Dunaújvárosi asszony lett rablógyilkosság áldozata Nigériában

Öcaline - 2019. december 10. 10:23

Döbbenetes bűncselekmény a messzi távolban – sajnos szomorú dunaújvárosi szállal: egy városunkból elszármazott asszony, K. Bernadett lett brutális gyilkosság áldozata a nigériai Lagoszban, adta hírül a 112 Emergency Press.

A rablógyilkosság hírét közlő weboldal a lagoszi PM News összeállítását idézve számol be arról, hogy két bűnöző támadt a MAERSK szállítmányozási és logisztikai cég kameruni származású helyi igazgatójára és feleségére annak otthonában vasárnap éjjel. A nigériai sajtó beszámolói szerint az egyik tettes villanyszerelő volt, akit emiatt a férfi ismert és beengedett a lakásba a társával együtt. A bűnözők ezután két külön helyiségbe zárták be a férfit és a nőt. A magyar származású asszonyt, a dunaújvárosi K. Bernadettet kényszerítették, hogy adja át a pénzüket és bankkártyáikat, majd olyan súlyosan bántalmazták, hogy az asszony életét vesztette.
A gyilkosokat a helyszínen elfogták a rendőrök, miután a bántalmazott férjnek sikerült segítséget kérni – de felesége életét már nem tudták megmenteni. A nigériai lapok a városunkból elszármazott áldozattal kapcsolatba kiemelték, hogy a három gyermeket nevelő, boldog házasságban élt K. Bernadett rendszeres résztvevője volt a lagoszi kulturális és sportéletnek.
Bernadett dunaújvárosi ismerősei és barátai körében is futótűzként terjedt a brutális gyilkosság híre – ismerősei hitetlenkedve, döbbenettel  állnak a történtek előtt.

Mert mindenki szerette. Nyugodjék békében – osztozunk a család és az ismerősök gyászában.

(Forrás: 112 Emergency Press; fotó: facebook)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.