Dunaújváros Hetilap

Gyermekeink és unokáink jövőjéről döntünk

2019. október 10. (csütörtök) 19:10 - Molnár Emese

Építkezünk, fejlesztünk, egy út felénél járunk, ezt szeretnénk folytatni, amennyiben október 13-án a városlakók úgy döntenek, és megtisztelnek minket szavazatukkal.

Így fogalmazott kampányzáró sajtótájékoztatóján Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke. Mint azt értékelőjében elmondta, a kampányidőszakkal járó feladatokat elvégezték, és megköszönte az aktivistáik, segítőik munkáját.
Felidézte, hogy a kormány által biztosított adósságkonszolidáció lehetőséget adott arra, hogy a rendelkezésre álló forrásokat fejlesztésre fordíthassák. Nem egy könnyű helyzetben lévő várost vettek át akkor, 2010-ben, ám a nagy léptékű fejlődés alapjait a Modern Városok Programmal teremtették meg, a megállapodást 2016-ban Orbán Viktor miniszterelnökkel írták alá. Nem véletlen az „előttünk a város, mögöttünk a kormány” jelmondat, amelyet öt évvel ezelőtt fogalmaztak meg. Ezt mára egy Jókai-idézettel egészítették ki, mégpedig „csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el”. Mintegy negyven milliárd forint azon beruházások összértéke, amelyeket 2020-ig valósítanak meg a Modern Városok Program keretében. Ebből már számos projekt elkészült, amelyek közül Cserna Gábor példaként említette a radari sporttelepet, az élményfürdő visszavásárlását és újranyitását, a Fabó Éva Sportuszoda teljes felújítását, az egykori zöld SZTK épületének megvásárlását, és ahol egy korszerű járási hivatalt alakítottak ki, a szabadstrand folyamatos fejlesztését, és az újonnan elkészült kalandparkot, amelyet már birtokba is vettek a fiatalok. Megvalósítás előtt vannak még olyan beruházások, mint például az elektromobilitás, amely a Paks II-höz való kapcsolódást is jelenti, az elektromos buszok beszerzése, vagy éppen az áruforgalmi csomópont. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, a „horrorkoalíció” vádaskodásával ellentétben, az Iváncsán megépülő új beruházás nem azonos a dunaújvárosi fejlesztéssel, ráadásul a településsel való megállapodás értelmében a mi városunk is részesülni fog azon iparűzési adóból.

– Sorolni lehet még, mennyi fejlesztés történt városunkban, a járdák felújításától kezdve az intézményi korszerűsítésekig. A fejlesztések tekintetében kiemelném dr. Dorkota Lajost és dr. Galambos Dénest, akiknek ezúton is köszönöm a hathatós segítségüket, a közreműködésüket. Építkezünk, fejlesztünk, egy út felénél járunk, ezt szeretnénk folytatni, amennyiben október 13-án a városlakók úgy döntenek, és megtisztelnek minket szavazatukkal.

Cserna Gábor úgy fogalmazott, azt látja, hogy két markánsan ellentétes oldal feszül egymásnak. Az egyik az a „horrorkoalíció”, amelynek élén azon országgyűlési képviselő áll, akit nem is látnak a térség településein. Mint mondta, akik nem tudnak konstruktívan együttműködni érdemben a kormánnyal, azon városvezetések nem életerősek. Azt is mondta, a szemkilövető Gyurcsánytól a fasiszta Jobbikig összeállt „horrorkoalíciók” nem szólnak másról, csak a pénzről és a hatalomról, egyfajta kormányzati ellenpólust kívánnak felállítani, így viszont nem lehet várost működtetni, és ennek a városlakók isszák meg a levét.

– Október 13-án nem pusztán polgármesterről, és képviselőkről döntünk, hanem gyermekeink és unokáink jövőjéről – tette hozzá a Cserna Gábor.

A rovat további hírei: Közélet

Mesterképzést, vizsgáztatást is szervez a kamara

Mesterképzést, vizsgáztatást is szervez a kamara

2020. augusztus 10. (hétfő)

Újra mesterképzést és vizsgáztatást szervez a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK); a meghatározott keretszámmal, támogatott formában futó kurzusra már csak szombatig lehet jelentkezni. A feltételeket és a jelentkezés módját összegezzük az alábbiakban.

Nagyboldogasszonytól Szent István királyig a katolikus közösségben

Nagyboldogasszonytól Szent István királyig a katolikus közösségben

2020. augusztus 10. (hétfő)

Változik a miserend és urnatemető látogathatóság a következő napokban – a közelgő ünnepekre tekintettel több alkalommal várja a híveket a katolikus közösség. Az ünnepi alkalmak miatt módosul a főtemplomi urnatemető látogatási rendje is.

Tisztulnak a város parkolói, legutóbb az Intercisa Múzeum mögötti terület következett

Tisztulnak a város parkolói, legutóbb az Intercisa Múzeum mögötti terület következett

2020. augusztus 09. (vasárnap)

Folyamatosan halad a városi parkolók év elején megkezdett takarítása. A múlt héten az Intercisa Múzeum mögötti területet tisztították a DVG Zrt. szakemberei.

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.