Eredményes évet zártak a Dunaferr SE birkózói

2019. december 30. (hétfő) 13:09 - doszerk

December végén megtartotta hagyományos évzáró rendezvényét a Dunaferr SE Birkózó Szakosztálya. Az eseményen díjjal tüntették ki a szakosztály legeredményesebb versenyzőit.

A Duna- parti szabadidőparkban tartotta december végén szokásos évzáróját a Dunaferr SE birkózó szakosztálya. A rendezvényen ezúttal is átadták a 2019-es év legjobbjainak járó elismeréseket. Ezúttal Nyikos Veronika, Horváth Péter, Gangl Zétény, Potesz Diána, Szabados Márton, Bagó Tibor, Sallai Sándor, Kemény Norbert, Király Ferenc, Szűcs István, Papp Gyula és Angyal László vehették át a sportolóknak járó díjakat.

A rendezvényen Pintér Attila szakosztályelnök a DSTV-nek adott interjúban elmondta: a 2019-es év célkitűzései között volt, hogy jobb körülményeket tudjanak biztosítani a Dunaferr SE kötelékében birkózó versenyzőknek, és az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően továbbra is a térség meghatározó bázisa tudjanak maradni. Emellett nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy erősítsék a kapcsolatot az egyesület és képzési partnerei, az általános iskolák, óvodák között.

Kép: DO-archív

Mint elárulta, ez a kezdeményezés sikeresnek tűnik, hiszen az utánpótlás létszámát ebben a korosztályban növelni sikerült. Hozzátette: bár a 14 év fölötti korosztályban volt némi lemaradás, éppen ezért a következő évben arra fognak törekedni, hogy a felnőtt kor felé tartó versenyzőiket megtartsák a sportágban, ezért minden bizonnyal új módszereket, új motivációs eszközöket alkalmaznak majd a folytatásban. Az eredmények kapcsán megemlítette, diák korosztálytól a veteránokig minden versenyen méltón képviselték az egyesületet atlétáik, hiszen minden megmérettetésről érmekkel térhettek haza a dunaújvárosiak. Kiemelte: az országos ranglistán is előrébb léptek. Egyelőre a 22. helyen tartózkodnak, céljuk pedig a legjobb húszba kerülés.

Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke az évzárón elmondta: a sportág népszerűsítése továbbra is nagy szerepet kap munkájukban. Testnevelés órákon, óvodai foglalkozásokon szerettetik meg a birkózást a gyermekekkel. Az egyesület sportolói több edzőtáborban is részt vettek az év során, amelyek a fejlődést garantálják. Az eredmények kapcsán kiemelte a nemzetközi megmérettetésen szerzett érmek mellett a hazai, sőt, saját rendezésű eseményeken is termett babér versenyzőiknek. A csapatbajnokságban az NBII-es sorozatban a harmadik helyen végeztek, így nem sikerült az első osztályba verekedniük magukat, ám ennek ellenére összességében elégedetten tekinthetnek vissza a 2019-e évre.

(Csetnegi László)

A rovat további hírei: Sport

Hibátlan szezonnyitó

Hibátlan szezonnyitó

2020. szeptember 29. (kedd)

Szettet sem veszített első három bajnoki mérkőzésén a DSE Röplabda Akadémia U19-es együttese.

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

2020. szeptember 29. (kedd)

Nem lehet majd olimpiai kvótákat szerezni a decemberre halasztott férfi és női torna Európa-bajnokságokon, melyeket egyformán Bakuban rendeznek majd meg a tervek szerint.

Döntetlenek napja az élvonalban

Döntetlenek napja az élvonalban

2020. szeptember 29. (kedd)

Senki sem örülhetett győzelemnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának hétfői rangadóin.

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

2020. szeptember 29. (kedd)

Kijelölte a magyar labdarúgó válogatott keretét a soron következő októberi mérkőzésekre Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hazai mezőnnyel terveznek!

Hazai mezőnnyel terveznek!

2020. szeptember 29. (kedd)

Idén csak magyar csapatok részvételével rendezik meg Európa egyik legnagyobb utánpótlás jégkorong tornáját Dunaújvárosban.

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

2020. szeptember 28. (hétfő)

Az olimpiai fáklyafutás rajtjára a jövő évi tokiói nyári játékok előtt március 25-én kerül sor Fukusima prefektúrában - tudatta honlapján a japán szervezőbizottság hétfőn.

Vereséggel kezdtek a Gorillák

Vereséggel kezdtek a Gorillák

2020. szeptember 28. (hétfő)

Hiába volt három és fél negyeden át esélye a győzelemre is, végül kikapott idei első bajnoki mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.