Dunaújváros Hetilap

Minden a helyén az Adventi Forgatagra

2019. november 28. (csütörtök) 15:55 - doszerk

Közös bejárást tartott a Városháza téren Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere és Kiss András, a dunaújvárosi Tourinform Iroda vezetője, amelynek során a december elsején kezdődő Adventi Forgatag rendezvénysorozatának helyszínét mutatták be a sajtó képviselői számára.

A faházak a helyükön, az ünnepi díszkivilágítás felszerelése pedig folyamatban- néhány nappal az Adventi Forgatag rendezvénysorozatának kezdete előtt már láthatóan „célegyenesbe” fordultak az előkészületek, hogy az első adventi vasárnap, december 1-jén már minden kilátogató élvezhesse a karácsonyi készülődés izgalmát, és a Városháza téren hangolódhasson a közelgő ünnepre.

Barta Endre alpolgármester és Kiss András, a Tourinform Iroda vezetője közösen mutatták be a médiának az események helyszínét, és ismertették a legfontosabb tudnivalókat. Mint azt Barta Endre a helyszín bejárásán elmondta, a városvezetés fontosnak tartja, hogy minden ünnep, így az adventi időszak, vagy akár a március 15-i megemlékezés, és az augusztus 20-i események is magáról az ünnepről szóljanak. Kiss András, a Tourinform Iroda vezetője kifejtette, a háromhetes rendezvényen kiemelt szerepet kapnak majd a színpadi fellépők között a dunaújvárosi előadók, akik így bemutathatják egész évi munkájuk eredményét. Hozzátette, az idei évben a város karácsonyfája és a Betlehem mellett egy fénygömbökkel díszített pontja is lesz a térnek, amely minden bizonnyal számos „selfie” hátteréül szolgál majd. Kiemelte: az idén a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt fektetnek majd arra, hogy látványos díszkivilágítással emeljék majd az ünnepi készülődés „fényét”. Elmondta, természetesen a gasztronómiai kínálat sem fog csalódást okozni a látogatóknak, hiszen egyebek mellett forralt bor, kenyérlángos és kürtős kalács is várja majd az éhes- szomjas érdeklődőket. Kiss András egy korábbi, a DSTV-nek adott interjúban azt is elárulta, szándékosan alacsonyan tartották az árusoknak otthont adó faházak bérleti díját, hogy a termékek, enni- innivalók is elfogadható áron kerülhessenek a fogyasztókhoz. Az Adventi Forgatag programja december 1-jén, Advent első vasárnapján az egyházi gyertyagyújtással kezdődik, és egészen december 22-éig, Advent negyedik vasárnapjáig tart majd a Városháza téren. Hétvégén délelőtt tíz órától este kilencig, hétköznap 13 órától körülbelül este nyolcig várják majd a főtéren a szórakozni vágyókat.

A rovat további hírei: Közélet

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

2019. december 06. (péntek)

Jelenleg is tart a Dunaújvárosi Egyetemen a Hallgatói Önkormámnyzat (HÖK) által kezdeményezett karácsonyi karitatív megmozdulás: "Cipősdoboz Akció" adománygyűjtése során egészedecember 16-ig várják a gyerekeknek szánt ajándékokat, játékokat!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

2019. december 06. (péntek)

Az ünnepi időszak előtt egy aktuális figyelmeztetéssel rukkolt ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószolgálata; az advent és a karácsony sajnos az elkerülhető lakástüzek periódusa is a tűzoltóság évtizedes tapasztalatai szerint – egy kis odafigyeléssel lekerülhető, hogy az advent a lánglovagokra várakozás időszaka legyen!

Két utat is felújítanak!

Két utat is felújítanak!

2019. december 05. (csütörtök)

A dunaújvárosi utak felújítását célzó program részeként a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztését és megújítását tervezi városunk önkormányzata.

Fogyatékkal élők napja: fontos lépés az élhetőbb város felé

Fogyatékkal élők napja: fontos lépés az élhetőbb város felé

2019. december 04. (szerda)

Egyeztető fórum létrehozását javasolja Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere, amely az önkormányzat és a fogyatékkal élő embereket képviselő szervezetek közötti párbeszédet, a közös munkát hivatott elősegíteni.

Foglakoztatási paktum: eredményes évet zártak

Foglakoztatási paktum: eredményes évet zártak

2019. december 03. (kedd)

"Tekintsük kihívásnak a jelenlegi, nem túl fényes mutatókat!" – javasolta Pintér Tamás polgármester a DUNA-MUNKA-TOP Projekt Foglalkoztatási Fórum és Paktum ülésén; az évzáró tanácskozásnak a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara konferenciaterme adott otthont ma délelőtt.

Önkormányzat: ünnepi szociális támogatás a nyugdíjasoknak  – ha valaki nem kapja meg, kérelmeznie kell!

Önkormányzat: ünnepi szociális támogatás a nyugdíjasoknak – ha valaki nem kapja meg, kérelmeznie kell!

2019. december 02. (hétfő)

A közgyűlés döntése nyomán idén is 5 ezer forintos pénzbeli, szociális támogatást nyújt az önkormányzat a város nyugdíjasainak az ünnepek előtt. A feltételekről, valamint az esetleges kérelmek benyújtásának lehetőségéről szól az a közlemény, ami nemrég landolt a DO postaládájában.

Előtérben a háttér, avagy hogyan tovább, DO?

Előtérben a háttér, avagy hogyan tovább, DO?

2019. december 02. (hétfő)

Propaganda helyett (hír)értékelvű, független, közszolgálati feladatokat ellátó, mélyen olvasóbarát, vállaltan a helyi közösségek és teljesítmények iránt elkötelezett tartalmat kívánunk szolgáltatni – drága böngészők és aranyos mindenki, visszatértem harmadik gyermekemhez, mától újra a DO kötelékében ügyködöm! Beköszöntő  felütés a hajtás után!