Erdélyi túrán az Acélbikák

2019. december 6. (péntek) 8:02 - spigott

Két nap alatt két kőkemény mérkőzés vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira az Erste Liga alapszakaszában.

Sorozatban játszotta találkozóit a közelmúltban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely kilenc nap alatt öt találkozón lépett pályára az Erste Liga alapszakaszának küzdelmeiben. Miroslav Ihnacak tanítványai nem is jöttek ki rosszul az erőltetett menetből, mivel négy alkalommal is sikerült győztesen elhagyniuk a jeget, s csak a DEAC elleni debreceni vereség piszkított bele a statisztikába. Együttesünk legutóbb a Vasast verte magabiztosan 5-0-ra, majd kapott minimális pihenőt, hogy keddtől már az idei alapszakasz utolsó erdélyi túrájára tudjanak készülni Acélbikáink.

Kép: DO-archív

Ami egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek, ugyanis ma este fél hattól Brassóban, míg szombaton már Gyergyószentmiklóson lesz jelenése a tabella negyedik helyén álló DAB gárdájának. A Brassó jelenleg a harmadik helyen áll az Erste ligában úgy, hogy eddig lejátszott huszonöt találkozóján negyvennyolc pontot gyűjtött, s mindössze egyetlen egységgel előzi meg az egy meccsel kevesebbet teljesítő Acélbikákat. Csapatunknak van miért elszámolnia mai ellenfelével, ugyanis a két gárda eddig meccseit rendre a Brassó nyerte, s bár a sérült Hruby és Somogyi játékára továbbra sem számíthat a szakvezetés, Miroslav Ihnacak vezetőedző és a csapat tagjai is abban bíznak, hogy összeszedett, fegyelmezett és hatékony játékkal képesek lehetnek elhozni a három pontot a kiváló erőkből álló Corona otthonából, ami azt is jelentené, hogy helyet cserélne egymással a két csapat az Erste Liga tabelláján.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.

Kötelező a győzelem

Kötelező a győzelem

2020. január 20. (hétfő)

Amennyiben komoly gondolja felsőházi szereplését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, úgy győznie kell ma este hét órától a Veszprém elleni hazai bajnokin.

Gálameccs a szerbek ellen

Gálameccs a szerbek ellen

2020. január 19. (vasárnap)

Gólt sem kapott utolsó csoportmérkőzésén a magyar női vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.

Fájdalmas vereség

Fájdalmas vereség

2020. január 19. (vasárnap)

Hiába került kétszer is szettelőnybe, kikapott Székesfehérváron a Dunaferr SE röplabda csapata.

Bronzérem a fővárosból

Bronzérem a fővárosból

2020. január 19. (vasárnap)

Egy dobogós helyezésnek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Budapesten megrendezett országos ranglista versenyen.