Újabb három pont a zsebben

2019. október 20. (vasárnap) 19:35 - Szárszó Lajos

Az első félidőben mutatott jó játékának köszönhetően tartotta itthon a három bajnoki pontot a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Budapest Honvéd II. elleni találkozón.

Nehéz mérkőzés elé tekintett a labdarúgó NB III tizenegyedik fordulójában a tabella ötödik helyén álló Dunaújváros PASE gárdája, hiszen a hatodik helyezett Budapest Honvéd II. együttesét fogadta. Érdekes, jó meccsre számíthattunk, hiszen az utóbbi hetekben jó formát mutató DPASE egy fiatal, nagyon sokat futó, agresszív csapat ellen lépett pályára. Bíró lövése okozta az első veszélyt, majd Lukács lövését védte bravúrral Pokorni. A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láttunk, helyzetek nélkül. A 14. percben egymás után több lehetőséget is kialakított a DPASE, melyek egyikének végén Bíró talált a kapuba (1-0).

Egy perc múlva megint Bíró vált főszereplővé, de ezúttal nem találta el a kaput. A vezetést követően a hazaiak irányították a meccset, a labdát többet, és jobban járatták ellenfelüknél. A 22. percben Tóth passzolt pontosan Busához, aki laposan lőtt, Horváth azonban lábbal hárította. A következő percekben viszont a Honvéd kerekedett felül. Lukács távoli bombáját vetődve tolta oldalra Pokorni, gólt viszont a DPASE szerzett. Bíró futott el a baloldalon, majd Busához passzolt, aki senkitől sem zavartatva gurított a bal alsó sarokba (2-0). Erre azonnal érkezett a válasz. A vendégek baloldali támadásvezetés után Komiszár fejelt a hálóba (2-1)

A középkezdés után Bíró bombáját tenyerelte kapu fölé, majd a 39. percben Szepessy lábáról perdült kapu fölé a labda. Puskás éles szögből az oldalhálóba lőtt, a következő percek azonban nem hoztak újabb helyzeteket. Fordulás után lassan melegedtek bele a fiúk, majd Irimiás kapta meg második sárga lapja után a pirosat, vagyis emberelőnybe került az újváros. A 62. percben Bíró lőtt lesgólt, majd hosszú ideig nem történt semmi. Ezt Szepessy törte meg, aki fordulás után centikkel lőtt a kapufa mellé. Őrizte előnyét létszámfölényben a DPASE, majd Kovács lövését hárította Pokorni. A folytatásban lassan teltek a percek, igazi foci nélkül. A meccs hajrájában sem történt érdemleges, csak annyi, hogy Barna is piros lapot kapott.

Dunaújváros PASE – Budapest Honvéd II 2:1 (2:1)

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Busa, Bíró (Reicheld a 87. percben), Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy (Tapiska a 80. percben), Puskás, Tóth (Kovács a 94. percben)
, Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Budapest Honvéd II: Horváth – Temesvári, Zvara, Lukács, Cipf (Horváth a 69. percben), Komiszár (Pisont a 75. percben), Kóródi (Greksa a 85. percben) Fazekas, Irimiás, Szendrei, Kovács. Vezetőedző: Pisont István.

A rovat további hírei: Sport

Egy pont jutott

Egy pont jutott

2019. november 12. (kedd)

Csak az U17-es labdarúgók örülhettek pontszerzésnek a Dunaújváros PASE utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki találkozóin.

A Fradi érkezik

A Fradi érkezik

2019. november 11. (hétfő)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára a címvédő Ferencváros elleni hazai találkozón.

Történelmi nap előtt a válogatott

Történelmi nap előtt a válogatott

2019. november 11. (hétfő)

A védelemben rosszul áll, de bizakodva várja a walesi Eb-selejtezőt a magyar labdarúgó válogatott.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. november 11. (hétfő)

A DFVE ifjúsági vízilabdázói kikaptak, a serdülők viszont nyerni tudtak a Győri VSE ellen lejátszott korosztályos bajnoki mérkőzésen.

Dühítő döntetlen

Dühítő döntetlen

2019. november 10. (vasárnap)

Hiába vezetett két góllal is, nem sikerült nyernie a Dunaharaszti vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának.

Két bajnoki érem Ceglédről

Két bajnoki érem Ceglédről

2019. november 10. (vasárnap)

Jól szerepeltek a Danubius KSE tollaslabdázói a Cegléden megrendezett Országos Senior Bajnokságon.

A sereghajtóhoz látogat a DPASE

A sereghajtóhoz látogat a DPASE

2019. november 10. (vasárnap)

A javuló formát mutató Dunaharaszti MTK elleni találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.