Világbajnoki bronz Grúziából

2019. október 17. (csütörtök) 12:12 - doszerk

Egy harmadik és egy ötödik helyezéssel zárták a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot a dunaújvárosi birkózók.

Grúzia fővárosában, Tbilisziben rendezték meg október 8. és 13. között a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot. Az erős és nagy létszámú mezőnyben a világ vezető birkózó nagyhatalmainak sportolói is szőnyegre léptek, többek között az Egyesült Államok, Japán, Irán, Kazahsztán, Üzbegisztán, Örményország, Mongólia, India, Oroszország versenyzői is küzdöttek az érmekért. Súlycsoportonként átlagosan 11-12 birkózó mérlegelt, de akadt olyan súlycsoport is, melyben 17-en álltak rajhoz.

Dunaújvárosból összesen öten léptek szőnyegre a viadalon, melynek első versenynapján Papp Gyula a "B" korcsoport 130 kg-os mezőnyében pontozással győzte le az első mérkőzésén amerikai ellenfelét. A következő meccsen azeri vetélytársával már nem bírt, így a bronzéremért küzdhetett, ahol magabiztos, jó birkózással, pontozással győzte le grúz ellenfelét, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Papp Gyula bronzéremnek örülhetett (Kép forrása: Dunaferr SE)

A második versenynapon Angyal László a "C" korcsoport 88 kg-os súlycsoportjában egy cseh birkózótól szenvedett vereséget, s mivel ő a következő mérkőzésen szintén kikapott, így László nem jutott tovább. Mátyás Gábor a "C" korcsoport 70 kg-os súlycsoportjában első mérkőzésén magyar ellenfelét (Zsirka Szabolcs) technikai tussal győzte le. Második mérkőzésén a grúzok olimpiai bronzérmes birkózójával küzdött, s pontozással kikapott, ráadásul az összecsapás első menetében bordatörést szenvedett, ezért nem tudta folytatni a versenyzést, így helyezetlenül zárt.

A harmadik napon Kemény Norbert az "A" korcsoport 100 kg-os súlycsoportjában lépett szőnyegre. Marokkói ellenfelét pontozással legyőzte, majd vereséget szenvedett, így a bronzéremért birkózhatott. Sajnos itt sem sikerült győznie, így az ötödik helyen fejezte be a versenyt. Melyen Szűcs István az "A" korcsoport 88 kg-os súlycsoportjának első mérkőzésén kazah ellenfelétől vereséget szenvedett, s mivel legyőzője is kikapott a következő fordulóban, így István helyezetlenül végzett a világbajnokságon.

A rovat további hírei: Sport

Egy pont jutott

Egy pont jutott

2019. november 12. (kedd)

Csak az U17-es labdarúgók örülhettek pontszerzésnek a Dunaújváros PASE utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki találkozóin.

A Fradi érkezik

A Fradi érkezik

2019. november 11. (hétfő)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára a címvédő Ferencváros elleni hazai találkozón.

Történelmi nap előtt a válogatott

Történelmi nap előtt a válogatott

2019. november 11. (hétfő)

A védelemben rosszul áll, de bizakodva várja a walesi Eb-selejtezőt a magyar labdarúgó válogatott.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. november 11. (hétfő)

A DFVE ifjúsági vízilabdázói kikaptak, a serdülők viszont nyerni tudtak a Győri VSE ellen lejátszott korosztályos bajnoki mérkőzésen.

Dühítő döntetlen

Dühítő döntetlen

2019. november 10. (vasárnap)

Hiába vezetett két góllal is, nem sikerült nyernie a Dunaharaszti vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának.

Két bajnoki érem Ceglédről

Két bajnoki érem Ceglédről

2019. november 10. (vasárnap)

Jól szerepeltek a Danubius KSE tollaslabdázói a Cegléden megrendezett Országos Senior Bajnokságon.

A sereghajtóhoz látogat a DPASE

A sereghajtóhoz látogat a DPASE

2019. november 10. (vasárnap)

A javuló formát mutató Dunaharaszti MTK elleni találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.