Dunaújváros Hetilap

Minden a helyén az Adventi Forgatagra

2019. november 28. (csütörtök) 15:55 - doszerk

Közös bejárást tartott a Városháza téren Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere és Kiss András, a dunaújvárosi Tourinform Iroda vezetője, amelynek során a december elsején kezdődő Adventi Forgatag rendezvénysorozatának helyszínét mutatták be a sajtó képviselői számára.

A faházak a helyükön, az ünnepi díszkivilágítás felszerelése pedig folyamatban- néhány nappal az Adventi Forgatag rendezvénysorozatának kezdete előtt már láthatóan „célegyenesbe” fordultak az előkészületek, hogy az első adventi vasárnap, december 1-jén már minden kilátogató élvezhesse a karácsonyi készülődés izgalmát, és a Városháza téren hangolódhasson a közelgő ünnepre.

Barta Endre alpolgármester és Kiss András, a Tourinform Iroda vezetője közösen mutatták be a médiának az események helyszínét, és ismertették a legfontosabb tudnivalókat. Mint azt Barta Endre a helyszín bejárásán elmondta, a városvezetés fontosnak tartja, hogy minden ünnep, így az adventi időszak, vagy akár a március 15-i megemlékezés, és az augusztus 20-i események is magáról az ünnepről szóljanak. Kiss András, a Tourinform Iroda vezetője kifejtette, a háromhetes rendezvényen kiemelt szerepet kapnak majd a színpadi fellépők között a dunaújvárosi előadók, akik így bemutathatják egész évi munkájuk eredményét. Hozzátette, az idei évben a város karácsonyfája és a Betlehem mellett egy fénygömbökkel díszített pontja is lesz a térnek, amely minden bizonnyal számos „selfie” hátteréül szolgál majd. Kiemelte: az idén a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt fektetnek majd arra, hogy látványos díszkivilágítással emeljék majd az ünnepi készülődés „fényét”. Elmondta, természetesen a gasztronómiai kínálat sem fog csalódást okozni a látogatóknak, hiszen egyebek mellett forralt bor, kenyérlángos és kürtős kalács is várja majd az éhes- szomjas érdeklődőket. Kiss András egy korábbi, a DSTV-nek adott interjúban azt is elárulta, szándékosan alacsonyan tartották az árusoknak otthont adó faházak bérleti díját, hogy a termékek, enni- innivalók is elfogadható áron kerülhessenek a fogyasztókhoz. Az Adventi Forgatag programja december 1-jén, Advent első vasárnapján az egyházi gyertyagyújtással kezdődik, és egészen december 22-éig, Advent negyedik vasárnapjáig tart majd a Városháza téren. Hétvégén délelőtt tíz órától este kilencig, hétköznap 13 órától körülbelül este nyolcig várják majd a főtéren a szórakozni vágyókat.

A rovat további hírei: Közélet

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

2020. július 06. (hétfő)

Több százezer forintból cserélték ki a Petőfi ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülőalkalmatosságok új faburkolatot kaptak.  Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat, adta hírül a város hivatalos oldala. 

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 04. (szombat)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

2020. július 01. (szerda)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezi meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet; az eseményre csütörtökön kora délután várják a vendégeket.

Járdaseprő gép is járja a város útjait

Járdaseprő gép is járja a város útjait

2020. július 01. (szerda)

Új berendezést is bevetettek "A tiszta Dunaújvárosért!"jelszó jegyében, egyre több helyszínen találkozhatnak a városlakók a járdaseprő géppel, adta hírül a város hivatalos oldala.