Újabb három pont a zsebben

Szárszó Lajos - 2019. október 20. 19:35

Az első félidőben mutatott jó játékának köszönhetően tartotta itthon a három bajnoki pontot a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Budapest Honvéd II. elleni találkozón.

Nehéz mérkőzés elé tekintett a labdarúgó NB III tizenegyedik fordulójában a tabella ötödik helyén álló Dunaújváros PASE gárdája, hiszen a hatodik helyezett Budapest Honvéd II. együttesét fogadta. Érdekes, jó meccsre számíthattunk, hiszen az utóbbi hetekben jó formát mutató DPASE egy fiatal, nagyon sokat futó, agresszív csapat ellen lépett pályára. Bíró lövése okozta az első veszélyt, majd Lukács lövését védte bravúrral Pokorni. A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láttunk, helyzetek nélkül. A 14. percben egymás után több lehetőséget is kialakított a DPASE, melyek egyikének végén Bíró talált a kapuba (1-0).

Egy perc múlva megint Bíró vált főszereplővé, de ezúttal nem találta el a kaput. A vezetést követően a hazaiak irányították a meccset, a labdát többet, és jobban járatták ellenfelüknél. A 22. percben Tóth passzolt pontosan Busához, aki laposan lőtt, Horváth azonban lábbal hárította. A következő percekben viszont a Honvéd kerekedett felül. Lukács távoli bombáját vetődve tolta oldalra Pokorni, gólt viszont a DPASE szerzett. Bíró futott el a baloldalon, majd Busához passzolt, aki senkitől sem zavartatva gurított a bal alsó sarokba (2-0). Erre azonnal érkezett a válasz. A vendégek baloldali támadásvezetés után Komiszár fejelt a hálóba (2-1)

A középkezdés után Bíró bombáját tenyerelte kapu fölé, majd a 39. percben Szepessy lábáról perdült kapu fölé a labda. Puskás éles szögből az oldalhálóba lőtt, a következő percek azonban nem hoztak újabb helyzeteket. Fordulás után lassan melegedtek bele a fiúk, majd Irimiás kapta meg második sárga lapja után a pirosat, vagyis emberelőnybe került az újváros. A 62. percben Bíró lőtt lesgólt, majd hosszú ideig nem történt semmi. Ezt Szepessy törte meg, aki fordulás után centikkel lőtt a kapufa mellé. Őrizte előnyét létszámfölényben a DPASE, majd Kovács lövését hárította Pokorni. A folytatásban lassan teltek a percek, igazi foci nélkül. A meccs hajrájában sem történt érdemleges, csak annyi, hogy Barna is piros lapot kapott.

Dunaújváros PASE – Budapest Honvéd II 2:1 (2:1)

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Busa, Bíró (Reicheld a 87. percben), Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy (Tapiska a 80. percben), Puskás, Tóth (Kovács a 94. percben)
, Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Budapest Honvéd II: Horváth – Temesvári, Zvara, Lukács, Cipf (Horváth a 69. percben), Komiszár (Pisont a 75. percben), Kóródi (Greksa a 85. percben) Fazekas, Irimiás, Szendrei, Kovács. Vezetőedző: Pisont István.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.