Parádés győzelem az Euroligában

2019. november 29. (péntek) 20:32 - spigott

A hét gólt szerző Horváth Brigitta vezérletével aratott 15-10-es győzelmet a spanyol Mataro elleni Euroliga találkozón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Nagyon kemény hétvége elé néz a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely mától vasárnapig Athénban szerepel az Euroliga második fordulójának csoportkörében, ahol a házigazda Olympiacos Pireus, valamint két spanyol együttes a Mataro, valamint a Mediterrani ellen ugranak medencébe Mihók Attila tanítványai, nem titkoltan azzal a céllal, hogy az első két hely valamelyikét megszerezve jussanak be a sorozat legjobb nyolc csapata közé.

Ebben az első akadályt a Mataro együttese jelentette a mieink számára ma este, magyar idő szerint negyed nyolctól, s bár a Mihók-csapat egy perc alatt szerzett két góllal kezdte a találkozót, erre három perc alatt hárommal válaszoltak a spanyolok, s átvették a vezetést (2-3). Nagyon jókor jött Vályi Vanda találata, ám a védelem csak nem akart összeállni, így a Mataro mehetett minimális vezetéssel az első szünetre (3-4). Sajnos a második negyed spanyol találattal kezdődött, s ugyan Horváth erre, valamint az ellenfél hatodik találatára is hamar válaszolt, továbbra is a mieinknek kellett futniuk az eredmény után (5-6). Egészen a 13. percig, mikor Garda egyenlített, s mikor Horváth Brigitta megszerezte negyedik gólját is, már újra az egyetemistáknál volt az előny (7-6).

kép: DO-archív

A szenzációsan játszó Horváthot nem bírták tartani a spanyolok, ám hiába léptünk meg két találattal, elég volt egy pillanatnyi kihagyás, s máris egált mutatott az eredményjelző (8-8). Mahieu találatára azonban szerencsére már nem volt válasza az ellenfélnek, így a félidőhöz érve 9-8-as dunaújvárosi előnynek örülhettünk.

A fordulást követően Gurisatti is feliratkozott a góllövő listára, majd Horváth hatodik találata után már három volt az előny, ám továbbra sem nyugodhattunk meg, mert a spanyolok gyorsan szépítettek, így a záró nyolc perc is bőven ígért még izgalmakat (11-9). A negyedik felvonást azonban nagyon összeszedetten kezdték vízilabdázóink, s alig telt el három perc a játékrészből, mikor Garda és Gurisatti góljaival sikerült még jobban leszakítani az ellenfelet (13-9). Egy kivédekezett emberhátrány után Mihók Attila időt kért, s ezt sikerrel tette, mert Horváth hetedik góljával végleg eldöntötte a találkozót, melyet végül 15-10-re nyertek az egyetemisták, megtéve ezzel az első lépést a remélt továbbjutás felé.

DUE-Maarsk Graphics – CN Mataro 15-10 (3-4, 6-4, 2-1, 4-1)
Gólszerzőink: Horváth B. 7, Garda 3, Gurisatti 2, Mahieu 2, Vályi V. 1.

A DUE-Maarsk Graphics további programja

November 30. szombat
Olympiakosz Pireusz (görög) - Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, 17:30

December 1., vasárnap
CE Mediterrani (spanyol)-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, 09:30

A rovat további hírei: Sport

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.

Augusztusban kell csúcsformában lenni

Augusztusban kell csúcsformában lenni

2020. május 27. (szerda)

Némi meglepetést azért okozott kenusaink számára a szolnoki tesztviadal, ám ettől még nem alakítják át felkészülésüket, mert a nyár végére kell időzíteni a versenyformát.

Van idő a munkához!

Van idő a munkához!

2020. május 27. (szerda)

Csak a délelőtti edzések maradnak el a dunaújvárosi vízilabdázóknál, akiknek bőven lesz idejük felkészülni nyáron az új szezon küzdelmeire.

Duplázások napja Szolnokon!

Duplázások napja Szolnokon!

2020. május 26. (kedd)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint sok kérdést megválaszolt a kajak-kenusok első edzésversenye.

Rövidebb szezon jöhet!

Rövidebb szezon jöhet!

2020. május 26. (kedd)

Boda Gábor szövetségi elnök szerint akár már augusztus 20-án elkezdődhet az amerikai focisták bajnoki szezonja.

A munka nem állt meg

A munka nem állt meg

2020. május 26. (kedd)

Legközelebb csak július 6-án, a 2020/2021-es szezon első edzésén dolgoznak közösen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának játékosai.