Győzni kell a Titánok ellen!

doszerk - 2019. november 22. 8:03

Hazai környezetben csak a győzelem lehet a célja a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak a Titánok elleni ma esti bajnokin.

Egy héttel ezelőtt hazai környezetben szenvedett 4-3-as vereséget a listavezető Csíkszeredától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely tizenkilenc mérkőzést követően 35 szerzett ponttal áll az Erste Liga ötödik helyén, három ponttal a negyedik DEAC mögött, de tizenegy ponttal megelőzve a hatodik, s szintén egy meccsel többet játszó Gyergyói HK-t. Miroslav Ihnacak tanítványai ma este hat órától újra hazai környezetben korcsolyáznak jégre, méghozzá megyei riválisuk, a Fehérvári Titánok ellenében.

A székesfehérváriak a nyolcadik helyen állnak a bajnokságban úgy, hogy húsz mérkőzésükből hét alkalommal győztek, s tizenháromszor vereséget szenvedtek, így jelenleg tizenöt ponttal követik a mieinket az Erste Liga tabelláján.

Kép: DO-archív

Az idei szezonban két alkalommal találkozott egymással a két csapat, s az Acélbikák előbb a megyeszékhelyen arattak 7-1-es sikert, majd Dunaújvárosban még ezt is meg tudták fejelni, s 8-1-re ütötték ki a székesfehérváriakat.

Nagy hiba lenne azonban azt gondolni, hogy hogy a mai összecsapás is hasonlóan simának ígérkezik, mert a Titánok az elmúlt időszakban egyre jobb teljesítményt nyújtanak, s erről a legutóbb a fővárosban legyőzött UTE, valamint a fehérvári jégcsarnokban 5-0-s vereséget szenvedő címvédő Ferencváros is tudna mit mesélni. A mieink helyzetét nehezíti, hogy Hruby Gellértre sérülés, míg Somogyi Balázsra eltiltás miatt nem számíthat a szakvezetés, mely ezzel együtt persze abban reménykedik, hogy hatékony, fegyelmezett játékkal sikerül itthon tartani a nagyon fontos bajnoki pontokat.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.