Világbajnoki bronz Grúziából

2019. október 17. (csütörtök) 12:12 - doszerk

Egy harmadik és egy ötödik helyezéssel zárták a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot a dunaújvárosi birkózók.

Grúzia fővárosában, Tbilisziben rendezték meg október 8. és 13. között a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot. Az erős és nagy létszámú mezőnyben a világ vezető birkózó nagyhatalmainak sportolói is szőnyegre léptek, többek között az Egyesült Államok, Japán, Irán, Kazahsztán, Üzbegisztán, Örményország, Mongólia, India, Oroszország versenyzői is küzdöttek az érmekért. Súlycsoportonként átlagosan 11-12 birkózó mérlegelt, de akadt olyan súlycsoport is, melyben 17-en álltak rajhoz.

Dunaújvárosból összesen öten léptek szőnyegre a viadalon, melynek első versenynapján Papp Gyula a "B" korcsoport 130 kg-os mezőnyében pontozással győzte le az első mérkőzésén amerikai ellenfelét. A következő meccsen azeri vetélytársával már nem bírt, így a bronzéremért küzdhetett, ahol magabiztos, jó birkózással, pontozással győzte le grúz ellenfelét, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Papp Gyula bronzéremnek örülhetett (Kép forrása: Dunaferr SE)

A második versenynapon Angyal László a "C" korcsoport 88 kg-os súlycsoportjában egy cseh birkózótól szenvedett vereséget, s mivel ő a következő mérkőzésen szintén kikapott, így László nem jutott tovább. Mátyás Gábor a "C" korcsoport 70 kg-os súlycsoportjában első mérkőzésén magyar ellenfelét (Zsirka Szabolcs) technikai tussal győzte le. Második mérkőzésén a grúzok olimpiai bronzérmes birkózójával küzdött, s pontozással kikapott, ráadásul az összecsapás első menetében bordatörést szenvedett, ezért nem tudta folytatni a versenyzést, így helyezetlenül zárt.

A harmadik napon Kemény Norbert az "A" korcsoport 100 kg-os súlycsoportjában lépett szőnyegre. Marokkói ellenfelét pontozással legyőzte, majd vereséget szenvedett, így a bronzéremért birkózhatott. Sajnos itt sem sikerült győznie, így az ötödik helyen fejezte be a versenyt. Melyen Szűcs István az "A" korcsoport 88 kg-os súlycsoportjának első mérkőzésén kazah ellenfelétől vereséget szenvedett, s mivel legyőzője is kikapott a következő fordulóban, így István helyezetlenül végzett a világbajnokságon.

A rovat további hírei: Sport

Megvannak a liga legjobbjai

Megvannak a liga legjobbjai

2020. május 30. (szombat)

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

2020. május 30. (szombat)

A héten megkezdték a közös munkát a magyar birkózó-válogatott tagjai, akik Sike András kötöttfogású kapitány szerint a körülményekhez képest jó állapotban érkeztek vissza a hosszú kényszerpihenőről.

Azari Zsolt rangos elismerése

Azari Zsolt rangos elismerése

2020. május 29. (péntek)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kapitánya, Azari Zsolt kapta meg idén az Erste Liga Mr. Spirit díját.

Már Tokióig terveznek

Már Tokióig terveznek

2020. május 29. (péntek)

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségének felkérésére Hüttner Csaba, és Weisz Róbert szövetségi kapitányok már júniusra beterjesztik a tokiói olimpiáig tartó felkészülési programokat és válogatási elveket.

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

Júniusban rendezik a tisztújító közgyűlést

2020. május 29. (péntek)

Az elnökségi ülésen eldőlt, hogy június 20-án rendezik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tisztújító közgyűlését.

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.