Kovács Zsófia összetett Mesterfokú Bajnok!

2019. október 25. (péntek) 21:45 - Szárszó Lajos

Kiválóan szerepeltek a Dunaferr SE versenyzői a tornászok győri Mesterfokú Bajnokságán és a csapatbajnokság.

A torna szerelmesei ezúttal Győr felé vették az irányt, hiszen október utolsó hétvégéjén a város Olimpiai Sportparkja ad otthont a 2019-es esztendő záró hazai felnőtt versenyének, a tornászok Mesterfokú Bajnokságának és a csapatbajnokságnak. Ezen természetesen a Dunaferr SE csapata is képviselteti magát, köztük olimpikon tornászunk, Kovács Zsófia is, aki a nemrégiben véget ért tornász világbajnokságon olimpiai kvótát szerzett hazánknak. A háromnapos megmérettetés ma délután 15:00 órától kezdődött. A hölgyeknél a Szuper Csapatbajnokság első fordulóját még tavasszal rendezték meg Kiskunfélegyházán, a Matolay Emléktornán. A mai napot megelőzően a sorrend a következő volt: első helyen a Postás SE együttese, mögötte pedig az MTK-Budapest és a Dunaferr SE csapata állt. Ma ezen az álláson próbáltak meg változtatni leányaink, akiknek eredményeiről Trenka János vezetőedzőt kérdeztük.

Kép: DO-archív

- A Szuper Csapatbajnokságnak a mostani fordulóját a harmadik helyről kezdtük meg, ráadásul úgy, hogy két helyen is változtatnunk kellett. Sérülés miatt ugyanis nem szerepelhetett Makovits Mirtill és Makai Lilla sem, akik helyett Kovács Zsófia, mint felnőtt tornász mellé Mayer Gréta, Böszörményi Csilla, Bolya Sára, és Czifra Lili kerültek. Ők összességében ezzel a lehetőségükkel éltek is. Bár az első két szeren ugyan több gyakorlatunk sem sikerült a legjobban, több rontás is becsúszott, ennek ellenére az összesített pontszámok alapján a második helyet sikerült megszereznünk, vagyis egy hellyel előrébb lépett csapatunk! A Mesterfokú Bajnokságban Kovács Zsófia szépen szerepelt. Felemáskorláton kezdtünk, majd a gerenda és a talaj következett, ahol a világbajnokságra vitt gyakorlatait mutatta be, mégpedig nagyon szépen, szebben, mint pár héttel ezelőtt. Ugrásnál nem szerettünk volna kockáztatni, így egy ugrást mutatott be, de ez is elég volt az egyéni összetett aranyéremhez. Így összesen 54,100 pontot szerzett. A szerenkénti döntőkben három szeren is ott leszünk. Szombaton felemáskorláton, míg vasárnap gerendán és talajon versenyzünk majd.

Összességében tehát kiváló napon vagyunk túl, hiszen Kovács Zsófia Mesterfokú Bajnok, míg a Szuper Csapatbajnokságban szereplő csapatunk ezüstérmes lett, ráadásul olimpikon tornászunknak a szerenkénti döntőkben is szurkolhatunk. A csapatbajnokságot követően szombaton és vasárnap 11:00 órától kezdődnek a Mesterfokú bajnokság szerenkénti döntői.

A rovat további hírei: Sport

Biztos siker idegenben

Biztos siker idegenben

2019. december 08. (vasárnap)

Szettveszteség nélkül aratott győzelmet a székesfehérvári bajnoki mérkőzésén a Dunaferr SE röplabda csapata.

Kupagyőztes a DUE-Maarsk Graphics!

Kupagyőztes a DUE-Maarsk Graphics!

2019. december 08. (vasárnap)

Heroikus küzdelemben, ötméteresekkel aratott 13-12-es győzelmet az UVSE elleni Magyar Kupa fináléban a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata!

Látogatás a sereghajtónál

Látogatás a sereghajtónál

2019. december 08. (vasárnap)

A megyeszékhelyen folytatja a bajnoki küzdelmeket ma délután négy órától a Dunaferr SE röplabda csapata.

Végül sima vereség

Végül sima vereség

2019. december 07. (szombat)

A hajrában esett szét teljesen a Dunaújvárosi Acélbikák csapata Gyergyószentmiklóson, így nem kerülhette el az újabb vereséget.

Kupadöntős egyetemisták!

Kupadöntős egyetemisták!

2019. december 07. (szombat)

A Szentes elleni sima győzelemmel jutott be a Magyar Kupa fináléjába a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely vasárnap a címvédő UVSE ellen játszhat az aranyéremért.

Segítség a kórháznak

Segítség a kórháznak

2019. december 07. (szombat)

A Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályának rendeznek gyűjtést a szervezők a 2020-as Carissa Kupán.

Újra jégen az Acélbikák

Újra jégen az Acélbikák

2019. december 07. (szombat)

A Brassó elleni szoros vereség után ma már Gyergyószentmiklóson húznak korcsolyát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.