Nagy Zsolt személyében Rossi újoncot avat

doszerk - 2019. november 15. 8:04

Marco Rossi szövetségi kapitány Nagy Zsolt személyében újoncot avat majd a magyar labdarúgó-válogatottban Uruguay ellen, a Puskás Aréna pénteki avatómérkőzésén.

"Nagy Zsolt játszani fog. Valószínűleg a kispadon kezd, de a második félidőben becserélem. Ha meggyőz a teljesítményével, akkor nem titok, hogy Walesben is szerephez jut" - jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón az olasz szakvezető, aki elárulta, már tavaly felfigyelt rá, de nem ő volt az első gondolata, hanem Tamás Krisztián, aki azonban szintén sérült. Rossi komoly gonddal küzd a bal oldali védőket illetően, mivel Korhut Mihály eltiltás, Kádár Tamás pedig sérülés miatt nem szerepelhet jövő kedden a sorsdöntő, cardiffi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Ezzel kapcsolatban leszögezte, az elérhető játékosok közül a Puskás Akadémia védője a legjobb, mert ereje, sebessége és bátorsága is alkalmassá teszi a feladatra.

"Történt valami, amiről nem tudtok. Csak az lehet válogatott, aki legalább annyira motivált, mint én. Múltkor olyan választ kaptam tőle, amely után nehezen tudom elképzelni, hogy amíg én irányítom a nemzeti együttest, addig bekerüljön a keretbe" - válaszolt Rossi arra az újságírói felvetésre, hogy Hangya Szilveszter éppen a jelenlegi hiányposzton, azaz bal oldali védőként rendszeresen futballozik a bajnokesélyes MOL Fehérvár csapatában. A szakember hozzátette, lehet hogy ő értette félre a játékost, akinek ez esetben viszont jelentkeznie kellene, hogy tisztázza a helyzetet. Rossi szerint csapata célja a pénteki stadionavatón, hogy jól játsszon és lehetőleg "tisztes eredményt" érjen el a világ egyik legjobb válogatottja ellen. A világranglistán ötödik Uruguayról beszélve úgy fogalmazott: az utolsó, cserepadon ülő játékosa is nemzetközi szintű labdarúgó.

Kép: MTI (Illyés Tibor felvétele)

A szakember ismételten hangsúlyozta, nem ő döntött úgy, hogy Gera Zoltán ne lépjen pályára a búcsúztatásán, ő meghagyta a döntést a jelenleg már az U21-es magyar együttest irányító sportembernek és a szövetségnek. Személy szerint örült volna, ha a 97-szeres válogatott Gera öt, tíz, vagy tizenöt perc játékot vállal. Varga Roland volt az utolsó magyar játékos, aki gólt szerzett a Puskás Aréna elődjében, az egykori Népstadionban, majd új nevén Puskás Ferenc Stadionban. "Szabadrúgásból találtam be, de kellett hozzá a kapus is, mert nem volt egy életerős lövés" - idézte fel a játékos a 2014. június 7-én, a kazahok ellen 3-0-ra megnyert barátságos meccs második találatát, majd hozzátette, a végeredményt egy öngól állította be.

A magyar szövetség azt kéri a kilátogató szurkolóktól, hogy lehetőleg időben és közösségi közlekedéssel érkezzenek a 19 órakor kezdődő mérkőzésre, mert a kapukat már 16 órától kinyitják és a megnyitó ünnepség 17.30-kor kezdődik. Az MLSZ jelezte, a BKK csúcsforgalmi menetrend szerint közlekedteti a járatait, a büfék pedig 23 óráig nyitva lesznek a stadionban, hogy ezzel is segítsék a szurkolók fokozatos elvonulását.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint: Dibusz Dénes - Lovrencsics Gergő, Baráth Botond, Lang Ádám, Korhut Mihály - Nagy Ádám, Pátkai Máté - Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Sallai Roland - Szalai Ádám

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.