Elindult a II. Dunaújvárosi Nagy KRESZ Teszt

2019. november 13. (szerda) 7:09 - doszerk

Tavaly első ízben rendezték meg a közbiztonsági hónap keretén belül a KRESZ tesztet. A résztvevők nagy száma a szervezőket is meglepte, így  nem is lehetett kérdéses a folytatás. A Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság, a Dunaújvárosi Rendőrkapitánysággal és Dunaújváros Önkormányzatával közösen szervezi idén is a versenyt.

A tavalyi évhez hasonlóan a megmérettetés idén is két fordulóból áll. Először online teszten mérik össze a tudásukat a résztvevők, majd a legjobb 10 tesztkitöltő -amennyiben rendelkezik érvényes “B” kategóriás vezetői engedéllyel - bejut a döntőbe. A döntőt november legvégén rendezik meg.

A közlekedésben nem csak a KRESZ-tudás fontos, ezért idén bekerültek a kérdéssorba vezetéselméleti kérdések is, de a legjelentősebb újítás mégis a döntő lebonyolítása lesz, ahol idén nem csak elméleti tudást mérnek, hanem forgalmi vezetés és szimulátoros feladat is lesz. Ezekkel a szervezők nem ügyességet vizsgálnak, hanem a biztonságos és szabálykövető vezetést.

A 2019. november 11-17. között zajló online teszt elérhetősége a dunaujvaros.hu weboldalon  elérhető az első forduló ideje alatt. Erre bárki nevezhet, aki a versenykiírást elfogadja az on-line felületen, majd kitölti a 40 kérdésből álló tesztlapot, amelyre a teszt megkezdésétől számítva 40 perce fog rendelkezésre állni. A döntőbe jutáshoz már feltétel lesz a jogosítvány is.

Ha már verseny, akkor természetesen lesznek nyeremények is! A fődíj a Hankook Tire Magyarország által felajánlott 100.000 Ft értékű gumiabroncs vásárlási utalvány, de a másik két dobogós helyezés mellé is értékes nyeremények járnak.

Idén már nem csak a döntőbe jutottaknak lesz esélyük örülni, hanem az első forduló tesztkitöltői között is sorsolnak ki nyereményt.

A szervezők részéről a verseny célja a nevelés és ismeretterjesztés. Ezért a győztes forgalmi vezetését szakkommentárral ellátva elérhetővé teszi a bizottság a legnagyobb videomegosztó portálon.

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvbemutató: a meggypiros mez súlya a Campusban

Könyvbemutató: a meggypiros mez súlya a Campusban

2019. december 10. (kedd)

1001 játékos, az összes válogatott meccs és közel 70 miniesszé – a megújult Puskás Stadion avatására időzítve páratlanul nagyszabású és ennek megfelelő méretű futball-lexikon jelent meg a közelmúltban: a Meggypiros mezben című összegzés szerzőivel találkozhatnak a sportbarátok a kötet dunaújvárosi bemutatóján a Campus Étteremben szerdán.

Közlekedés: csőtörés miatt útlezárás a Bocskain

Közlekedés: csőtörés miatt útlezárás a Bocskain

2019. december 09. (hétfő)

Menetrend-változással járó útlezárás kezdődik a Bocskai úton kedden: egy csőtörés miatt két ütemben szünetel a közlekedési lehetőség a Bercsényi Miklós út és a Rákóczi Ferenc tér között – a munkálatok várhatóan jövő csütörtökig tartanak!

Időjárás: esős hétfő után változékony, de enyhe idő

Időjárás: esős hétfő után változékony, de enyhe idő

2019. december 09. (hétfő)

A tél első támadása után enyhébbre fordul térségünk időjárása a következő napokban a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint; ma még esőre, majd változékony, de az évszakhoz mérten enyhe periódusra készülhetünk.

A Mikulás nyomában – legenda és/vagy valóság!?

A Mikulás nyomában – legenda és/vagy valóság!?

2019. december 05. (csütörtök)

December 6. – Miklós, és persze a Mikulás napja. A gyerekek számára az év egyik leginkább várt eseménye, hiszen ilyenkor édességgel, játékokkal, gyümölccsel "gazdagodnak" kicsik és nagyok. Szent Miklós történetét a legtöbben ismerik – de miért van botja a Mikulásnak, és tényleg a kólát gyártó cég miatt piros a ruhája? Utánanéztünk!

Dunaújváros Kedvence 2019 – javaslatokat várnak!

Dunaújváros Kedvence 2019 – javaslatokat várnak!

2019. december 04. (szerda)

Folytatódik a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog évzáró kezdeményezése – idén is várják a javaslatokat a Dunaújváros Kedvence "helykereső" akcióban. Az első felvonás máris itt; minden javaslat számít!

Véradás: ments meg három életet!

Véradás: ments meg három életet!

2019. december 02. (hétfő)

Megérkezett műhelyünkbe a Magyar Vöröskereszt területi szervezetének decemberi tervezete a véradások helyszínéről: mivel az év utolsó hónapja kritikusnak számít a donortoborzás terén, így mindenkit arra biztatunk, használja ki a kínálkozó véradási lehetőségek valamelyikét!

Csapadékos, téli idővel indul a december

Csapadékos, téli idővel indul a december

2019. december 02. (hétfő)

December első napjaiban csapadékos, téli idő várható. A havas tájakon akár mínusz 15 fokig is hűlhet a levegő. A hét közepétől szárazabb idő várható, a hideg is mérséklődik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.