Dunaújváros Hetilap

Gyermekeink és unokáink jövőjéről döntünk

2019. október 10. (csütörtök) 19:10 - Molnár Emese

Építkezünk, fejlesztünk, egy út felénél járunk, ezt szeretnénk folytatni, amennyiben október 13-án a városlakók úgy döntenek, és megtisztelnek minket szavazatukkal.

Így fogalmazott kampányzáró sajtótájékoztatóján Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke. Mint azt értékelőjében elmondta, a kampányidőszakkal járó feladatokat elvégezték, és megköszönte az aktivistáik, segítőik munkáját.
Felidézte, hogy a kormány által biztosított adósságkonszolidáció lehetőséget adott arra, hogy a rendelkezésre álló forrásokat fejlesztésre fordíthassák. Nem egy könnyű helyzetben lévő várost vettek át akkor, 2010-ben, ám a nagy léptékű fejlődés alapjait a Modern Városok Programmal teremtették meg, a megállapodást 2016-ban Orbán Viktor miniszterelnökkel írták alá. Nem véletlen az „előttünk a város, mögöttünk a kormány” jelmondat, amelyet öt évvel ezelőtt fogalmaztak meg. Ezt mára egy Jókai-idézettel egészítették ki, mégpedig „csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el”. Mintegy negyven milliárd forint azon beruházások összértéke, amelyeket 2020-ig valósítanak meg a Modern Városok Program keretében. Ebből már számos projekt elkészült, amelyek közül Cserna Gábor példaként említette a radari sporttelepet, az élményfürdő visszavásárlását és újranyitását, a Fabó Éva Sportuszoda teljes felújítását, az egykori zöld SZTK épületének megvásárlását, és ahol egy korszerű járási hivatalt alakítottak ki, a szabadstrand folyamatos fejlesztését, és az újonnan elkészült kalandparkot, amelyet már birtokba is vettek a fiatalok. Megvalósítás előtt vannak még olyan beruházások, mint például az elektromobilitás, amely a Paks II-höz való kapcsolódást is jelenti, az elektromos buszok beszerzése, vagy éppen az áruforgalmi csomópont. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, a „horrorkoalíció” vádaskodásával ellentétben, az Iváncsán megépülő új beruházás nem azonos a dunaújvárosi fejlesztéssel, ráadásul a településsel való megállapodás értelmében a mi városunk is részesülni fog azon iparűzési adóból.

– Sorolni lehet még, mennyi fejlesztés történt városunkban, a járdák felújításától kezdve az intézményi korszerűsítésekig. A fejlesztések tekintetében kiemelném dr. Dorkota Lajost és dr. Galambos Dénest, akiknek ezúton is köszönöm a hathatós segítségüket, a közreműködésüket. Építkezünk, fejlesztünk, egy út felénél járunk, ezt szeretnénk folytatni, amennyiben október 13-án a városlakók úgy döntenek, és megtisztelnek minket szavazatukkal.

Cserna Gábor úgy fogalmazott, azt látja, hogy két markánsan ellentétes oldal feszül egymásnak. Az egyik az a „horrorkoalíció”, amelynek élén azon országgyűlési képviselő áll, akit nem is látnak a térség településein. Mint mondta, akik nem tudnak konstruktívan együttműködni érdemben a kormánnyal, azon városvezetések nem életerősek. Azt is mondta, a szemkilövető Gyurcsánytól a fasiszta Jobbikig összeállt „horrorkoalíciók” nem szólnak másról, csak a pénzről és a hatalomról, egyfajta kormányzati ellenpólust kívánnak felállítani, így viszont nem lehet várost működtetni, és ennek a városlakók isszák meg a levét.

– Október 13-án nem pusztán polgármesterről, és képviselőkről döntünk, hanem gyermekeink és unokáink jövőjéről – tette hozzá a Cserna Gábor.

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

2019. december 10. (kedd)

Sok téma terítékre került a DSTV összeállításában - a Híradót terveink szerint továbbra is rendszeresen a böngészők a DO-ról! Mutatom!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

2019. december 06. (péntek)

Jelenleg is tart a Dunaújvárosi Egyetemen a Hallgatói Önkormámnyzat (HÖK) által kezdeményezett karácsonyi karitatív megmozdulás: "Cipősdoboz Akció" adománygyűjtése során egészedecember 16-ig várják a gyerekeknek szánt ajándékokat, játékokat!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

2019. december 06. (péntek)

Az ünnepi időszak előtt egy aktuális figyelmeztetéssel rukkolt ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószolgálata; az advent és a karácsony sajnos az elkerülhető lakástüzek periódusa is a tűzoltóság évtizedes tapasztalatai szerint – egy kis odafigyeléssel lekerülhető, hogy az advent a lánglovagokra várakozás időszaka legyen!

Két utat is felújítanak!

Két utat is felújítanak!

2019. december 05. (csütörtök)

A dunaújvárosi utak felújítását célzó program részeként a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztését és megújítását tervezi városunk önkormányzata.

Fogyatékkal élők napja: fontos lépés az élhetőbb város felé

Fogyatékkal élők napja: fontos lépés az élhetőbb város felé

2019. december 04. (szerda)

Egyeztető fórum létrehozását javasolja Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere, amely az önkormányzat és a fogyatékkal élő embereket képviselő szervezetek közötti párbeszédet, a közös munkát hivatott elősegíteni.

Foglakoztatási paktum: eredményes évet zártak

Foglakoztatási paktum: eredményes évet zártak

2019. december 03. (kedd)

"Tekintsük kihívásnak a jelenlegi, nem túl fényes mutatókat!" – javasolta Pintér Tamás polgármester a DUNA-MUNKA-TOP Projekt Foglalkoztatási Fórum és Paktum ülésén; az évzáró tanácskozásnak a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara konferenciaterme adott otthont ma délelőtt.

Önkormányzat: ünnepi szociális támogatás a nyugdíjasoknak  – ha valaki nem kapja meg, kérelmeznie kell!

Önkormányzat: ünnepi szociális támogatás a nyugdíjasoknak – ha valaki nem kapja meg, kérelmeznie kell!

2019. december 02. (hétfő)

A közgyűlés döntése nyomán idén is 5 ezer forintos pénzbeli, szociális támogatást nyújt az önkormányzat a város nyugdíjasainak az ünnepek előtt. A feltételekről, valamint az esetleges kérelmek benyújtásának lehetőségéről szól az a közlemény, ami nemrég landolt a DO postaládájában.