Bravúr kell a továbbjutáshoz

2019. december 4. (szerda) 8:09 - spigott

Az NB II-es bajnokság ötödik helyezettje látogat ma este a Dunaújvárosi Stadionba a Magyar Kupa újabb fordulójában.

A Kelen SC elleni 2-1-es sikerrel zárta az NB III-as pontvadászat idei utolsó fordulóját a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely így az ötödik helyen zárta az idei évet a harmadosztály Közép Csoportjában. A téli pihenőt azonban még nem kezdhették meg labdarúgóink, ugyanis ma ismét pályára lépnek Lőrincz Emil tanítványai, akik este hat órától az NB II-es Siófok együttesét látják vendégül a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában.

A legjobb tizenhat közé jutásért döntő összecsapásnak a Balaton-parti gárda az esélyese, mely egy osztállyal magasabbról, az NB II-ből érkezik, ahol tizennyolc mérkőzést követően az ötödik helyen áll úgy, hogy nyolcszor aratott győzelmet, s hat döntetlen mellett csak négy alkalommal szenvedett vereséget. A siófokiak az előző kupafordulóban a Berettyóújfalu otthonából távoztak 4-0-s sikerrel, míg a mieink a Nagykanizsát múlták felül 2-1-re, s mivel a továbbjutásról ez az egy meccs dönt, így labdarúgóinknak muszáj győzniük ahhoz, hogy bejussanak a sorozat legjobb tizenhat csapata közé.

Kép: DO-archív

Tisztában van a feladat nehézségével vezetőedzőnk, Lőrincz Emil is, aki azonban a bravúr reményében küldi pályára labdarúgóit az este hat órakor kezdődő kupameccsen.

- A tapasztalat azt bizonyítja, hogy az ilyen jellegű mérkőzéseken, amikor magasabb osztályú ellenféllel játszik egy csapat, akkor motiválni nem nagyon kell a játékosokat, minden sokkal gördülékenyebb, s az is javítja a morált, hogy a hétvégi bajnokit győzelemmel zártuk. Úgy vélem tehát, hogy az elszántsággal nem lesz gondunk, remélem az elmúlt héten beteg labdarúgóink is pályára tudnak lépni, illetve ma már az öt bajnokiról eltiltott Tóth Ákos játékára is számíthatunk.

A rovat további hírei: Sport

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.