Dunaújváros Hetilap

Gyermekeink és unokáink jövőjéről döntünk

Molnár Emese - 2019. október 10. 19:10

Építkezünk, fejlesztünk, egy út felénél járunk, ezt szeretnénk folytatni, amennyiben október 13-án a városlakók úgy döntenek, és megtisztelnek minket szavazatukkal.

Így fogalmazott kampányzáró sajtótájékoztatóján Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke. Mint azt értékelőjében elmondta, a kampányidőszakkal járó feladatokat elvégezték, és megköszönte az aktivistáik, segítőik munkáját.
Felidézte, hogy a kormány által biztosított adósságkonszolidáció lehetőséget adott arra, hogy a rendelkezésre álló forrásokat fejlesztésre fordíthassák. Nem egy könnyű helyzetben lévő várost vettek át akkor, 2010-ben, ám a nagy léptékű fejlődés alapjait a Modern Városok Programmal teremtették meg, a megállapodást 2016-ban Orbán Viktor miniszterelnökkel írták alá. Nem véletlen az „előttünk a város, mögöttünk a kormány” jelmondat, amelyet öt évvel ezelőtt fogalmaztak meg. Ezt mára egy Jókai-idézettel egészítették ki, mégpedig „csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el”. Mintegy negyven milliárd forint azon beruházások összértéke, amelyeket 2020-ig valósítanak meg a Modern Városok Program keretében. Ebből már számos projekt elkészült, amelyek közül Cserna Gábor példaként említette a radari sporttelepet, az élményfürdő visszavásárlását és újranyitását, a Fabó Éva Sportuszoda teljes felújítását, az egykori zöld SZTK épületének megvásárlását, és ahol egy korszerű járási hivatalt alakítottak ki, a szabadstrand folyamatos fejlesztését, és az újonnan elkészült kalandparkot, amelyet már birtokba is vettek a fiatalok. Megvalósítás előtt vannak még olyan beruházások, mint például az elektromobilitás, amely a Paks II-höz való kapcsolódást is jelenti, az elektromos buszok beszerzése, vagy éppen az áruforgalmi csomópont. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, a „horrorkoalíció” vádaskodásával ellentétben, az Iváncsán megépülő új beruházás nem azonos a dunaújvárosi fejlesztéssel, ráadásul a településsel való megállapodás értelmében a mi városunk is részesülni fog azon iparűzési adóból.

– Sorolni lehet még, mennyi fejlesztés történt városunkban, a járdák felújításától kezdve az intézményi korszerűsítésekig. A fejlesztések tekintetében kiemelném dr. Dorkota Lajost és dr. Galambos Dénest, akiknek ezúton is köszönöm a hathatós segítségüket, a közreműködésüket. Építkezünk, fejlesztünk, egy út felénél járunk, ezt szeretnénk folytatni, amennyiben október 13-án a városlakók úgy döntenek, és megtisztelnek minket szavazatukkal.

Cserna Gábor úgy fogalmazott, azt látja, hogy két markánsan ellentétes oldal feszül egymásnak. Az egyik az a „horrorkoalíció”, amelynek élén azon országgyűlési képviselő áll, akit nem is látnak a térség településein. Mint mondta, akik nem tudnak konstruktívan együttműködni érdemben a kormánnyal, azon városvezetések nem életerősek. Azt is mondta, a szemkilövető Gyurcsánytól a fasiszta Jobbikig összeállt „horrorkoalíciók” nem szólnak másról, csak a pénzről és a hatalomról, egyfajta kormányzati ellenpólust kívánnak felállítani, így viszont nem lehet várost működtetni, és ennek a városlakók isszák meg a levét.

– Október 13-án nem pusztán polgármesterről, és képviselőkről döntünk, hanem gyermekeink és unokáink jövőjéről – tette hozzá a Cserna Gábor.

A rovat további hírei: Közélet

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

2022. máj. 18.

A nyílt ülésen több mint 40, zárt ajtók mögött további 1 tétel szerepel a közgyűlés napirendjén – az önkormányzat képviselői a Városháza közgyűlési termében tanácskoznak csütörtökön délelőtt.

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

2022. máj. 18.

Minden, ami Maci – ezzel a sokatmondó címmel nyílt kiállítás a Római körúti bázison hétfőn délután. A tárlat egy jótét sorozat első állomása, mintegy 800 mackót láthatnak a vendégek!

DSTV: technikumi lomtalanítás

DSTV: technikumi lomtalanítás

2022. máj. 18.

A tavaszi időszak utolsó lomtalanításáról tudósít a DSTV összeállítása. A Technikum II. városrészben szervezték az elektronikus hulladékgyűjtéssel kiegészített akciót a hét végén. Hangkép.

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

2022. máj. 17.

Rendhagyó helyszín, rendkívüli akcióval körítve, az önkéntes segítségnyújtás jegyében: a Kultik Dunaújváros lesz a következő véradás helyszíne – csütörtökön várják a mozi hőseit!

Közösen keresik a megoldást

Közösen keresik a megoldást

2022. máj. 16.

Régóta okoz gondot Dunaújvárosban az 5-ös körzetben a Köztársaság utcában a zöldterületen áthajtó, járdára felálló áruszállító kamionok jelenléte. Raduka Zsuzsanna, a körzet képviselője az önkormányzat munkatársaival és az érintettekkel a helyszínen járt, hogy közösen keressenek megoldást a problémára. 

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

2022. máj. 15.

A februári nyitány óta egyre népszerűbb Duna Plazma az elmúlt hónapokban több közösségi kezdeményezéssel, támogatással rukkolt elő, a napokban extra akciókkal kényeztette a plazmaadókat, de most minden eddiginél nagyobb akcióval várja a segítőket. (X)

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

2022. máj. 14.

Az elmúlt időszakban kapott lakossági megkeresésekről tartott körzetbejárást Szabó Zsolt alpolgármester, a 6-os számú választókörzet önkormányzati képviselője. A képviselő beszámolt arról is, hogy számos helyen megindultak a munkálatok a korábbi körzetbejárásokon megbeszéltek szerint.