Dunaújváros Hetilap

Minden a helyén az Adventi Forgatagra

2019. november 28. (csütörtök) 15:55 - doszerk

Közös bejárást tartott a Városháza téren Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere és Kiss András, a dunaújvárosi Tourinform Iroda vezetője, amelynek során a december elsején kezdődő Adventi Forgatag rendezvénysorozatának helyszínét mutatták be a sajtó képviselői számára.

A faházak a helyükön, az ünnepi díszkivilágítás felszerelése pedig folyamatban- néhány nappal az Adventi Forgatag rendezvénysorozatának kezdete előtt már láthatóan „célegyenesbe” fordultak az előkészületek, hogy az első adventi vasárnap, december 1-jén már minden kilátogató élvezhesse a karácsonyi készülődés izgalmát, és a Városháza téren hangolódhasson a közelgő ünnepre.

Barta Endre alpolgármester és Kiss András, a Tourinform Iroda vezetője közösen mutatták be a médiának az események helyszínét, és ismertették a legfontosabb tudnivalókat. Mint azt Barta Endre a helyszín bejárásán elmondta, a városvezetés fontosnak tartja, hogy minden ünnep, így az adventi időszak, vagy akár a március 15-i megemlékezés, és az augusztus 20-i események is magáról az ünnepről szóljanak. Kiss András, a Tourinform Iroda vezetője kifejtette, a háromhetes rendezvényen kiemelt szerepet kapnak majd a színpadi fellépők között a dunaújvárosi előadók, akik így bemutathatják egész évi munkájuk eredményét. Hozzátette, az idei évben a város karácsonyfája és a Betlehem mellett egy fénygömbökkel díszített pontja is lesz a térnek, amely minden bizonnyal számos „selfie” hátteréül szolgál majd. Kiemelte: az idén a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt fektetnek majd arra, hogy látványos díszkivilágítással emeljék majd az ünnepi készülődés „fényét”. Elmondta, természetesen a gasztronómiai kínálat sem fog csalódást okozni a látogatóknak, hiszen egyebek mellett forralt bor, kenyérlángos és kürtős kalács is várja majd az éhes- szomjas érdeklődőket. Kiss András egy korábbi, a DSTV-nek adott interjúban azt is elárulta, szándékosan alacsonyan tartották az árusoknak otthont adó faházak bérleti díját, hogy a termékek, enni- innivalók is elfogadható áron kerülhessenek a fogyasztókhoz. Az Adventi Forgatag programja december 1-jén, Advent első vasárnapján az egyházi gyertyagyújtással kezdődik, és egészen december 22-éig, Advent negyedik vasárnapjáig tart majd a Városháza téren. Hétvégén délelőtt tíz órától este kilencig, hétköznap 13 órától körülbelül este nyolcig várják majd a főtéren a szórakozni vágyókat.

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújváros érdekei az első helyen

Dunaújváros érdekei az első helyen

2020. január 17. (péntek)

Közös fotó nélkül zárult Molnár Tibor, Fidesz-támogatta független képviselőjelölt és Pintér Tamás polgármester tárgyalása. Dunaújváros első embere a várost illető forrásokat kérte számon a képviselőjelöltön.

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

2020. január 17. (péntek)

Több más aktuális téma mellett a Dunaújvárosiak Dala és Dunaújváros Kenyere is friss tételként szerepel a DSTV Híradójának csütörtöki adásában. Helyi ízek, mutatom máris!

DVCSH: üzemszünet a Béke városrészben

DVCSH: üzemszünet a Béke városrészben

2020. január 17. (péntek)

Több épületet is érint az az üzemszünet, amely az úgynevezett KAF vízvezetéken végzendő munkálatok miatt  tart ma reggeltől várhatóan délig a a Béke városrészben. Lista a hajtás után.

DS Híradó: a város kenyere, kiállítás, tornász évértékelő

DS Híradó: a város kenyere, kiállítás, tornász évértékelő

2020. január 16. (csütörtök)

Beszámoló a Dunaújváros kenyere akció friss átadási ünnepségéről, MMK-s kiállítás, évértékelő összegzés a Tornacsarnokból - újra aktuális tartalmakkal jelentkezik a DS Híradó. Mutatom a tegnap esti adást! 

Dunaújváros kenyere – ezúttal a néptánctalálkozóra

Dunaújváros kenyere – ezúttal a néptánctalálkozóra

2020. január 15. (szerda)

Ünnepélyes keretek között adta át az elmúlt negyedévben a Dunaújváros kenyere elnevezésű kezdeményezésből befolyt összeget Pintér Tamás polgármester a Munkásművelődési Központ részére. Az eseményen bejelentették: a következő hónapokban a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének gyűjtenek az eladott kenyerekből!

DS Híradó: értékelés, gála, fociözön

DS Híradó: értékelés, gála, fociözön

2020. január 15. (szerda)

Évértékelő interjú Szabó Zsolt alpolgármesterrel, zeneiskolai gála, Carissa Kupa - aktuális tartalmakkal jelentkezik a DS Híradó. Hangképes összegzés - itt a tegnap esti adás! 

DKIK: ami fontos lehet az adótörvények változásairól

DKIK: ami fontos lehet az adótörvények változásairól

2020. január 14. (kedd)

Első kézből kaphatnak információkat a vállalkozások képviselői a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató programjában a NAV szakértőitől január végén. Időben szólunk, már lehet jelentkezni!