Kovács Zsófia összetett Mesterfokú Bajnok!

Szárszó Lajos - 2019. október 25. 21:45

Kiválóan szerepeltek a Dunaferr SE versenyzői a tornászok győri Mesterfokú Bajnokságán és a csapatbajnokság.

A torna szerelmesei ezúttal Győr felé vették az irányt, hiszen október utolsó hétvégéjén a város Olimpiai Sportparkja ad otthont a 2019-es esztendő záró hazai felnőtt versenyének, a tornászok Mesterfokú Bajnokságának és a csapatbajnokságnak. Ezen természetesen a Dunaferr SE csapata is képviselteti magát, köztük olimpikon tornászunk, Kovács Zsófia is, aki a nemrégiben véget ért tornász világbajnokságon olimpiai kvótát szerzett hazánknak. A háromnapos megmérettetés ma délután 15:00 órától kezdődött. A hölgyeknél a Szuper Csapatbajnokság első fordulóját még tavasszal rendezték meg Kiskunfélegyházán, a Matolay Emléktornán. A mai napot megelőzően a sorrend a következő volt: első helyen a Postás SE együttese, mögötte pedig az MTK-Budapest és a Dunaferr SE csapata állt. Ma ezen az álláson próbáltak meg változtatni leányaink, akiknek eredményeiről Trenka János vezetőedzőt kérdeztük.

Kép: DO-archív

- A Szuper Csapatbajnokságnak a mostani fordulóját a harmadik helyről kezdtük meg, ráadásul úgy, hogy két helyen is változtatnunk kellett. Sérülés miatt ugyanis nem szerepelhetett Makovits Mirtill és Makai Lilla sem, akik helyett Kovács Zsófia, mint felnőtt tornász mellé Mayer Gréta, Böszörményi Csilla, Bolya Sára, és Czifra Lili kerültek. Ők összességében ezzel a lehetőségükkel éltek is. Bár az első két szeren ugyan több gyakorlatunk sem sikerült a legjobban, több rontás is becsúszott, ennek ellenére az összesített pontszámok alapján a második helyet sikerült megszereznünk, vagyis egy hellyel előrébb lépett csapatunk! A Mesterfokú Bajnokságban Kovács Zsófia szépen szerepelt. Felemáskorláton kezdtünk, majd a gerenda és a talaj következett, ahol a világbajnokságra vitt gyakorlatait mutatta be, mégpedig nagyon szépen, szebben, mint pár héttel ezelőtt. Ugrásnál nem szerettünk volna kockáztatni, így egy ugrást mutatott be, de ez is elég volt az egyéni összetett aranyéremhez. Így összesen 54,100 pontot szerzett. A szerenkénti döntőkben három szeren is ott leszünk. Szombaton felemáskorláton, míg vasárnap gerendán és talajon versenyzünk majd.

Összességében tehát kiváló napon vagyunk túl, hiszen Kovács Zsófia Mesterfokú Bajnok, míg a Szuper Csapatbajnokságban szereplő csapatunk ezüstérmes lett, ráadásul olimpikon tornászunknak a szerenkénti döntőkben is szurkolhatunk. A csapatbajnokságot követően szombaton és vasárnap 11:00 órától kezdődnek a Mesterfokú bajnokság szerenkénti döntői.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.