Újabb három pont a zsebben

2019. október 20. (vasárnap) 19:35 - Szárszó Lajos

Az első félidőben mutatott jó játékának köszönhetően tartotta itthon a három bajnoki pontot a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Budapest Honvéd II. elleni találkozón.

Nehéz mérkőzés elé tekintett a labdarúgó NB III tizenegyedik fordulójában a tabella ötödik helyén álló Dunaújváros PASE gárdája, hiszen a hatodik helyezett Budapest Honvéd II. együttesét fogadta. Érdekes, jó meccsre számíthattunk, hiszen az utóbbi hetekben jó formát mutató DPASE egy fiatal, nagyon sokat futó, agresszív csapat ellen lépett pályára. Bíró lövése okozta az első veszélyt, majd Lukács lövését védte bravúrral Pokorni. A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láttunk, helyzetek nélkül. A 14. percben egymás után több lehetőséget is kialakított a DPASE, melyek egyikének végén Bíró talált a kapuba (1-0).

Egy perc múlva megint Bíró vált főszereplővé, de ezúttal nem találta el a kaput. A vezetést követően a hazaiak irányították a meccset, a labdát többet, és jobban járatták ellenfelüknél. A 22. percben Tóth passzolt pontosan Busához, aki laposan lőtt, Horváth azonban lábbal hárította. A következő percekben viszont a Honvéd kerekedett felül. Lukács távoli bombáját vetődve tolta oldalra Pokorni, gólt viszont a DPASE szerzett. Bíró futott el a baloldalon, majd Busához passzolt, aki senkitől sem zavartatva gurított a bal alsó sarokba (2-0). Erre azonnal érkezett a válasz. A vendégek baloldali támadásvezetés után Komiszár fejelt a hálóba (2-1)

A középkezdés után Bíró bombáját tenyerelte kapu fölé, majd a 39. percben Szepessy lábáról perdült kapu fölé a labda. Puskás éles szögből az oldalhálóba lőtt, a következő percek azonban nem hoztak újabb helyzeteket. Fordulás után lassan melegedtek bele a fiúk, majd Irimiás kapta meg második sárga lapja után a pirosat, vagyis emberelőnybe került az újváros. A 62. percben Bíró lőtt lesgólt, majd hosszú ideig nem történt semmi. Ezt Szepessy törte meg, aki fordulás után centikkel lőtt a kapufa mellé. Őrizte előnyét létszámfölényben a DPASE, majd Kovács lövését hárította Pokorni. A folytatásban lassan teltek a percek, igazi foci nélkül. A meccs hajrájában sem történt érdemleges, csak annyi, hogy Barna is piros lapot kapott.

Dunaújváros PASE – Budapest Honvéd II 2:1 (2:1)

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Busa, Bíró (Reicheld a 87. percben), Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy (Tapiska a 80. percben), Puskás, Tóth (Kovács a 94. percben)
, Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Budapest Honvéd II: Horváth – Temesvári, Zvara, Lukács, Cipf (Horváth a 69. percben), Komiszár (Pisont a 75. percben), Kóródi (Greksa a 85. percben) Fazekas, Irimiás, Szendrei, Kovács. Vezetőedző: Pisont István.

A rovat további hírei: Sport

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

2020. június 04. (csütörtök)

A dunaújvárosi szurkolók egykori kedvence öt szezont követően játszik újra az Acélbikák szerelésében.

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

2020. június 04. (csütörtök)

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) véglegesítette az egy évvel elhalasztott tokiói olimpia áprilisban kidolgozott új kvalifikációs rendszerét, eszerint december 1-től lehet ismét indulási szintet teljesíteni.

Megvannak az év legjobbjai

Megvannak az év legjobbjai

2020. június 04. (csütörtök)

Kalmár Tibor személyében dunaújvárosi díjazott is örülhetett a Magyar Jégkorong Szövetség egyéni elismeréseinek odaítélésénél.

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

2020. június 03. (szerda)

Tíz dunaújvárosi csapat méri össze egymással erejét szombaton a VI. Nemzeti Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornán.

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

2020. június 03. (szerda)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését.

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

2020. június 02. (kedd)

Miután a globális koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották a 2020-ra tervezett tokiói nyári olimpiát, a japán szervezők meghosszabbították a Tochigi Prefektus területére vonatkozó edzőtáborozási lehetőségeket. Erről a szigetországi fél a halasztás bejelentése után nem sokkal értesítette a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

2020. június 02. (kedd)

Július 19-én versenyez a Forma-1-es világbajnokság mezőnye a Hungaroringen - derült ki a sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media keddi közleményéből, amely a koronavírus-járvány miatt csak júliusban elrajtoló idény első nyolc versenyhétvégéjét tartalmazza.