Kovács Zsófia összetett Mesterfokú Bajnok!

2019. október 25. (péntek) 21:45 - Szárszó Lajos

Kiválóan szerepeltek a Dunaferr SE versenyzői a tornászok győri Mesterfokú Bajnokságán és a csapatbajnokság.

A torna szerelmesei ezúttal Győr felé vették az irányt, hiszen október utolsó hétvégéjén a város Olimpiai Sportparkja ad otthont a 2019-es esztendő záró hazai felnőtt versenyének, a tornászok Mesterfokú Bajnokságának és a csapatbajnokságnak. Ezen természetesen a Dunaferr SE csapata is képviselteti magát, köztük olimpikon tornászunk, Kovács Zsófia is, aki a nemrégiben véget ért tornász világbajnokságon olimpiai kvótát szerzett hazánknak. A háromnapos megmérettetés ma délután 15:00 órától kezdődött. A hölgyeknél a Szuper Csapatbajnokság első fordulóját még tavasszal rendezték meg Kiskunfélegyházán, a Matolay Emléktornán. A mai napot megelőzően a sorrend a következő volt: első helyen a Postás SE együttese, mögötte pedig az MTK-Budapest és a Dunaferr SE csapata állt. Ma ezen az álláson próbáltak meg változtatni leányaink, akiknek eredményeiről Trenka János vezetőedzőt kérdeztük.

Kép: DO-archív

- A Szuper Csapatbajnokságnak a mostani fordulóját a harmadik helyről kezdtük meg, ráadásul úgy, hogy két helyen is változtatnunk kellett. Sérülés miatt ugyanis nem szerepelhetett Makovits Mirtill és Makai Lilla sem, akik helyett Kovács Zsófia, mint felnőtt tornász mellé Mayer Gréta, Böszörményi Csilla, Bolya Sára, és Czifra Lili kerültek. Ők összességében ezzel a lehetőségükkel éltek is. Bár az első két szeren ugyan több gyakorlatunk sem sikerült a legjobban, több rontás is becsúszott, ennek ellenére az összesített pontszámok alapján a második helyet sikerült megszereznünk, vagyis egy hellyel előrébb lépett csapatunk! A Mesterfokú Bajnokságban Kovács Zsófia szépen szerepelt. Felemáskorláton kezdtünk, majd a gerenda és a talaj következett, ahol a világbajnokságra vitt gyakorlatait mutatta be, mégpedig nagyon szépen, szebben, mint pár héttel ezelőtt. Ugrásnál nem szerettünk volna kockáztatni, így egy ugrást mutatott be, de ez is elég volt az egyéni összetett aranyéremhez. Így összesen 54,100 pontot szerzett. A szerenkénti döntőkben három szeren is ott leszünk. Szombaton felemáskorláton, míg vasárnap gerendán és talajon versenyzünk majd.

Összességében tehát kiváló napon vagyunk túl, hiszen Kovács Zsófia Mesterfokú Bajnok, míg a Szuper Csapatbajnokságban szereplő csapatunk ezüstérmes lett, ráadásul olimpikon tornászunknak a szerenkénti döntőkben is szurkolhatunk. A csapatbajnokságot követően szombaton és vasárnap 11:00 órától kezdődnek a Mesterfokú bajnokság szerenkénti döntői.

A rovat további hírei: Sport

A továbbjutás küszöbén az Újpest

A továbbjutás küszöbén az Újpest

2020. február 26. (szerda)

A negyeddöntős párharc harmadik meccsén is kikapott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, így az UTE egy győzelemre került a továbbjutástól.

Könnyed siker a megyei rangadón

Könnyed siker a megyei rangadón

2020. február 26. (szerda)

Végig remekül játszva győzte le 3-0-ra a MÁV Előrét a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi bajnokiján.

Megyei rangadó előtt

Megyei rangadó előtt

2020. február 26. (szerda)

A MÁV Előre elleni hazai mérkőzéssel folytatja az NB I Liga alapszakasz második körének küzdelmeit ma este a Dunaferr SE röplabda csapata.

Bő keret a selejtezőre

Bő keret a selejtezőre

2020. február 26. (szerda)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia jobbszélsője, Grosch Vivien is bekerült az olimpiai selejtezőre készülő magyar női kézilabda válogatott bő keretébe.

Épül, szépül a stroke őrző!

Épül, szépül a stroke őrző!

2020. február 25. (kedd)

Tovább folytatódik a stroke őrző kialakítása a Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályán.

Újra a Dunaújváros Kupáért

Újra a Dunaújváros Kupáért

2020. február 25. (kedd)

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség március 3-áig várja a csapatok jelentkezését a 18. Dunaújváros Kupa küzdelmeire.

Nem volt esély az UVSE ellen

Nem volt esély az UVSE ellen

2020. február 24. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is vereséget szenvedett az UVSE elleni hazai bajnokin.