Eredményes évet zártak a Dunaferr SE birkózói

2019. december 30. (hétfő) 13:09 - doszerk

December végén megtartotta hagyományos évzáró rendezvényét a Dunaferr SE Birkózó Szakosztálya. Az eseményen díjjal tüntették ki a szakosztály legeredményesebb versenyzőit.

A Duna- parti szabadidőparkban tartotta december végén szokásos évzáróját a Dunaferr SE birkózó szakosztálya. A rendezvényen ezúttal is átadták a 2019-es év legjobbjainak járó elismeréseket. Ezúttal Nyikos Veronika, Horváth Péter, Gangl Zétény, Potesz Diána, Szabados Márton, Bagó Tibor, Sallai Sándor, Kemény Norbert, Király Ferenc, Szűcs István, Papp Gyula és Angyal László vehették át a sportolóknak járó díjakat.

A rendezvényen Pintér Attila szakosztályelnök a DSTV-nek adott interjúban elmondta: a 2019-es év célkitűzései között volt, hogy jobb körülményeket tudjanak biztosítani a Dunaferr SE kötelékében birkózó versenyzőknek, és az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően továbbra is a térség meghatározó bázisa tudjanak maradni. Emellett nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy erősítsék a kapcsolatot az egyesület és képzési partnerei, az általános iskolák, óvodák között.

Kép: DO-archív

Mint elárulta, ez a kezdeményezés sikeresnek tűnik, hiszen az utánpótlás létszámát ebben a korosztályban növelni sikerült. Hozzátette: bár a 14 év fölötti korosztályban volt némi lemaradás, éppen ezért a következő évben arra fognak törekedni, hogy a felnőtt kor felé tartó versenyzőiket megtartsák a sportágban, ezért minden bizonnyal új módszereket, új motivációs eszközöket alkalmaznak majd a folytatásban. Az eredmények kapcsán megemlítette, diák korosztálytól a veteránokig minden versenyen méltón képviselték az egyesületet atlétáik, hiszen minden megmérettetésről érmekkel térhettek haza a dunaújvárosiak. Kiemelte: az országos ranglistán is előrébb léptek. Egyelőre a 22. helyen tartózkodnak, céljuk pedig a legjobb húszba kerülés.

Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke az évzárón elmondta: a sportág népszerűsítése továbbra is nagy szerepet kap munkájukban. Testnevelés órákon, óvodai foglalkozásokon szerettetik meg a birkózást a gyermekekkel. Az egyesület sportolói több edzőtáborban is részt vettek az év során, amelyek a fejlődést garantálják. Az eredmények kapcsán kiemelte a nemzetközi megmérettetésen szerzett érmek mellett a hazai, sőt, saját rendezésű eseményeken is termett babér versenyzőiknek. A csapatbajnokságban az NBII-es sorozatban a harmadik helyen végeztek, így nem sikerült az első osztályba verekedniük magukat, ám ennek ellenére összességében elégedetten tekinthetnek vissza a 2019-e évre.

(Csetnegi László)

A rovat további hírei: Sport

Duplázások napja Szolnokon!

Duplázások napja Szolnokon!

2020. május 26. (kedd)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint sok kérdést megválaszolt a kajak-kenusok első edzésversenye.

Rövidebb szezon jöhet!

Rövidebb szezon jöhet!

2020. május 26. (kedd)

Boda Gábor szövetségi elnök szerint akár már augusztus 20-án elkezdődhet az amerikai focisták bajnoki szezonja.

A munka nem állt meg

A munka nem állt meg

2020. május 26. (kedd)

Legközelebb csak július 6-án, a 2020/2021-es szezon első edzésén dolgoznak közösen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának játékosai.

A sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat

A sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat

2020. május 25. (hétfő)

Dr. Kiss Marianna, az Országos Sportegészségügyi Hálózat (OSH) vezetője kijelentette, hogy Magyarországon a sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat.

Párizs 2024 - Kiújultak a viták a rendezésről

Párizs 2024 - Kiújultak a viták a rendezésről

2020. május 25. (hétfő)

A koronavírus-járvány okozta válsággal és a tokiói nyári játékok elhalasztásával feléledtek a viták Párizsban a 2024-es olimpiarendezésről.

Dave Leger marad az Acélbikáknál

Dave Leger marad az Acélbikáknál

2020. május 25. (hétfő)

A 2020/2021-es szezonban is Dave Leger irányítja a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóit az Erste Ligában.

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

2020. május 24. (vasárnap)

Pozitív visszajelzéseket kaptak szülőktől és a gyermekektől is a Dunaferr SE tornászai a szövetség online versenye után.