Kovács Zsófia összetett Mesterfokú Bajnok!

2019. október 25. (péntek) 21:45 - Szárszó Lajos

Kiválóan szerepeltek a Dunaferr SE versenyzői a tornászok győri Mesterfokú Bajnokságán és a csapatbajnokság.

A torna szerelmesei ezúttal Győr felé vették az irányt, hiszen október utolsó hétvégéjén a város Olimpiai Sportparkja ad otthont a 2019-es esztendő záró hazai felnőtt versenyének, a tornászok Mesterfokú Bajnokságának és a csapatbajnokságnak. Ezen természetesen a Dunaferr SE csapata is képviselteti magát, köztük olimpikon tornászunk, Kovács Zsófia is, aki a nemrégiben véget ért tornász világbajnokságon olimpiai kvótát szerzett hazánknak. A háromnapos megmérettetés ma délután 15:00 órától kezdődött. A hölgyeknél a Szuper Csapatbajnokság első fordulóját még tavasszal rendezték meg Kiskunfélegyházán, a Matolay Emléktornán. A mai napot megelőzően a sorrend a következő volt: első helyen a Postás SE együttese, mögötte pedig az MTK-Budapest és a Dunaferr SE csapata állt. Ma ezen az álláson próbáltak meg változtatni leányaink, akiknek eredményeiről Trenka János vezetőedzőt kérdeztük.

Kép: DO-archív

- A Szuper Csapatbajnokságnak a mostani fordulóját a harmadik helyről kezdtük meg, ráadásul úgy, hogy két helyen is változtatnunk kellett. Sérülés miatt ugyanis nem szerepelhetett Makovits Mirtill és Makai Lilla sem, akik helyett Kovács Zsófia, mint felnőtt tornász mellé Mayer Gréta, Böszörményi Csilla, Bolya Sára, és Czifra Lili kerültek. Ők összességében ezzel a lehetőségükkel éltek is. Bár az első két szeren ugyan több gyakorlatunk sem sikerült a legjobban, több rontás is becsúszott, ennek ellenére az összesített pontszámok alapján a második helyet sikerült megszereznünk, vagyis egy hellyel előrébb lépett csapatunk! A Mesterfokú Bajnokságban Kovács Zsófia szépen szerepelt. Felemáskorláton kezdtünk, majd a gerenda és a talaj következett, ahol a világbajnokságra vitt gyakorlatait mutatta be, mégpedig nagyon szépen, szebben, mint pár héttel ezelőtt. Ugrásnál nem szerettünk volna kockáztatni, így egy ugrást mutatott be, de ez is elég volt az egyéni összetett aranyéremhez. Így összesen 54,100 pontot szerzett. A szerenkénti döntőkben három szeren is ott leszünk. Szombaton felemáskorláton, míg vasárnap gerendán és talajon versenyzünk majd.

Összességében tehát kiváló napon vagyunk túl, hiszen Kovács Zsófia Mesterfokú Bajnok, míg a Szuper Csapatbajnokságban szereplő csapatunk ezüstérmes lett, ráadásul olimpikon tornászunknak a szerenkénti döntőkben is szurkolhatunk. A csapatbajnokságot követően szombaton és vasárnap 11:00 órától kezdődnek a Mesterfokú bajnokság szerenkénti döntői.

A rovat további hírei: Sport

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

2020. január 25. (szombat)

Parádés második félidei védekezésének is köszönhetően aratott 10-8-as győzelmet a hollandok elleni Európa-bajnoki bronzmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Fontos győzelem!

Fontos győzelem!

2020. január 24. (péntek)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után bedarálta a Békéscsabát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a két gárda szekszárdi összecsapásán.

Jelentős támogató a DKKA mellett

Jelentős támogató a DKKA mellett

2020. január 24. (péntek)

Példás együttműködést, komoly támogatást jelentő hírről számolt be percekkel ezelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Győzelemre tör a Kohász

Győzelemre tör a Kohász

2020. január 24. (péntek)

Nehéz meccs vár a DKKA csapatára ma este is, ám kézilabdázóink győzelmet remélnek a tabella utolsó előtti helyezettje ellen.

Egy álommal kevesebb

Egy álommal kevesebb

2020. január 23. (csütörtök)

Hiába hajrázott óriásit, végül egygólos, 11-10-es vereséget szenvedett a spanyolok elleni Európa-bajnoki elődöntőben a magyar női vízilabda válogatott.

Ünnep együtt – a legjobbak között

Ünnep együtt – a legjobbak között

2020. január 23. (csütörtök)

A Speciális Olimpia múlt márciusi világjátékán aratott kolosszális siker után az Év Sportolója Díjra jelölték kategóriájukban Latinovics Líviát és Juhász Szebasztiánt – a két dunaújvárosi tornász edzőjük, Salamonné Szabó Éva kíséretében vehetett részt az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban múlt csütörtökön. Örök emlék, nem vitás!

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!