Már megint nem sikerült igazat mondania Pintérnek, ezúttal az Alfahírnek eresztette el fantáziáját

2019. október 2. (szerda) 14:28 - doszerk

A közismerten Jobbikhoz kapcsolódó portálon, az Alfahíren a tegnapi napon jelent meg egy írás, amely az Iváncsán kialakítandó ipari park témájával foglalkozik. A cikk hemzseg a valótlan állításoktól, csúsztatásoktól és ferdítésektől. Persze megszokhattuk, hogy választások idején egyeseknek semmi sem drága, különösen igaz ez egy táborát és szavazóit elvesztett olyan pártra, mint a Jobbik, és annak képviselőjére, Pintér Tamásra - írja az Újvárosi Valóság.

Pintér Tamás tudathasadásban van, legalább is ez derül ki abból a nyilatkozatából, amelyet pártja szócsövének adott legutóbb. Ebben arról hablatyol, hogy miért épül meg az iparilag elmaradottabb övezetben Iváncsán ( az általa országgyűlési képviselőként képviselni kellene kistérségben) egy ipari park, miért nem Dunaújvárosban?

Molnár Tibor Iváncsa polgármestere indulatosan válaszol a kérdésünkre:

Nagyon szépen kérjük Pintér Tamást, hogy ne okozzon kárt a választóinak, ha már segíteni nem tudott vagy nem akart, és a választási kampánya érdekében ne áldozza fel azoknak az embereknek a megélhetését, jövőjét, akik őt megválasztották. Ilyet egy tisztességes ember, különösen egy országgyűlési képviselő nem tehet. Felháborítónak találom a nyilatkozatát, úgy gondolom, a saját esélyeinek növelésén túl számára semmi sem számít. Felelőtlen és megalapozatlan kijelentéseivel azt kockáztatja, hogy befektetőket üldöz el, elveszi az esélyét az itt és a környékünkön élő embereknek, hogy helyben munkalehetőségük legyen. Felvetődik a kérdés, hogy kit képvisel tulajdonképpen Pintér Tamás? A válasz egyértelmű, sem a vidéket sem Dunaújvárost, kizárólag saját önös politikai érdekeit, hatalomvágyát és homályos körök gazdasági érdekeit. Pártjától ezt országos szinten már megszokhattuk, Pintér Tamás sajnos saját választókerületében sem tud ettől a kártékony magatartástól elrugaszkodni.

Molnár Tibor célzott arra a 2017-es dunaújvárosi közgyűlési döntésre, amelyben a közgyűlés minden jelen lévő tagja elfogadta azt a megállapodást, amely Iváncsa és Dunaújváros között született. Így a jóváhagyók között szerepelt Barta Endre is, Pintér Tamás önkormányzati képviselői mandátumának megöröklője, aki egyben személyes barátja és bizalmasa is. Tehát mindenki mindent tudott a megállapodásról annak részleteiről, senkinek semmi kifogása nem volt, egészen a kampány utolsó hetéig.

Az, hogy előnyös Iváncsának, azt látjuk, de miért éri meg ez a megállapodás Dunaújvárosnak?

Mert olyan befektetők jelentkeztek, akik az iváncsai területen akartak beruházni, ha erre nincs lehetőségük, nem a térséget, választották volna. Ennek több oka is van. Egyrészt nem látták biztosítva Dunaújvárosban a szabad munkaerőt. Mindannyian tudjuk, hogy már munkaerő-hiány miatt nem építi meg a Hankook a 4. ütemét. Dunaújvárosban szerencsére annyi nagy foglalkoztató van, hogy gyakorlatilag az ipari szférában egyáltalán nincs szabad munkaerő. Egyetlen cég sincs, aki felépítene oda egy gyárat, amiben aztán nem lenne, aki dolgozna. Olyan helyre akartak jönni, ahol sokkal kedvezőbb feltétekkel találnak munkásokat. Iváncsa és környéke egy iparilag fejletlen övezet. A befektetők nem választottak Iváncsa és Dunaújváros között, hanem egyértelművé tették, ha nincs Iváncsa, akkor mennek tovább. Így Dunaújváros nem lemondott valamiről, hanem előnyhöz jutott, hiszen minden egyes, most és a továbbiakban betelepülő cég iparűzési adójának ötven százalékából részesül és részesülni fog. Sőt az említett török cég már 2021-ben elkezdi a termelést, tehát már akkortól ketyeg a pénz a városnak, és további nagyberuházások is elérhető közelségben vannak.

Utánanéztünk, hogy mi van és mi lesz a korábban felvetett Dunaújváros határában lévő területek sorsa

Dr. Galambos Dénes Dunaújváros és térségének ipar- és területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztosa elmondta, hogy ott is meg fog valósulni az ipari parki beruházás, de nem tudtak olyan gyorsan mobilizálni területeket, mint ahogy a befektetők szerették volna. A földterületen megy végig ugyanis minden jelentősebb közműgerinc-vezeték, ezek kiváltása egy ipari üzem létrehozásához nagyon nagy költséggel és sok idővel járnak, így oda, csak könnyűszerkezetes csarnokok építése lehetséges, amelyre már megvannak a tervek, s az igény is, hiszen jelentős potenciálra lesz szükség a Paks II. beruházás kapcsán:

Így egyértelmű, hogy nem lemondott Dunaújváros egy lehetőségről, hanem többlet bevételhez jut. Két ipari park beruházás hasznából fog részesülni.

Molnár Tibor polgármester az előzőekhez még hozzáfűzte:

Ha Pintér Tamás országgyűlési képviselőnek bármilyen aggálya lett volna, akkor az lett volna legegyszerűbb, ha legalább egyszer bokros teendői mellett idefárad hozzánk, Iváncsára, és megkérdezi, mi történt az elmúlt két esztendőben. Megjegyezném, ez egy térség országgyűlési képviselőjétől minimum elvárható lenne, ahogy az is, ne akarja ellehetetleníteni egy térség fejlődését, kockáztatva több ezer ember új munkalehetőségét, családok jövőjét. Azt eddig is megszoktuk, hogy nem képvisel sem bennünket, de még Dunaújvárost sem, de úgy tűnik, a kampánya oda süllyedt, ahol már válogatás nélkül rágalmaz és árt bárkinek.

Pintér Tamás Alfahíres nyilatkozata szerint ”bízik abban, hogy októberben nem azok kapnak ismét bizalmat a dunaújvárosiaktól, akik képesek voltak elherdálni egy ekkora lehetőséget.”

Mi is ebben bízunk.

- ujvarosivalosag.hu -

A rovat további hírei: Politika

Jó bizonyítványt állít ki a magyar gazdaságról az IMF jelentése

Jó bizonyítványt állít ki a magyar gazdaságról az IMF jelentése

2019. október 15. (kedd)

Egyre erősödő kihívásokkal terhelt világgazdasági környezetben várakozásokon felül teljesített, és Európában az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el 2018-ban a magyar gazdaság - állapította meg az IMF küldöttsége a tagsági szerződés négyes cikkelye alapján végzett felülvizsgálat eredményét összefoglaló jelentése.

Kovács Árpád: a magyar gazdaság jóval ellenállóbb, mit tíz éve

Kovács Árpád: a magyar gazdaság jóval ellenállóbb, mit tíz éve

2019. október 14. (hétfő)

A gazdaság kedvező számai alapján kijelenthető, hogyha nem következik be váratlan esemény, akkor teljesülnek a kormány által kitűzött gazdaságpolitikai célok ‒ közölte a Költségvetési Tanács elnöke a Rádió Orienten. Kovács Árpád elmondta, hogy a következő években a nemzetközi helyzet bizonytalansága ellenére is hozható a 3 százalék feletti növekedés.

Orbán: alkalmas embereket alkalmas feladatra

Orbán: alkalmas embereket alkalmas feladatra

2019. október 13. (vasárnap)

A döntés, amit meg kell hozni az önkormányzati választáson, hogy lesznek-e alkalmas vezetők a városok és a falvak élén - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, miután felesége, Lévai Anikó társaságában leadta szavazatát a főváros XII. kerületében. Orbán Viktor újságíróknak elmondta: Tarlós István főpolgármester-jelöltre szavazott; és erre kérte a fővárosi polgárokat is.

Önkormányzati választás 2019 - Percről percre

Önkormányzati választás 2019 - Percről percre

2019. október 13. (vasárnap)

Áder János köztársasági elnök október 13-ra, azaz mára tűzte ki a helyi önkormányzati általános választásokat. A voksolás este hét órakor lezárult, következik a szavazatok összeszámolása és majd az eredmények közzététele. Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Legalja szinten az ellenzéki kampány: a mellrák elleni séta útvonalán ragasztottak ki Borkai-videós plakátot

Legalja szinten az ellenzéki kampány: a mellrák elleni séta útvonalán ragasztottak ki Borkai-videós plakátot

2019. október 12. (szombat)

Megmutatta az ellenzék, hogy milyen szinten mozog az erkölcsi nívója: a mellrák elleni séta útvonalán ragasztották át a dunaújvárosi polgármester, Cserna Gábor plakátjait a Borkai Zsoltról készült videóból kivágott ízléstelen képpel – írja az Újvárosi Valóság.

A dunaújvárosi füsttől fuldoklik Pintér Tamás, miközben Gyurcsány bábjaként azokhoz dörgölőzik, akik a helyzetet előidézték

A dunaújvárosi füsttől fuldoklik Pintér Tamás, miközben Gyurcsány bábjaként azokhoz dörgölőzik, akik a helyzetet előidézték

2019. október 11. (péntek)

A Dunaferr dolgozóiért aggódik álságosan, miközben a Vasmű elkótyavetyélőinek kegyeit keresi a dunaújvárosi polgármesterségre pályázó Pintér Tamás, aki pártja, a Jobbik bevett kommunikációjának megfelelően ellenfeleire keni a saját bűneit.

Németh Szilárd: Olyan polgármesterekre van szükség, akik megvédik településüket

Németh Szilárd: Olyan polgármesterekre van szükség, akik megvédik településüket

2019. október 09. (szerda)

Olyan polgármesterekre, olyan képviselőkre van szükség, akik megvédik a településüket, és ezért akarnak és képesek együttműködni a Magyar Honvédséggel - mondta a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.