Közel volt a bravúr

2019. november 30. (szombat) 18:29 - spigott

Nagy csatában szenvedett kétgólos vereséget az Euroliga tavalyi ezüstérmesétől a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A Mataro elleni tegnapi remek győzelem után ma már a házigazda Olympiacos Pireus ellen ugrottak medencébe Athénban a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázói az Euroliga-sorozat második csoportkörének második fordulójában. Mivel pénteken a mieinken kívül a házigazdák is győzedelmeskedni tudtak, így a mai meccs győztese óriási lépést tehetett volna a továbbjutás felé, ám a meccs esélyesének az Euroliga tavalyi kiírásában ezüstérmes görögök számítottak.

A mérkőzés első találatát ugyan a mieink szerezték Garda Krisztina révén, ám a folytatásban a házigazdák voltak a pontosabbak, s Elefterina, Margarita, valamint Vasiliki Plevritou találataival bő négy perc alatt fordítani tudtak (3-1). A játékrész hajrájában szerencsére Garda ismét villant, majd egy emberhátrányt is kivédekezett együttesünk, de az első szünetre így is a görögök vonulhattak minimális előnnyel (3-2). A második nyolc percet újra góllal kezdték az egyetemisták, ám Gurisatti pontos lövését követően újra a vendéglátók percei következtek, így a 10. percben ismét két góllal, 5-3-ra vezetett az ellenfél. A folytatásban egymás után kapták a kiállításokat a csapatok, így a negyedből hátralévő öt percben a mieink, valamint a hazaiak is két-két emberelőnyös gólt szereztek, ami egyben azt is jelentette, hogy a félidei pihenőhöz érve 7-5-re vezetett az Olympiacos.

Kép: DO-archív

A térfélcsere után sem sokat változott a játékvezetői felfogás, alig-alig játszottak egyenlő létszámban a csapatok. Gurisatti hiába hozta fel újra egyre a mieinket, Elefterina Plevritou, valamint Vasiliki Plevritou is bevette Laura Aarts hálóját, s a mérkőzésen először három góllal vezettek a görögök (9-6). A harmadik játékrész hajrájában Garda Krisztina már negyedik góljának örülhetett, de hiába sikerült egálra hozni ezt a felvonást, továbbra is az ellenfél állt közelebb a sikerhez (9-7). A záró negyed elején sajnos a mieink legeredményesebbje, Garda Krisztina megkapta harmadik kiállítását is, így kiszállt a játékból, de erre a sorsra jutott a hazaiak legjobbja, Elefterina Plevritou is. Bő két perccel a meccs vége előtt Vályi Vanda törte meg a jó ideje tartó gólcsendet, de Ziegler harmadik büntetése után Avramidou is betalált, így még tovább halványodott a pontszerzés reménye (10-8). A hátralévő másfél percben sajnos már nem sikerült újabb gólt szereznie vízilabdázóinknak, így a görögök végül 10-8-as győzelemmel léptek nagyot a továbbjutás felé, ám a mieink számára sincs minden veszve, mert abban az esetbe, ha holnap délelőtt legyőzik a Mediterrani együttesét, jó esélyük lesz a negyeddöntő elérésére.

Olympiacos Pireus – DUE-Maarsk Graphics 10-8 (3-2, 4-3, 2-2, 1-1)
Gólszerzőink: Garda 4, Gurisatti 2, Huszti 1, Vályi 1.

A rovat további hírei: Sport

Lezárultak a nevezések

Lezárultak a nevezések

2020. július 12. (vasárnap)

Összesen ötvenkilenc együttes nevezett a labdarúgók harmadosztályú bajnokságába!

Tornával emlékeztek a focisták

Tornával emlékeztek a focisták

2020. július 12. (vasárnap)

A Kemi-Ker Kft. gárdája nyerte az első alkalommal megrendezett Acerbis Nyári Kupa küzdelmeit a DLSZ Arénában.

Véget ért a Dunaújváros Kupa

Véget ért a Dunaújváros Kupa

2020. július 11. (szombat)

Az SZP-Asztalos gárdája nyerte a Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat küzdelmeit.

Győzelemmel kezdett a DPASE

Győzelemmel kezdett a DPASE

2020. július 11. (szombat)

Kétgólos, magabiztos sikert aratott a MOL Fehérvár II. elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Alakul a csapat

Alakul a csapat

2020. július 11. (szombat)

Újabb öt játékosával hosszabbított szerződést a közelmúltban a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Az Aranycsapat három játékosára és az 1954-es berni vb-döntőre emlékeztek

Az Aranycsapat három játékosára és az 1954-es berni vb-döntőre emlékeztek

2020. július 10. (péntek)

Budai II Lászlóra, Buzánszky Jenőre, Kocsis Sándorra, valamint az 1954-es svájci labdarúgó-világbajnokság berni döntőjére emlékezett csütörtökön az Aranycsapat Testület, írja az MTI.

Enyhítést fontolgatnak a japánok

Enyhítést fontolgatnak a japánok

2020. július 10. (péntek)

A japán kormány fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy a jövőre halasztott tokiói olimpiára és paralimpiára utazó sportolók esetében enyhítsen az országba lépés feltételein.