Magabiztos DAB-siker!

2019. november 13. (szerda) 20:53 - Szárszó Lajos

A Dunaújvárosi Acélbikák a harmadik harmadban nyújtott gólerős játékuknak köszönhetően hozták haza a bajnoki pontokat a Vasas otthonából.

A Ferencvárostól a hosszabbításban elszenvedett 3-2-es vereséget követően 24 órával az Acélbikák már a Vasas otthonában léptek jégre. A két meccs közötti rövid idő ellenére a találkozó esélyesének a mieink számítottak, akik legutóbb a szezon legsúlyosabb verését szabták mai ellenfelükre a Budapesten elért 8-1-es győzelemmel. Ladányi Balázs együttesének így hatalmas bravúrra lett volna szüksége ahhoz, hogy megszorítsa Azari Zsoltékat, akiknek az utóbbi időszakban elszenvedett vereségekből pont ideje volt, hogy kilábaljanak.  Mindkét csapat lendületesen kezdett, emellett a támadásaikban is volt elképzelés. Az első cserék után a kapusokat is bemelegítették, így Schmál is, akinek korongját Hughson magabiztosan védte. Erre Dansereau válaszolt, majd Székely Mádai szabálytalansága után emberelőnybe került a DAB. Bár abban a két percben több lövést eresztettek meg a mieink, azok nem voltak eredményesek. A folytatásban megpróbáltak nagyobb iramot diktálni a Bikák, így nem jött jókor Somogyi Balázs kiállítása, melyet végül könnyű szerrel oldottak meg. A 14. percben Márton hagyta ki a meccs addigi legnagyobb helyzetét, melyet a DAB egy góllal köszönt meg.

A Vasas kapuja előtti passzolgatás végén Lendák talált Sági ketrecébe (0-1), majd Dósa hibázott, és ült le a büntetőpadra. Viszont ebből is a Dunaújvárosnak volt helyzete, hiszen Azari tört előre, akinek lövését szép mozdulattal fogta a hazai kapus. A 16. perc legvégén kétgólosra nőtt előnyünk. Egy, a Vasas kapuja mögül visszatett Azari korongot vágott a kapuba Dansereau (0-2), ezzel lezárva ezt a harmadot. Fordulás után úgy tűnt, marad a DAB fölény, ám elég volt egy kis figyelemzavar a kapu előtt, hiszen abból azonnal szépített a Vasas. Pontos passzok után Csíki átadását Czakó vágta a kapuba (1-2). A szépítő találat meghozta a hazaiak lövő kedvét, így a következő percekben Hughsonnak volt többször védeni valója. Ráadásul Ladányi Balázs tanítványai emberelőnybe kerültek, Lendák szállt ki a játékból rövid időre, melyből több helyzetet, kapura lövést is ki tudtak alakítani, az egyenlítés azonban nem jött össze számukra. Arra egyébként az öt az öt elleni játékban is volt reményük, hiszen lendületes akciókat vezettek, és többször tesztelték Hughson reflexeit. A Vasas azonban Csíki kiállítása miatt nem tudta tovább vinni lendületes játékát, mely idő alatt hiába volt rengeteg kapura lövése a DAB-nak, azokat Sági hatástalanította. A 35. percben Azari két lövését ütötte ki a hazai hálóőr, majd Baker szabálytalankodása miatt emberhátrányba került csapatunk.

Képek: DO-archív

Abból viszont meglepő módon nekünk volt két lehetőségünk, mindkettő kontra végén, ám azok kimaradtak. A harmadik húsz perc elején az egyenlítés érdekében mindent megpróbált megtenni a Vasas, az azonban sehogyan sem sikerült nekik. Ekkor azonban a DAB is rákapcsolt, amely a harmadik találatot eredményezte. Mazurek fordult vissza a kapu mögül, majd a rövid alsó sarokba tette a pakkot (1-3). A folytatás élvezetes, nyílt sisakos játékot hozott, helyzetekkel mindkét oldalon, melyekből a Bikáknak sikerült egyet belőniük Dansereau révén (1-4). A háromgólos előny ekkor megnyugtatónak tűnt, hiszen már csak bő tíz perc volt vissza a meccsből, ráadásul Azari Zsolték továbbra is kézben tartották az irányítást. Somogyi Balázs két perces büntetőjét nem csupán megúszni sikerült, hiszen Turcotte tovább növelte előnyünket (1-5), ezzel végleg eldöntve a győztes kilétét. Ezt csak még megnyugtatóbbá tette Dansereau, aki Sági kiállítását használta ki (1-6), majd Pinczés, aki már a hetedik gólunkat jegyezte (1-7), ezzel lezárva a találkozót. A DAB így a harmadik harmadban mutatott játékának köszönhetően sima győzelmet aratott.

Schiller-Vasas HC – DAB 1-7 (0-2, 1-0, 0-5)

Schiller-Vasas HC: Sági – Bukor, Hetényi, Schmál, Szlama, Turbucz, Farkas, Inglis, Czakó 1, Csiki (1), Pápa (1), Surányi, Tornyai, Béres, Páterka, Szalma, Kováts, Gáspár, Márton, Székely Mádai. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi (1), Azari (1), Dansereau 3, Mazurek 1 (1), Baker, Lendák (1), Silló, Somogyi 1, Turcotte 1 (1), Dósa, Ráduly, Németh (1), Subotic, Tamás (1), Wéninger, Gebei, Gulácsi, Pinczés O. 1. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A rovat további hírei: Sport

Nagy lehetőség előtt!

Nagy lehetőség előtt!

2019. december 11. (szerda)

A holland első osztályban szereplő Twente korosztályos csapatánál szerepel próbajátékon a Dunaújváros PASE labdarúgóinak fiatal tehetsége, Kovács Barnabás.

Birkózással emlékeztek

Birkózással emlékeztek

2019. december 11. (szerda)

A Gurics György BDSE birkózóinak végső sikerét hozta Mezőfalván megrendezett Majosházi István Emlékgála.

Győzelem a fővárosban

Győzelem a fővárosban

2019. december 10. (kedd)

Hullámzó játékkal aratott négygólos sikert a junior válogatott elleni fővárosi mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Szép eredmények Seregélyesen

Szép eredmények Seregélyesen

2019. december 10. (kedd)

Több dobogós helyezésnek is örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Seregélyesen megrendezett országos ranglista versenyen.

Négy dunaújvárosi a válogatottban

Négy dunaújvárosi a válogatottban

2019. december 10. (kedd)

Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Vályi Vanda is bekerült a magyar női vízilabda válogatott Európa-bajnokságra készülő bő keretébe.

Nyílt edzéssel segített az RBC

Nyílt edzéssel segített az RBC

2019. december 09. (hétfő)

Nagy sikerrel zárult a Rácalmási Boot Camp közösség november 24-én megrendezett jótékonysági edzése: résztvevőként és nézőként is sokan voltak kíváncsiak a sporteseménye.

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

2019. december 09. (hétfő)

A labdarúgás mellett a jótékonyságé volt a főszerep a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hagyományos tornáin, a Mikulás Kupán és az Adventi Foci Kupán.