Bravúr kell a továbbjutáshoz

spigott - 2019. december 4. 8:09

Az NB II-es bajnokság ötödik helyezettje látogat ma este a Dunaújvárosi Stadionba a Magyar Kupa újabb fordulójában.

A Kelen SC elleni 2-1-es sikerrel zárta az NB III-as pontvadászat idei utolsó fordulóját a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely így az ötödik helyen zárta az idei évet a harmadosztály Közép Csoportjában. A téli pihenőt azonban még nem kezdhették meg labdarúgóink, ugyanis ma ismét pályára lépnek Lőrincz Emil tanítványai, akik este hat órától az NB II-es Siófok együttesét látják vendégül a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában.

A legjobb tizenhat közé jutásért döntő összecsapásnak a Balaton-parti gárda az esélyese, mely egy osztállyal magasabbról, az NB II-ből érkezik, ahol tizennyolc mérkőzést követően az ötödik helyen áll úgy, hogy nyolcszor aratott győzelmet, s hat döntetlen mellett csak négy alkalommal szenvedett vereséget. A siófokiak az előző kupafordulóban a Berettyóújfalu otthonából távoztak 4-0-s sikerrel, míg a mieink a Nagykanizsát múlták felül 2-1-re, s mivel a továbbjutásról ez az egy meccs dönt, így labdarúgóinknak muszáj győzniük ahhoz, hogy bejussanak a sorozat legjobb tizenhat csapata közé.

Kép: DO-archív

Tisztában van a feladat nehézségével vezetőedzőnk, Lőrincz Emil is, aki azonban a bravúr reményében küldi pályára labdarúgóit az este hat órakor kezdődő kupameccsen.

- A tapasztalat azt bizonyítja, hogy az ilyen jellegű mérkőzéseken, amikor magasabb osztályú ellenféllel játszik egy csapat, akkor motiválni nem nagyon kell a játékosokat, minden sokkal gördülékenyebb, s az is javítja a morált, hogy a hétvégi bajnokit győzelemmel zártuk. Úgy vélem tehát, hogy az elszántsággal nem lesz gondunk, remélem az elmúlt héten beteg labdarúgóink is pályára tudnak lépni, illetve ma már az öt bajnokiról eltiltott Tóth Ákos játékára is számíthatunk.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.