 09. (csütörtök)

Két meglepő eredmény is született a Dunaújváros Kupa helyosztóinak szerda esti mérkőzésein.

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

2020. július 09. (csütörtök)

Átvészelték a koronavírus-járvány okozta korlátozásokat, s már újra a vízen készülhetnek a Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Nyári táborok a birkózóknak

Nyári táborok a birkózóknak

2020. július 08. (szerda)

Több mint száz gyermek vett részt a Dunaferr SE birkózó szakosztályának kéthetes nyári táborában.

Már a végső helyezésekért küzdenek

Már a végső helyezésekért küzdenek

2020. július 08. (szerda)

A PW-Shield és az FC Green-Go győzelmét hozta a Dunaújváros Kupa hétfői játéknapja, igaz utóbbi meccs nélkül végzett a sorozat 13. helyén.

Dósa Krisztián is hosszabbított

Dósa Krisztián is hosszabbított

2020. július 08. (szerda)

A 26 éves hátvéd második szezonját kezdheti a Dunaújvárosi Acélbikák csapatának tagjaként.

Marco Rossi: "Izgalmas kihívás lesz ez mindannyiunk számára"

Marco Rossi: "Izgalmas kihívás lesz ez mindannyiunk számára"

2020. július 08. (szerda)

A férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya örül, hogy végre kiderült, mikor játszik legközelebb a válogatott, ugyanakkor az októberi és novemberi extra meccsek különleges kihívást is jelentenek.

Két újabb tornát szervez a DLSZ

Két újabb tornát szervez a DLSZ

2020. július 07. (kedd)

A játékra és a próbajátékosok tesztelésére is jó alkalmat jelentenek a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség nyári kispályás megméretései.