Dunaújváros Hetilap

Gyermekeink és unokáink jövőjéről döntünk

Molnár Emese - 2019. október 10. 19:10

Építkezünk, fejlesztünk, egy út felénél járunk, ezt szeretnénk folytatni, amennyiben október 13-án a városlakók úgy döntenek, és megtisztelnek minket szavazatukkal.

Így fogalmazott kampányzáró sajtótájékoztatóján Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke. Mint azt értékelőjében elmondta, a kampányidőszakkal járó feladatokat elvégezték, és megköszönte az aktivistáik, segítőik munkáját.
Felidézte, hogy a kormány által biztosított adósságkonszolidáció lehetőséget adott arra, hogy a rendelkezésre álló forrásokat fejlesztésre fordíthassák. Nem egy könnyű helyzetben lévő várost vettek át akkor, 2010-ben, ám a nagy léptékű fejlődés alapjait a Modern Városok Programmal teremtették meg, a megállapodást 2016-ban Orbán Viktor miniszterelnökkel írták alá. Nem véletlen az „előttünk a város, mögöttünk a kormány” jelmondat, amelyet öt évvel ezelőtt fogalmaztak meg. Ezt mára egy Jókai-idézettel egészítették ki, mégpedig „csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el”. Mintegy negyven milliárd forint azon beruházások összértéke, amelyeket 2020-ig valósítanak meg a Modern Városok Program keretében. Ebből már számos projekt elkészült, amelyek közül Cserna Gábor példaként említette a radari sporttelepet, az élményfürdő visszavásárlását és újranyitását, a Fabó Éva Sportuszoda teljes felújítását, az egykori zöld SZTK épületének megvásárlását, és ahol egy korszerű járási hivatalt alakítottak ki, a szabadstrand folyamatos fejlesztését, és az újonnan elkészült kalandparkot, amelyet már birtokba is vettek a fiatalok. Megvalósítás előtt vannak még olyan beruházások, mint például az elektromobilitás, amely a Paks II-höz való kapcsolódást is jelenti, az elektromos buszok beszerzése, vagy éppen az áruforgalmi csomópont. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, a „horrorkoalíció” vádaskodásával ellentétben, az Iváncsán megépülő új beruházás nem azonos a dunaújvárosi fejlesztéssel, ráadásul a településsel való megállapodás értelmében a mi városunk is részesülni fog azon iparűzési adóból.

– Sorolni lehet még, mennyi fejlesztés történt városunkban, a járdák felújításától kezdve az intézményi korszerűsítésekig. A fejlesztések tekintetében kiemelném dr. Dorkota Lajost és dr. Galambos Dénest, akiknek ezúton is köszönöm a hathatós segítségüket, a közreműködésüket. Építkezünk, fejlesztünk, egy út felénél járunk, ezt szeretnénk folytatni, amennyiben október 13-án a városlakók úgy döntenek, és megtisztelnek minket szavazatukkal.

Cserna Gábor úgy fogalmazott, azt látja, hogy két markánsan ellentétes oldal feszül egymásnak. Az egyik az a „horrorkoalíció”, amelynek élén azon országgyűlési képviselő áll, akit nem is látnak a térség településein. Mint mondta, akik nem tudnak konstruktívan együttműködni érdemben a kormánnyal, azon városvezetések nem életerősek. Azt is mondta, a szemkilövető Gyurcsánytól a fasiszta Jobbikig összeállt „horrorkoalíciók” nem szólnak másról, csak a pénzről és a hatalomról, egyfajta kormányzati ellenpólust kívánnak felállítani, így viszont nem lehet várost működtetni, és ennek a városlakók isszák meg a levét.

– Október 13-án nem pusztán polgármesterről, és képviselőkről döntünk, hanem gyermekeink és unokáink jövőjéről – tette hozzá a Cserna Gábor.

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

2022. dec. 02.

Idén is folytatja népszerű karácsonyi kezdeményezését a Baptista Szeretetszolgálat, derül ki a DSTV összeállításából. A cipősdoboz akcióhoz a helyi Duna Plazma centrum is csatlakozott –  gyűjtőpontként segítik az országos programot. Hangkép.
 

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

2022. nov. 29.

Az őszi-téli időszak bár szép, megannyi munkával is felelősséggel jár. Szemmel látható, hogy megannyi lehullott falevéltől kell megszabadítani az utcákat – ebben kéri a városlakók közreműködését az önkormányzat. Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

2022. nov. 29.

A létesítmény fennállásának 70 éves évfordulóját ünnepelte a Dunaújvárosi Repülőtér, derül ki a DSTV összegzéséből. A jeles jubileumra szervezett ünnepséget a Dunaferr Repülőklub a napokban. Hangkép.

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

2022. nov. 28.

Nemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!