Elindult a II. Dunaújvárosi Nagy KRESZ Teszt

2019. november 13. (szerda) 7:09 - doszerk

Tavaly első ízben rendezték meg a közbiztonsági hónap keretén belül a KRESZ tesztet. A résztvevők nagy száma a szervezőket is meglepte, így  nem is lehetett kérdéses a folytatás. A Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság, a Dunaújvárosi Rendőrkapitánysággal és Dunaújváros Önkormányzatával közösen szervezi idén is a versenyt.

A tavalyi évhez hasonlóan a megmérettetés idén is két fordulóból áll. Először online teszten mérik össze a tudásukat a résztvevők, majd a legjobb 10 tesztkitöltő -amennyiben rendelkezik érvényes “B” kategóriás vezetői engedéllyel - bejut a döntőbe. A döntőt november legvégén rendezik meg.

A közlekedésben nem csak a KRESZ-tudás fontos, ezért idén bekerültek a kérdéssorba vezetéselméleti kérdések is, de a legjelentősebb újítás mégis a döntő lebonyolítása lesz, ahol idén nem csak elméleti tudást mérnek, hanem forgalmi vezetés és szimulátoros feladat is lesz. Ezekkel a szervezők nem ügyességet vizsgálnak, hanem a biztonságos és szabálykövető vezetést.

A 2019. november 11-17. között zajló online teszt elérhetősége a dunaujvaros.hu weboldalon  elérhető az első forduló ideje alatt. Erre bárki nevezhet, aki a versenykiírást elfogadja az on-line felületen, majd kitölti a 40 kérdésből álló tesztlapot, amelyre a teszt megkezdésétől számítva 40 perce fog rendelkezésre állni. A döntőbe jutáshoz már feltétel lesz a jogosítvány is.

Ha már verseny, akkor természetesen lesznek nyeremények is! A fődíj a Hankook Tire Magyarország által felajánlott 100.000 Ft értékű gumiabroncs vásárlási utalvány, de a másik két dobogós helyezés mellé is értékes nyeremények járnak.

Idén már nem csak a döntőbe jutottaknak lesz esélyük örülni, hanem az első forduló tesztkitöltői között is sorsolnak ki nyereményt.

A szervezők részéről a verseny célja a nevelés és ismeretterjesztés. Ezért a győztes forgalmi vezetését szakkommentárral ellátva elérhetővé teszi a bizottság a legnagyobb videomegosztó portálon.

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: egy kis felfrissülés után újra igazi nyár

Időjárás: egy kis felfrissülés után újra igazi nyár

2020. július 06. (hétfő)

Masszív enyhülés és némi csapadék is várható ma estétől, de a hét végére ismét strandidőt ígér a DO meteorológiai szakértője. Friss porgnózis a hajtás után!

Ismét szúnyoggyérítés lesz városunkban

Ismét szúnyoggyérítés lesz városunkban

2020. július 06. (hétfő)

Napnyugta után készülhetünk az ismételt bevetésre ma kora este – Dunaújváros területén ismét szúnyogirtás lesz, adta hírül a város hivatalos weboldala. Megelőző célzat és lakossági tipptár a hajtás után!

Terítéken: bundás jóféleségek – mindent bele!

Terítéken: bundás jóféleségek – mindent bele!

2020. július 03. (péntek)

A nagy sikert aratott live show után visszatérünk (egyik) kedvenc műveletsorunkhoz: a Terítéken Dunaújváros és környéke csoport remekeiből válogatott tematikus összeállítással jelentkezünk heti rendes nyálcsordító rovatunkban. A fókuszban: rántott mindenféle, vigyázat, kegyetlenül finomak!

Újra nyitva az egyetemi bölcsőde

Újra nyitva az egyetemi bölcsőde

2020. június 30. (kedd)

Június elejétől ismét igénybe vehetik a Dunaújvárosi Egyetem dolgozói az intézmény bölcsődéjét. A DUFiókák névre keresztelt kisgyermek- gondozó egység egész nyáron nyitva tart, így segítve azokat a szülőket, akik a kijárási korlátozás során elhasználták egész éves szabadságukat, szeptembertől pedig már nem csak a DUE alkalmazottai, hanem minden környékbeli kisgyermekes család igénybe veheti szolgáltatásukat.

Bővül a blogtér – máris itt a "Hello Me"

Bővül a blogtér – máris itt a "Hello Me"

2020. június 30. (kedd)

Elsősorban  a fiatal felnőttek útkeresését segítő posztokkal, a "Hello Me" projekt darabjaival színesedik mostantól a DO palettája; a tartalmat két fiatal, de nagyon eltökélt pszichológus, Harsányi Kata és Menyhárt Emese jegyzi – az alábbi összeállításban Kata mesél hivatásáról.

Hétfőn még kánikula, aztán kissé mérséklődik a meleg

Hétfőn még kánikula, aztán kissé mérséklődik a meleg

2020. június 28. (vasárnap)

Hétfőn még kánikula lesz, aztán kissé mérséklődik a meleg a héten. Sok lesz a napsütés, de többször lesznek zivatarok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Tavalyi vízmintákban is kimutatták a koronavírust

Tavalyi vízmintákban is kimutatták a koronavírust

2020. június 28. (vasárnap)

Spanyol kutatók 2019. március 12-én gyűjtött barcelonai szennyvízmintákban is kimutatták az új koronavírus jelenlétét - jelentette be a Barcelonai Egyetem.