Csoportelsőként tovább az Euroligában!

Szárszó Lajos - 2019. november 3. 12:56

Döntetlent játszott a házigazdákkal, így első helyen végzett az Euroliga római csoportkörében a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Három győztes mérkőzésen volt túl a mai, utolsó játéknap előtt a LEN Euroliga római csoportjában a DUE Maarsk-Graphics vízilabda csapata, amely már így önmagában is hatalmas cselekedet, hiszen ezzel a teljesítményükkel vezették az öt csapatos csoportjukat. Ezzel, a mai, hazai SIS Róma elleni meccs előtt eldőlt, hogy Gurisatti Grétáék simán továbbjutnak a következő körbe, hiszen az első három gárda lett a továbbjutó, csak még az volt kérdéses, hogy ezt hibátlan teljesítménnyel tudják-e megoldani. Így ugrottak tehát medencébe ebéd előtt negyed órával a lányok, hogy ennek a kérdésnek a végére pontot tegyenek. A győzelmi kényszer a Róma együttesén volt, nem csupán a pályaválasztás, és a hazai környezet miatt, hanem azért, mert a tegnapi napon vereséget szenvedtek az orosz Kirishi csapatától (9-10), ezzel pedig a csoport harmadik helyére estek vissza. Saját közönségüktől pedig szerettek volna győzelemmel búcsúzni. Egy kapufával nyitott a DUE, majd Laura Aarts tolta a felső léc fölé a labdát. Egy könnyű síppal befújt Ziegler kiállítást sikerült kivédekeznünk, majd Gurisatti Gréta szerezte meg a vezetést (1-0). Ami azonban érezhető volt, hogy a sporik jól érezték magukat Rómában, mely a ténykedésükből volt kivehető.

Egy újabb kiállítást Motta váltott gólra (1-1), majd mindkét oldalon a kapusok remekeltek. A második ráúszást is a DUE nyerte, abból azonban nem sikerült előnyt kovácsolni. A következő hazai akciót ötméteressel jutalmazták, azt azonban Aarts bravúrral fogta meg. Sinigaglia révén átvették a vezetést a rómaiak (1-2), majd sajnos kimaradt egy emberelőnyös lehetőségünk. Kellett egy jó védekezés, mely meg is volt, mely elől gólt eredményezett. Garda Krisztina elemi erővel lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát (2-2), majd Mahieu centerből mattolta a hazai kapust (3-2). Ekkor megint belenyúltak a játékvezetők, akik befújtak egy büntetőt, azt azonban megint kitornázta Aarts! Picozzi lövését azonban nem foghatta, aki közelről lőtt kapusunk feje fölött a hálóba (3-3). Erre jött Gurisattitól a válasz, aki előbb megszabadult védőjétől, majd hatalmas gólt ragasztott a kapu jobb felső sarkába (4-3). A térfélcserét követően megint a miénk lett először a labda, a lövést azonban Sparano hárította, míg a mieink egy emberelőnyt védekeztek ki remekül. A folytatásban több hazai támadást is megúsztunk, de elől sajnos ezt nem tudtuk kihasználni. Laura Aarts továbbra is a mezőny legjobbja volt, aki ezúttal egy távoli lövést tolt a felső léc fölé, de egy lapos labdát, melyet Motta engedett el, nem tudta megcsípni (4-4). A Róma közben megint emberelőnybe került, de az is kihasználatlan maradt csakúgy, mint a DUE fórja. A következő akcióból viszont betalált a hazai csapat, Chiappini volt eredményes (4-5). Ráadásul a pálya dőlésszöge miatt megint emberhátrányba kerültünk, amit Motta szerencsés találattal használt ki (4-6).

Képek: DO-archív

Mihók Attila kért ekkor időt, de az utolsó támadást nem sikerült góllal befejezni. A záró nyolc perc első védését Aarts mutatta be, melyet Sparano másolt le a túloldalon. A következő DUE támadásból azonban Gurisatti volt eredményes (5-6), majd miután kivédekeztünk egy hátrányt, az egyenlítésért támadhattunk. Az azonban elmaradt, ráadásul megint emberhátrányba kerültünk, amikor a visszaúszás során láttak szabálytalanságot a bírók. A hazaiak Avegnot játszották meg a fórnál, aki ezt a rövid oldalnál használta ki (5-7), majd egy szabályos gólunkat fújtak vissza ötméteresre, mely sajnos kimaradt. Az idő közben gyorsan telt, így Vályi átlövés góljára a vége előtt 1 perc 22 másodperccel hatalmas szükség volt (6-7). Ekkor Laura Aarts megint hatalmasat védett, vagyis mehettünk előre az egyenlítésért. Mihók Attila megint időt kért, akinek utasításait megfogadták a tanítványok, hiszen Vályi révén sikerült az egyenlítés (7-7). Ez pedig a mieinknek volt jó, hiszen ezzel a döntetlennel biztos csoportelső lett a DUE! A végeredmény után természetesen a gratuláció sem maradhat el, hiszen ebből a nehéz csoportból magabiztosan jutott tovább a DUE-Maarsk Graphics, akik mellett a Kinef-Surgutneftegas (Kirishi) és a SIS Róma kerültek a következő körbe.

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - SIS Roma 7-7 (1-1, 3-2, 0-3, 3-1)

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics: Aarts, Kiss – Brezovszki, Sajben, Gurisatti 3, Horváth, Mahieu 1, Szabó, Garda 1, Ziegler, Vályi 2, Huszti, Szellák. Vezetőedző: Mihók Attila.

SIS Roma: Sparano, Brandimarte – Tabani, Galardi, Avegno, Motta 3, Chiappini 1, Picozzi 1, Sinigaglia 1, Nardini, Di Claudio, Storai, Fournier. Vezetőedző: Capanna M.

A csoport végeredménye: 1. DUE-Maarsk Graphics (HUN) 10 pont, 2. Kinef-Surgutneftegas (RUS) 9 pont, 3. SIS Roma (ITA) 7 pont, 4. ZV DE ZAAN (NED) 3 pont, 5. Exiles (MLT) 0 pont

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.