Itthon javíthat a DPASE

2019. november 30. (szombat) 14:05 - spigott

Négy nyeretlen mérkőzés után tör újra a győzelemre a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata vasárnap délután a Kelen SC ellen.

Nem a legjobb formáját mutatja az utóbbi hetekben a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a legutóbbi négy fordulóban nem tudott nyerni a harmadosztályban, így visszacsúszott a Közép Csoport tabellájának hatodik helyére. A téli szünet előtt már csak egy bajnoki vár az együttesre, mely vasárnap délután négy órától hazai környezetben, a Dunaújvárosi Stadionban lép pályára a Kelen SC ellen. A papírforma alapján egyértelműen a mieink az összecsapás esélyesei, ugyanis holnap ellenfelünk az utolsó előtti helyen szerénykedik a mezőnyben úgy, hogy eddig lejátszott tizenhat meccséből csak kettőt nyert meg, s négy döntetlen mellett tíz vereséget szenvedett.

A két gárda az idei szezonban már találkozott egymással, s a Csepel Stadionban lejátszott augusztusi bajnokin a mieink 2-0-s győzelmet arattak, így labdarúgóinknak ezúttal sem lehet más célja, csak a három pont megszerzése. Tisztában van ezzel Lőrincz Emil vezetőedző is, aki szerint elsősorban a fejekben kell rendet tenni a vasárnapi meccs előtt, s amennyiben ez sikerül, úgy visszatalálhatnak a győzelem útjára.

Kép: DO-archív

- Iváncsán sajnos gyengén játszottunk, s ahhoz, hogy vasárnap sikeresek legyünk, elsősorban fejben kell rendezni a dolgokat. Vissza kell állnunk arra felfogásra, ami akkor volt jellemző a csapatra, mikor egymás után szereztük a győzelmeket. Ez nem egy olyan követelmény, amit ne lehetne teljesíteni, s ha ez megvalósul, akkor a játékunk is ugrásszerűen feljavul majd. Ez a bajnokság azonban bebizonyította, hogy talán a Pécset és a Szentlőrincet leszámítva, bárki képes lehet bárhol a meglepetésre. A Kelen SC ellen ezért végig koncentrálnunk kell, s minden idegszállal arra törekedni, hogy megnyerjük a találkozót. Sérültek szerencsére nincsenek, Tóth Ákos eltiltását tölti, viszont Csendes Péter letöltötte azt, így ő újra a csapat rendelkezésére áll.

A rovat további hírei: Sport

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

2020. február 18. (kedd)

György László és Imre Vilmos is távozik a szezon végén a DKKA csapatától, mely már megkezdte a tárgyalásokat a jövő évi kerettel és a leendő vezetőedző személyével kapcsolatban.

Tokióért küzdenek a vízilabdázók!

Tokióért küzdenek a vízilabdázók!

2020. február 18. (kedd)

Három dunaújvárosi játékossal a keretében kezdte meg felkészülését a trieszti olimpiai selejtezőre a magyar női vízilabda válogatott.

Hatalmas megtiszteltetés

Hatalmas megtiszteltetés

2020. február 18. (kedd)

A Nemzeti Versenysport Szövetség is díjazta a Dragon Steel SE sárkányhajósait a thaiföldi Nemzeti Világbajnokságon elért remek eredményeiért.

Győzelemmel zárt a Dunaferr

Győzelemmel zárt a Dunaferr

2020. február 17. (hétfő)

A Rubeola FC elleni 5-2-es hazai sikerrel fejezte be a bajnoki alapszakasz küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Előzött a Brassó

Előzött a Brassó

2020. február 17. (hétfő)

Hiába küzdött nagyot, az első harmadban összeszedett nagy hátrányát nem tudta ledolgozni, így kikapott Brassóban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rangadót nyertek az egyetemisták

Rangadót nyertek az egyetemisták

2020. február 17. (hétfő)

A DUE DSE NB II-es asztalitenisz csapata házi rangadót nyert, míg az NB III-as együttes Veszprémben örülhetett kiütéses győzelemnek.

Szépen zárná az alapszakaszt a Dunaferr

Szépen zárná az alapszakaszt a Dunaferr

2020. február 17. (hétfő)

Az utolsó előtti Rubeola FC ellen mérkőzéssel fejezi be az alapszakasz küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este.