Felemás forduló

spigott - 2019. október 3. 13:02

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgói sima vereséget szenvedtek, az U17-esek viszont a szezon első győzelmét ünnepelhették Újpesten.

Az Újpest FC elleni mérkőzésekkel folytatta a másodosztályú korosztályos bajnokságok küzdelmeit a Dunaújváros PASE U19-es és U17-es labdarúgó csapata. A pontvadászat idei kiírását három győzelemmel és két vereséggel kezdő U19-esek hazai környezetben, a vidámparki műfüves pályán mérték össze erejüket a fővárosiakkal, ám nem kezdték jól a találkozót, ugyanis a vendégek az első felvonás derekán, majd a hajrájában is bevették a hazai kaput. A térfélcsere után mindent elkövettek fiataljaink a felzárkózás reményében, ám a 70. percben újabb gólt kaptak, így összességében sima, 3-0-s vereséggel zárták a mérkőzést. A DPASE U19-es együttese hat fordulót követően három győzelemmel és három vereséggel, kilenc szerzett ponttal áll a tabella nyolcadik helyén.

Kép: DO-archív

A dunaújvárosi labdarúgók U17-es együttese nem kezdte jól a szezont, eddigi három mérkőzésén három vereséget szenvedett, így nem a legjobb előjelekkel várta az ÚFC elleni fővárosi találkozót. Varga Balázs csapata azonban nagyon elszántan vetette magát a küzdelembe, Jakab Nikolasz révén már a 8. percben vezetést szerzett, s akkor sem esett kétségbe, mikor ellenfele egyenlített, mert Jakab újabb találatának köszönhetően 2-1-es vezetéssel vonulhatott a pihenőre. A második felvonást újabb góllal kezdték a mieink, ám az újpestiek az 53. és a 63. percben is betaláltak, így kezdődhetett minden elölről. A DPASE fiataljai szerencsére tudtak újítani, s Farkas Béla 71. percben szerzett góljával végül kicsikarták a győzelmet, így feljöttek a tizennegyedik helyre a tabellán úgy, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszottak riválisaiknál.

Eredmények

U19
DPASE – ÚFC 0-3
(0-2)

U17
ÚFC – DPASE 3-4
(1-2)
Gólszerzőink: Jakab 2, Schuller 1, Farkas 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.