Kovács Zsófia felemáskorláton is Mesterfokú Bajnok!

2019. október 26. (szombat) 12:38 - Szárszó Lajos

A Győrben zajló tornászok Mesterfokú Bajnokságán Kovács Zsófia az összetett bajnoki cím mellett felemáskorláton is aranyérmet nyert.

A tornászok idei utolsó versenyén, a Győrben zajló tornászok Mesterfokú Bajnokságának második versenynapján is érdekelt volt a Dunaferr SE Torna Szakosztálya, mégpedig a felemáskorlát egyéni döntőjében. Mint arról hírt adtunk, Kovács Zsófia, a Dunaferr SE olimpikon tornásza tegnap kiváló összetett eredményével, 54,100 ponttal Mesterfokú Bajnok lett, emellett azonban három szeren, felemáskorláton, gerendán és talajon is bekerült az egyéni fináléba. Ráadásul úgy, hogy a talaj kivételével (felemáskorlát 13.900, gerenda 13.700) ő szerezte a legtöbb pontot, vagyis első helyen jutott a döntőkbe. Ma késő délelőtt a felemáskorlát egyéni versenye zajlott, ahol Kovács Zsófia megint megmutatta klasszisát. Ötödikként szólították a szerhez, melyen nagyon szép gyakorlatot mutatott be. A pontozóknak is tetszett a gyakorlat, hiszen összesen 14.000 pontot kapott rá, vagyis többet, mint a tegnapi napon. Ezzel a teljesítménnyel Zsófia aranyérmet szerzett.

Trenka János vezetőedző: Szép, tiszta mozdulatokkal tarkított gyakorlatot mutatott be Zsófi. Apró hibát maximum a kézállásainál lehetett felfedezni, de ezen majd lehet szépíteni. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen a tegnapi összetett Mesterfokú Bajnoki címhez ma ismét gyűjtött egy aranyérmet. Zsófia jó formában van, így jó előjelekkel várjuk a holnapi, gerenda és talaj döntőket is. Bízom abban, hogy az eddigi mérlegünket, mely két arany és két ezüstérem, holnap még további érmekkel gyarapíthatjuk.

Kép: DO-archív

Ami plusz jó hír a tornászok részéről, hogy a győri Kis Mester Bajnokság utánpótlás korosztályaiban három fiú tornász is szerepelt. A számok mögött azonban azt is érdemes tudni, hogy tavaly csupán egy fiúgyermek tudta beverekedni magát ebbe a versenybe, az idén pedig három, ami jelentős eredmény. Közülük a legszebb sikert a gyermek haladó korcsoportban Pálfi Gábor érte el, aki ezüstérmet nyert! Ez azért kiemelkedő teljesítmény, hiszen azt jelenti, hogy a Dunaferr SE Torna Szakosztályában a fiúk is egyre jobb, egyre fényesebb sikereket érnek el, melynek mostani eredménye Varga Gyula és Janis Pál edzők munkájának gyümölcse. A legfiatalabbak között Kiss Armand volt, aki előzőleg ki tudta vívni magának azt, hogy 154 tornász közül az ország legjobb 24 tornásza közé került a gyermek kezdő korcsoportban, amely önmagában is szép siker. Armand Győrben is szépen helyt állt annak ellenére, hogy egy kicsit izgult a verseny során. A harmadik fiú, a serdülő korosztályú válogatott kerettag Chlebovits Bence volt, aki rendkívül nehéz helyzetben van, mivel korosztályában rendkívül sok a nagyszerű fiú tornász. Bence annak ellenére, hogy a bemelegítésnél megnyomta a bokáját, nagyszerűen versenyzett.

Varga Gyula edző: - Azt, hogy a fiú utánpótlás Kis Mester Bajnokságban egyáltalán elindulhassanak versenyzőink a múlt heti Magyar Bajnokság során kellett kiharcolnunk. Nagyon hosszú versenyszezonon vagyunk túl, mely várakozásokkal teli volt. A mostani versenyen nagyon szigorú, de következetes volt a pontozás. Pálfi Gábor összeszedetten, koncentráltan versenyzett, aki csupán az utolsó szerén, nyújtón hibázott egy kicsit. Ez viszont az aranyérmébe került, hiszen az első helyezettől mindössze öt századdal maradt le. Ez azonban nem von le semmit teljesítményéből, hiszen az ezüstéremnek is nagyon örülünk! Mindhárom versenyzőnk minden dicséretet megérdemel, de még nincs itt az ideje a pihenésnek, hiszen még vár ránk december 7-8-án a válogatottal egy tudásszint felmérő, ahol nagyon nehéz gyakorlatokat kell bemutatni. Erősebbeket, mint amilyen versenygyakorlatokat most kellett bemutatnunk. Mint az Varga Gyula hozzátette, a gyermekekre nagyon büszkék, akik már annak is örültek, hogy testközelből nézhették meg a felnőttek versenyzését.

A rovat további hírei: Sport

Örökrangadóval rajtol a szezon

Örökrangadóval rajtol a szezon

2020. július 15. (szerda)

A címvédő Ferencváros és az élvonalba visszatérő MTK Budapest örökrangadóját rendezik a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es szezonjának nyitófordulójában.

Belga siker az E-Sport Kupán

Belga siker az E-Sport Kupán

2020. július 14. (kedd)

A belga válogatottat irányító Zámbó Csaba örülhetett a végső győzelemnek a DUNA FIFA E-SPORT Kupa hétvégén megrendezett második fordulójában.

A magyarok közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen

A magyarok közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen

2020. július 14. (kedd)

A magyar úszók közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen, amelyet jövő péntektől vasárnapig rendeznek a Margitszigeten, a Széchy Tamás Uszodában - mondta a szövetségi kapitány.

Elkészült a csoportbeosztás

Elkészült a csoportbeosztás

2020. július 14. (kedd)

Ahogy a tavalyi szezonban, úgy a 2020/2021-es idényben is az NB III Közép Csoportjába kapott besorolást a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Török Viktor is hazatér!

Török Viktor is hazatér!

2020. július 13. (hétfő)

A 22 éves csatár a finn harmadosztályból tér vissza a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Tokió 2020: egyszerűbb lett volna a törlés, mint a halasztás

Tokió 2020: egyszerűbb lett volna a törlés, mint a halasztás

2020. július 13. (hétfő)

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint az általa irányított szervezet számára a halasztásnál egyszerűbb megoldás lett volna törölni a 2020-as, tokiói olimpiát.

Itthon és a fővárosban is készül Kovács Zsófia

Itthon és a fővárosban is készül Kovács Zsófia

2020. július 13. (hétfő)

Nagyon elszántan készül a visszatérésre a jövő évi olimpiára már kvótát szerzett tornász, Kovács Zsófia, aki két helyszínen tréningezik az őszi versenyszezonra.