Újpesti előny a kupában

2019. október 22. (kedd) 20:20 - Szárszó Lajos

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói négygólos hátrányból várhatják az Újpest elleni Magyar Kupa mérkőzés visszavágóját.

Kiváló előjelekkel várta a DAB az Újpest elleni Magyar Kupa mérkőzését, hiszen Azari Zsolték az utóbbi időszakban nagyszerű, nyerő szériában voltak. Az Erste Ligában idegenben verték mai ellenfelüket 3-1-re, majd hazai környezetben, kiváló csapatjátékkal és kapusteljesítménnyel verték 3-0-ra a Gyergyószentmiklós gárdáját. Ma az volt Miroslav Ihnacak tanítványainak a feladata, hogy az oda-vissza vágós Magyar Kupában akkora előnyt szerezzenek, mely a továbbjutást illetően bizakodásra ad okot. Azt egyébként október 30-án, este hat órától rendezik a fővárosban. Hugshson védett elsőként, mégpedig Benk lövését, majd az ötödik percben Hruby egy ártatlannak tűnő szituációból szerezte meg a vezetést (1-0).

Milushkin próbált meg gyorsan válaszolni, a hazai kapus azonban zárta a szöget. A nyolcadik percben Mazurek közeli emelését védte Duschek Dávid, majd a kiváló UTE kapus Silló emelését kapta el. Dolgoztatták rendesen a kapusokat a felek, hiszen rengeteg lövés ment mindkét kapura. A 12. perc elején a hazai védelem hibáját használta ki Milushkin (1-1). A középkezdés után szinte azonnal ott volt Turcotte előtt az újabb helyzet, majd a másik oldalon Nagy egy kipattanót emelt kapura, melyet Hughson fogott. Carlson közeliét a korcsolyájával tolta oldalra a hazai portás, majd rossz csere miatt került emberhátrányba a DAB. Miután azt kivédekezték a fiúk egy újabb védelmi megingást használt ki az Újpest, ezúttal Sikorcin vágta a korongot a hálóba (1-2), aki ezzel le is zárta az első, igen mozgalmas húsz percet. A térfélcserét követően azonnal növelte előnyét Baróti Zsolt gárdája. Ezúttal Varga volt az előkészítő, Sikorcin a befejező (1-3).

Kép forrása: UTE

A 23. percben Dansereau passzát Somogyi vágta kapura, melyet Duschek védett, majd Nemes szabálytalankodott, így emberelőnybe került a DAB. Somogyi löketeit fogta ekkor a fővárosiak kapusa, de az előny kimaradt. A folytatásban négy a négy ellen folytatták a felek, mely időben Kovács Bronson, majd Silló lőhetett, de ezek nem találtak utat a kapuba. A 34. percben Mazurek került a büntetőpadra, ráadásul nem sima, hanem kettő plusz kettő percre, melyet meg is büntetett az UTE, hiszen azt Di Diomete használta ki (1-4). A folytatásban kissé eldurvult a meccs, mely időszakban több páros ütközetet is láthattunk. Sikorcin került a büntetőpadra a 38. percben, azt azonban nem sikerült gólra váltani. A végén még Benk volt szabálytalan, akinek kettő perce a harmadik harmadra húzódott át. Annak elején nem találta a fogást és a ritmust a DAB az UTE létszám hátránya ellenére sem, majd Gulácsit ültették le két percre. Ebből Turcotte-nak volt szólója, lövését azonban szépen olvasta a Duschek, csakúgy, mint Németh Péterét. A folytatásban mindkét oldalon több volt az eladott korong, majd a hibák után Nemes szerezte meg csapata ötödik gólját (1-5). Ezzel eldőlt a meccs, de nagy valószínség szerint a továbbjutás is. Odnoga löketét fogta Hugshon, majd szinte megállás nélkül pergett le öt, hat perc. Az utolsó másodpercekben Benk lőtt kapuvasat, majd a csapatok lepergették a maradék időt. Az UTE ezzel a győzelemmel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

DAB – UTE 1-5 (1-2, 0-2, 0-1)

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Dansereau, Mazurek, Somogyi B., Baker, Lendák, Azari Silló, Turcotte, Dósa, Hruby 1, Németh (1), Subotic, Tamás, Ráduly, Wéninger, Gebei, Gulácsi, Somogyi N. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

UTE: Duschek – Carlson, Varga (1), Benk (1), Odnoga (2), Sikorcin 2, Kovács A., Nagy, Brown, Csamangó, Di Diomete 1, Henderson, Kis-Rusk (1), Horváth, Milushkin 1, Nemes 1, Pokornyi (1), Daadou, Kovács S. Vezetőedző: Baróti Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

A liga egyik legjobbja érkezik

A liga egyik legjobbja érkezik

2020. január 27. (hétfő)

Rendkívül nehéz hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára kedden este a Csíkszereda ellen.

Játékkal emlékeztek

Játékkal emlékeztek

2020. január 27. (hétfő)

A DKKA fiataljainak győzelmével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 11. alkalommal megrendezett Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna.

Hajrávereség Debrecenben

Hajrávereség Debrecenben

2020. január 26. (vasárnap)

Hiába vezetett még tíz perccel a meccs vége előtt, egygólos vereséget szenvedett Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

2020. január 26. (vasárnap)

Esélyt sem adott a szegedieknek a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi találkozóján az NB I Liga alapszakasz második körében.

Szabadkai siker a jégcsarnokban

Szabadkai siker a jégcsarnokban

2020. január 26. (vasárnap)

Udvarias házigazdáknak bizonyultak a dunaújvárosiak a második alkalommal megrendezett Hokillák Jégkorong Tornán.

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

2020. január 25. (szombat)

Parádés második félidei védekezésének is köszönhetően aratott 10-8-as győzelmet a hollandok elleni Európa-bajnoki bronzmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Fontos győzelem!

Fontos győzelem!

2020. január 24. (péntek)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után bedarálta a Békéscsabát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a két gárda szekszárdi összecsapásán.