Magabiztos DAB-siker!

Szárszó Lajos - 2019. november 13. 20:53

A Dunaújvárosi Acélbikák a harmadik harmadban nyújtott gólerős játékuknak köszönhetően hozták haza a bajnoki pontokat a Vasas otthonából.

A Ferencvárostól a hosszabbításban elszenvedett 3-2-es vereséget követően 24 órával az Acélbikák már a Vasas otthonában léptek jégre. A két meccs közötti rövid idő ellenére a találkozó esélyesének a mieink számítottak, akik legutóbb a szezon legsúlyosabb verését szabták mai ellenfelükre a Budapesten elért 8-1-es győzelemmel. Ladányi Balázs együttesének így hatalmas bravúrra lett volna szüksége ahhoz, hogy megszorítsa Azari Zsoltékat, akiknek az utóbbi időszakban elszenvedett vereségekből pont ideje volt, hogy kilábaljanak.  Mindkét csapat lendületesen kezdett, emellett a támadásaikban is volt elképzelés. Az első cserék után a kapusokat is bemelegítették, így Schmál is, akinek korongját Hughson magabiztosan védte. Erre Dansereau válaszolt, majd Székely Mádai szabálytalansága után emberelőnybe került a DAB. Bár abban a két percben több lövést eresztettek meg a mieink, azok nem voltak eredményesek. A folytatásban megpróbáltak nagyobb iramot diktálni a Bikák, így nem jött jókor Somogyi Balázs kiállítása, melyet végül könnyű szerrel oldottak meg. A 14. percben Márton hagyta ki a meccs addigi legnagyobb helyzetét, melyet a DAB egy góllal köszönt meg.

A Vasas kapuja előtti passzolgatás végén Lendák talált Sági ketrecébe (0-1), majd Dósa hibázott, és ült le a büntetőpadra. Viszont ebből is a Dunaújvárosnak volt helyzete, hiszen Azari tört előre, akinek lövését szép mozdulattal fogta a hazai kapus. A 16. perc legvégén kétgólosra nőtt előnyünk. Egy, a Vasas kapuja mögül visszatett Azari korongot vágott a kapuba Dansereau (0-2), ezzel lezárva ezt a harmadot. Fordulás után úgy tűnt, marad a DAB fölény, ám elég volt egy kis figyelemzavar a kapu előtt, hiszen abból azonnal szépített a Vasas. Pontos passzok után Csíki átadását Czakó vágta a kapuba (1-2). A szépítő találat meghozta a hazaiak lövő kedvét, így a következő percekben Hughsonnak volt többször védeni valója. Ráadásul Ladányi Balázs tanítványai emberelőnybe kerültek, Lendák szállt ki a játékból rövid időre, melyből több helyzetet, kapura lövést is ki tudtak alakítani, az egyenlítés azonban nem jött össze számukra. Arra egyébként az öt az öt elleni játékban is volt reményük, hiszen lendületes akciókat vezettek, és többször tesztelték Hughson reflexeit. A Vasas azonban Csíki kiállítása miatt nem tudta tovább vinni lendületes játékát, mely idő alatt hiába volt rengeteg kapura lövése a DAB-nak, azokat Sági hatástalanította. A 35. percben Azari két lövését ütötte ki a hazai hálóőr, majd Baker szabálytalankodása miatt emberhátrányba került csapatunk.

Képek: DO-archív

Abból viszont meglepő módon nekünk volt két lehetőségünk, mindkettő kontra végén, ám azok kimaradtak. A harmadik húsz perc elején az egyenlítés érdekében mindent megpróbált megtenni a Vasas, az azonban sehogyan sem sikerült nekik. Ekkor azonban a DAB is rákapcsolt, amely a harmadik találatot eredményezte. Mazurek fordult vissza a kapu mögül, majd a rövid alsó sarokba tette a pakkot (1-3). A folytatás élvezetes, nyílt sisakos játékot hozott, helyzetekkel mindkét oldalon, melyekből a Bikáknak sikerült egyet belőniük Dansereau révén (1-4). A háromgólos előny ekkor megnyugtatónak tűnt, hiszen már csak bő tíz perc volt vissza a meccsből, ráadásul Azari Zsolték továbbra is kézben tartották az irányítást. Somogyi Balázs két perces büntetőjét nem csupán megúszni sikerült, hiszen Turcotte tovább növelte előnyünket (1-5), ezzel végleg eldöntve a győztes kilétét. Ezt csak még megnyugtatóbbá tette Dansereau, aki Sági kiállítását használta ki (1-6), majd Pinczés, aki már a hetedik gólunkat jegyezte (1-7), ezzel lezárva a találkozót. A DAB így a harmadik harmadban mutatott játékának köszönhetően sima győzelmet aratott.

Schiller-Vasas HC – DAB 1-7 (0-2, 1-0, 0-5)

Schiller-Vasas HC: Sági – Bukor, Hetényi, Schmál, Szlama, Turbucz, Farkas, Inglis, Czakó 1, Csiki (1), Pápa (1), Surányi, Tornyai, Béres, Páterka, Szalma, Kováts, Gáspár, Márton, Székely Mádai. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi (1), Azari (1), Dansereau 3, Mazurek 1 (1), Baker, Lendák (1), Silló, Somogyi 1, Turcotte 1 (1), Dósa, Ráduly, Németh (1), Subotic, Tamás (1), Wéninger, Gebei, Gulácsi, Pinczés O. 1. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.