Dunaújváros Hetilap

Rendelet az átláthatóságról

2019. november 29. (péntek) 15:28 - doszerk

Még a novemberi közgyűlésen alkotta meg Dunaújváros képviselő testülete azt a rendeletet, amely az átláthatóságot kívánja elősegíteni. Szabó Zsolt alpolgármester elmondta: ehhez a korábban Zuglóban elfogadott határozat szolgált mintául.

A novemberi közgyűlésen egy, az átláthatóságot szolgáló rendeletről is szavaztak Dunaújváros önkormányzati képviselői. A javaslatot elfogadta a testület. Mint azt Szabó Zsolt alpolgármester a DSTV-nek adott interjújában elmondta, elsődleges célkitűzéseik között szerepelt már a kezdetektől, hogy minden egyes adóforinttal tételesen elszámoljanak, amennyiben felelős tisztséghez juttatják őket a szavazók. Hangsúlyozta: korábban két alkalommal benyújtotta az átláthatósági rendelet ötletét az akkori városvezetés elé, azonban a fideszes többség nem támogatta a javaslatot.

„Már a Rajta Újváros egyesület megalakulásakor zászlónkra tűztük, hogy az átláthatósági rendeletet be fogjuk nyújtani, és már az első rendes testületi ülésen el is fogadtuk, így az egyik fontos választási ígéretünket sikerült megvalósítani” – fogalmazott Szabó Zsolt.

Az alpolgármester kiemelte: a közbeszerzéseket, az önkormányzathoz és az önkormányzati cégekhez tartozó szerződéseket a város honlapján, a dunaujvaros.hu-n minden érdeklődő megtekintheti majd. Az akkor még Karácsony Gergely által vezetett zuglói kerületben még 2014-ben fogadtak el egy hasonló rendeletet, amelynek lényege az volt, hogy a városrészt illető közérdekű adatokat egy helyen, egy weboldalon gyűjtötték össze, ahol bárki informálódhatott róla, mire költik az adóforintjait az illetékesek.

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújváros érdekei az első helyen

Dunaújváros érdekei az első helyen

2020. január 17. (péntek)

Közös fotó nélkül zárult Molnár Tibor, Fidesz-támogatta független képviselőjelölt és Pintér Tamás polgármester tárgyalása. Dunaújváros első embere a várost illető forrásokat kérte számon a képviselőjelöltön.

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

2020. január 17. (péntek)

Több más aktuális téma mellett a Dunaújvárosiak Dala és Dunaújváros Kenyere is friss tételként szerepel a DSTV Híradójának csütörtöki adásában. Helyi ízek, mutatom máris!

DVCSH: üzemszünet a Béke városrészben

DVCSH: üzemszünet a Béke városrészben

2020. január 17. (péntek)

Több épületet is érint az az üzemszünet, amely az úgynevezett KAF vízvezetéken végzendő munkálatok miatt  tart ma reggeltől várhatóan délig a a Béke városrészben. Lista a hajtás után.

DS Híradó: a város kenyere, kiállítás, tornász évértékelő

DS Híradó: a város kenyere, kiállítás, tornász évértékelő

2020. január 16. (csütörtök)

Beszámoló a Dunaújváros kenyere akció friss átadási ünnepségéről, MMK-s kiállítás, évértékelő összegzés a Tornacsarnokból - újra aktuális tartalmakkal jelentkezik a DS Híradó. Mutatom a tegnap esti adást! 

Dunaújváros kenyere – ezúttal a néptánctalálkozóra

Dunaújváros kenyere – ezúttal a néptánctalálkozóra

2020. január 15. (szerda)

Ünnepélyes keretek között adta át az elmúlt negyedévben a Dunaújváros kenyere elnevezésű kezdeményezésből befolyt összeget Pintér Tamás polgármester a Munkásművelődési Központ részére. Az eseményen bejelentették: a következő hónapokban a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének gyűjtenek az eladott kenyerekből!

DS Híradó: értékelés, gála, fociözön

DS Híradó: értékelés, gála, fociözön

2020. január 15. (szerda)

Évértékelő interjú Szabó Zsolt alpolgármesterrel, zeneiskolai gála, Carissa Kupa - aktuális tartalmakkal jelentkezik a DS Híradó. Hangképes összegzés - itt a tegnap esti adás! 

DKIK: ami fontos lehet az adótörvények változásairól

DKIK: ami fontos lehet az adótörvények változásairól

2020. január 14. (kedd)

Első kézből kaphatnak információkat a vállalkozások képviselői a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató programjában a NAV szakértőitől január végén. Időben szólunk, már lehet jelentkezni!