Sikerben bízva

doszerk - 2019. október 27. 8:02

Nem vár könnyű mérkőzés ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira a Vasas otthonában.

Óriási csatában szenvedett hosszabbításos, 2-1-es vereséget az UTE elleni hazai találkozón pénteken este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely tizenhárom lejátszott találkozót követően a harmadik helyen áll az Erste Liga tabelláján. Miroslav Ihnacak együttese valósággal szétlőtte ellenfelét a legutóbbi fordulóban, ám a hatékonysággal komoly problémái voltak Acélbikáinknak, akik hatvanhét (!) alkalommal próbálták Duschek mögé juttatni a korongot, ám ez mindössze egyszer, a rendes játékidő vége előtt három másodperccel sikerült nekik. Remélhetőleg a következő mérkőzésen lényegesen jobb lesz együttesünk helyzetkihasználása, s erre szükség is lesz, mert vasárnap este 17 óra 40 perctől idegenben, a Vasas otthonában korcsolyáznak jégre Somogyi Balázsék.

Kép: DO-archív

A fővárosiak ugyan csak az utolsó előtti helyen állnak a tabellán, ám nagyon kellemetlen ellenfelek, s erről már idén is megbizonyosodhattunk, ugyanis a két gárda szeptember végi dunaújvárosi mérkőzésén úgy nyertek a mieink 6-4-re, hogy a mérkőzés derekán még egált mutatott az eredményjelző. Ladányi Balázs együttese nagyon kellemetlen harcmodorban játszik, játékosai nem ismernek elveszett korongot, hatvan percen keresztül képesek rengeteget korcsolyázni, s bár az idei szezonban ez csak két győzelemre volt eddig elég nekik, senki nem számíthat könnyű mérkőzésre ellenük, főleg hazai pályán. Dolgos, kemény csata vár tehát csapatunkra, mely természetesen a siker reményében utazik el újabb mérkőzésére, de abban az esetben, ha az Újpest ellen is látott teljesítmény jobb helyzetkihasználással párosul, úgy reális esély van arra, hogy három ponttal térnek haza Acélbikáink a fővárosból.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.