Kovács Zsófia felemáskorláton is Mesterfokú Bajnok!

2019. október 26. (szombat) 12:38 - Szárszó Lajos

A Győrben zajló tornászok Mesterfokú Bajnokságán Kovács Zsófia az összetett bajnoki cím mellett felemáskorláton is aranyérmet nyert.

A tornászok idei utolsó versenyén, a Győrben zajló tornászok Mesterfokú Bajnokságának második versenynapján is érdekelt volt a Dunaferr SE Torna Szakosztálya, mégpedig a felemáskorlát egyéni döntőjében. Mint arról hírt adtunk, Kovács Zsófia, a Dunaferr SE olimpikon tornásza tegnap kiváló összetett eredményével, 54,100 ponttal Mesterfokú Bajnok lett, emellett azonban három szeren, felemáskorláton, gerendán és talajon is bekerült az egyéni fináléba. Ráadásul úgy, hogy a talaj kivételével (felemáskorlát 13.900, gerenda 13.700) ő szerezte a legtöbb pontot, vagyis első helyen jutott a döntőkbe. Ma késő délelőtt a felemáskorlát egyéni versenye zajlott, ahol Kovács Zsófia megint megmutatta klasszisát. Ötödikként szólították a szerhez, melyen nagyon szép gyakorlatot mutatott be. A pontozóknak is tetszett a gyakorlat, hiszen összesen 14.000 pontot kapott rá, vagyis többet, mint a tegnapi napon. Ezzel a teljesítménnyel Zsófia aranyérmet szerzett.

Trenka János vezetőedző: Szép, tiszta mozdulatokkal tarkított gyakorlatot mutatott be Zsófi. Apró hibát maximum a kézállásainál lehetett felfedezni, de ezen majd lehet szépíteni. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen a tegnapi összetett Mesterfokú Bajnoki címhez ma ismét gyűjtött egy aranyérmet. Zsófia jó formában van, így jó előjelekkel várjuk a holnapi, gerenda és talaj döntőket is. Bízom abban, hogy az eddigi mérlegünket, mely két arany és két ezüstérem, holnap még további érmekkel gyarapíthatjuk.

Kép: DO-archív

Ami plusz jó hír a tornászok részéről, hogy a győri Kis Mester Bajnokság utánpótlás korosztályaiban három fiú tornász is szerepelt. A számok mögött azonban azt is érdemes tudni, hogy tavaly csupán egy fiúgyermek tudta beverekedni magát ebbe a versenybe, az idén pedig három, ami jelentős eredmény. Közülük a legszebb sikert a gyermek haladó korcsoportban Pálfi Gábor érte el, aki ezüstérmet nyert! Ez azért kiemelkedő teljesítmény, hiszen azt jelenti, hogy a Dunaferr SE Torna Szakosztályában a fiúk is egyre jobb, egyre fényesebb sikereket érnek el, melynek mostani eredménye Varga Gyula és Janis Pál edzők munkájának gyümölcse. A legfiatalabbak között Kiss Armand volt, aki előzőleg ki tudta vívni magának azt, hogy 154 tornász közül az ország legjobb 24 tornásza közé került a gyermek kezdő korcsoportban, amely önmagában is szép siker. Armand Győrben is szépen helyt állt annak ellenére, hogy egy kicsit izgult a verseny során. A harmadik fiú, a serdülő korosztályú válogatott kerettag Chlebovits Bence volt, aki rendkívül nehéz helyzetben van, mivel korosztályában rendkívül sok a nagyszerű fiú tornász. Bence annak ellenére, hogy a bemelegítésnél megnyomta a bokáját, nagyszerűen versenyzett.

Varga Gyula edző: - Azt, hogy a fiú utánpótlás Kis Mester Bajnokságban egyáltalán elindulhassanak versenyzőink a múlt heti Magyar Bajnokság során kellett kiharcolnunk. Nagyon hosszú versenyszezonon vagyunk túl, mely várakozásokkal teli volt. A mostani versenyen nagyon szigorú, de következetes volt a pontozás. Pálfi Gábor összeszedetten, koncentráltan versenyzett, aki csupán az utolsó szerén, nyújtón hibázott egy kicsit. Ez viszont az aranyérmébe került, hiszen az első helyezettől mindössze öt századdal maradt le. Ez azonban nem von le semmit teljesítményéből, hiszen az ezüstéremnek is nagyon örülünk! Mindhárom versenyzőnk minden dicséretet megérdemel, de még nincs itt az ideje a pihenésnek, hiszen még vár ránk december 7-8-án a válogatottal egy tudásszint felmérő, ahol nagyon nehéz gyakorlatokat kell bemutatni. Erősebbeket, mint amilyen versenygyakorlatokat most kellett bemutatnunk. Mint az Varga Gyula hozzátette, a gyermekekre nagyon büszkék, akik már annak is örültek, hogy testközelből nézhették meg a felnőttek versenyzését.

A rovat további hírei: Sport

Döntetlen az Érd ellen

Döntetlen az Érd ellen

2019. december 12. (csütörtök)

Izgalmas csatában ért el 23-23-as döntetlent az Érd elleni hazai edzőmérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Évzárót tartott a Dunaferr SE

Évzárót tartott a Dunaferr SE

2019. december 12. (csütörtök)

A Duna-parti szabadidőparkban tartotta hagyományos évzáró eseményét a Dunaferr SE. Az egyesülethez tartozó szakosztályok, így a kajak- kenu, úszás, röplabda, birkózás és torna csapatok is meghívást kaptak a rendezvényre, ahol a legeredményesebb sportolók díjat vehettek át.

Nyitrai siker a jégcsarnokban

Nyitrai siker a jégcsarnokban

2019. december 12. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Acélbikák erősebbik csapata a második helyen végzett a Santa Claus Cup A elnevezésű utánpótlás jégkorong tornán.

Nagy lehetőség előtt!

Nagy lehetőség előtt!

2019. december 11. (szerda)

A holland első osztályban szereplő Twente korosztályos csapatánál szerepel próbajátékon a Dunaújváros PASE labdarúgóinak fiatal tehetsége, Kovács Barnabás.

Birkózással emlékeztek

Birkózással emlékeztek

2019. december 11. (szerda)

A Gurics György BDSE birkózóinak végső sikerét hozta Mezőfalván megrendezett Majosházi István Emlékgála.

Győzelem a fővárosban

Győzelem a fővárosban

2019. december 10. (kedd)

Hullámzó játékkal aratott négygólos sikert a junior válogatott elleni fővárosi mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Szép eredmények Seregélyesen

Szép eredmények Seregélyesen

2019. december 10. (kedd)

Több dobogós helyezésnek is örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Seregélyesen megrendezett országos ranglista versenyen.