Kovács Zsófia összetett Mesterfokú Bajnok!

2019. október 25. (péntek) 21:45 - Szárszó Lajos

Kiválóan szerepeltek a Dunaferr SE versenyzői a tornászok győri Mesterfokú Bajnokságán és a csapatbajnokság.

A torna szerelmesei ezúttal Győr felé vették az irányt, hiszen október utolsó hétvégéjén a város Olimpiai Sportparkja ad otthont a 2019-es esztendő záró hazai felnőtt versenyének, a tornászok Mesterfokú Bajnokságának és a csapatbajnokságnak. Ezen természetesen a Dunaferr SE csapata is képviselteti magát, köztük olimpikon tornászunk, Kovács Zsófia is, aki a nemrégiben véget ért tornász világbajnokságon olimpiai kvótát szerzett hazánknak. A háromnapos megmérettetés ma délután 15:00 órától kezdődött. A hölgyeknél a Szuper Csapatbajnokság első fordulóját még tavasszal rendezték meg Kiskunfélegyházán, a Matolay Emléktornán. A mai napot megelőzően a sorrend a következő volt: első helyen a Postás SE együttese, mögötte pedig az MTK-Budapest és a Dunaferr SE csapata állt. Ma ezen az álláson próbáltak meg változtatni leányaink, akiknek eredményeiről Trenka János vezetőedzőt kérdeztük.

Kép: DO-archív

- A Szuper Csapatbajnokságnak a mostani fordulóját a harmadik helyről kezdtük meg, ráadásul úgy, hogy két helyen is változtatnunk kellett. Sérülés miatt ugyanis nem szerepelhetett Makovits Mirtill és Makai Lilla sem, akik helyett Kovács Zsófia, mint felnőtt tornász mellé Mayer Gréta, Böszörményi Csilla, Bolya Sára, és Czifra Lili kerültek. Ők összességében ezzel a lehetőségükkel éltek is. Bár az első két szeren ugyan több gyakorlatunk sem sikerült a legjobban, több rontás is becsúszott, ennek ellenére az összesített pontszámok alapján a második helyet sikerült megszereznünk, vagyis egy hellyel előrébb lépett csapatunk! A Mesterfokú Bajnokságban Kovács Zsófia szépen szerepelt. Felemáskorláton kezdtünk, majd a gerenda és a talaj következett, ahol a világbajnokságra vitt gyakorlatait mutatta be, mégpedig nagyon szépen, szebben, mint pár héttel ezelőtt. Ugrásnál nem szerettünk volna kockáztatni, így egy ugrást mutatott be, de ez is elég volt az egyéni összetett aranyéremhez. Így összesen 54,100 pontot szerzett. A szerenkénti döntőkben három szeren is ott leszünk. Szombaton felemáskorláton, míg vasárnap gerendán és talajon versenyzünk majd.

Összességében tehát kiváló napon vagyunk túl, hiszen Kovács Zsófia Mesterfokú Bajnok, míg a Szuper Csapatbajnokságban szereplő csapatunk ezüstérmes lett, ráadásul olimpikon tornászunknak a szerenkénti döntőkben is szurkolhatunk. A csapatbajnokságot követően szombaton és vasárnap 11:00 órától kezdődnek a Mesterfokú bajnokság szerenkénti döntői.

A rovat további hírei: Sport

Örökrangadóval rajtol a szezon

Örökrangadóval rajtol a szezon

2020. július 15. (szerda)

A címvédő Ferencváros és az élvonalba visszatérő MTK Budapest örökrangadóját rendezik a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es szezonjának nyitófordulójában.

Belga siker az E-Sport Kupán

Belga siker az E-Sport Kupán

2020. július 14. (kedd)

A belga válogatottat irányító Zámbó Csaba örülhetett a végső győzelemnek a DUNA FIFA E-SPORT Kupa hétvégén megrendezett második fordulójában.

A magyarok közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen

A magyarok közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen

2020. július 14. (kedd)

A magyar úszók közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen, amelyet jövő péntektől vasárnapig rendeznek a Margitszigeten, a Széchy Tamás Uszodában - mondta a szövetségi kapitány.

Elkészült a csoportbeosztás

Elkészült a csoportbeosztás

2020. július 14. (kedd)

Ahogy a tavalyi szezonban, úgy a 2020/2021-es idényben is az NB III Közép Csoportjába kapott besorolást a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Török Viktor is hazatér!

Török Viktor is hazatér!

2020. július 13. (hétfő)

A 22 éves csatár a finn harmadosztályból tér vissza a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Tokió 2020: egyszerűbb lett volna a törlés, mint a halasztás

Tokió 2020: egyszerűbb lett volna a törlés, mint a halasztás

2020. július 13. (hétfő)

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint az általa irányított szervezet számára a halasztásnál egyszerűbb megoldás lett volna törölni a 2020-as, tokiói olimpiát.

Itthon és a fővárosban is készül Kovács Zsófia

Itthon és a fővárosban is készül Kovács Zsófia

2020. július 13. (hétfő)

Nagyon elszántan készül a visszatérésre a jövő évi olimpiára már kvótát szerzett tornász, Kovács Zsófia, aki két helyszínen tréningezik az őszi versenyszezonra.