Dunaújváros Hetilap

Foglakoztatási paktum: eredményes évet zártak

2019. december 3. (kedd) 16:43 - Öcaline

"Tekintsük kihívásnak a jelenlegi, nem túl fényes mutatókat!" – javasolta Pintér Tamás polgármester a DUNA-MUNKA-TOP Projekt Foglalkoztatási Fórum és Paktum ülésén; az évzáró tanácskozásnak a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara konferenciaterme adott otthont ma délelőtt.

Megvan a pesszimista és az optimista cipőügynök története egyik kedvenc TED-vidim  – Zene és szenvedély Benjamin Zander szemével – elejéről? Nekem azonnal ez a viccesen elgondolkodtató történet ugrott be a DUNA-MUNKA-TOP Projekt Foglalkoztatási Fórum és Paktum ülésének kezdetén, amikor Pintér Tamás polgármester köszöntőjében kiemelte, a munkaerő helyben tartása és a befektetések számának gyarapítása jelentős kihívás, egyúttal elemi kötelessége minden felelős városvezetőnek. A polgármester előtt Vass Zoltán, a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatója, a paktum irányító csoportjának  vezetője köszöntötte a tanácskozás résztvevőit a DKIK konferenciatermében, kiemelve, hogy a 2016-bak kezdett program immáron negyedszerre készíthet éves számvetést tevékenységéről, eredményeiről.

A csoportvezető után mondott köszöntőt a város első embere, hangsúlyozva, szeretett városunkra új kihívások várnak a foglalkoztatás területén is:
– Tekintsük kihívásnak a jelenlegi, nem túl fényes mutatókat! Miközben büszkék lehetünk, büszkék is vagyunk iparvárosi hagyományainkra,  a speciális feladatok ellátását biztosító munkakultúránkra, sajnos szomorú tényként könyvelhetjük el, hogy térségünkben még mindig alacsony a befektetési hajlandóság, miközben a magas az elvándorlók számaránya. Egy jól működő Városházának mindig az itt élők érdekeit kell szolgálnia, éppen ezért fontos kiemelni: döntős jelentőségű lehet az együttműködési hajlandóság erősítése e téren. A kormányzatnak infrastruktúrát, törvényi hátteret kell biztosítania a fejlődéshez, a cégeknek, vállalkozóknak tisztességes bért és munkakörülményeket, az önkormányzatnak olyan környezetet, amelyben a munkavállalók életminősége javul – mindez együtt csak a szálak szorosabbra fűzésével képzelhető el. Mindenképpen a partneri viszony kialakítása a célunk – e téren nagyon elkötelezett az önkormányzat. És bárki bárhonnan jöjjön, ha egyetért a céljainkkal, barátként kezeljük, az ajtónk mindig nyitva áll előttük! A cél egyértelmű: a fiatalok számára is vonzó, megtartó erővel bíró városról álmodunk – és tudjuk, hogy sok-sok kiaknázatlan lehetőség van e téren térségünkben! 

A város első embere köszöntője végén kiemelte, hogy büszke arra, a hasonló programok között mintaértékű projekt lett a dunaújvárosi – ezt a tervszerű és hatékony együttműködést igazolta az ülés teljes programja. A tanácskozáson Tamási Krisztina, a Járási Hivatal  társadalombiztosítási osztályvezetője összegezte a nyugellátások, nyugdíjszerű ellátások rendszerével kapcsolatos tudnivalókat, majd Göndör Péter, a Pénzügyminisztérium osztályvezetője tartott áttekintő előadást Paktumok célegyenesben a jövőre véget érő program országos mutatóiról. Majorné Agyal Erzsébet, a járási hivatal foglalkoztatási osztályának vezetője az álláskeresők ellátásával, támogatásával kapcsolatos tudnivalókat foglalta össze, míg dr. Gayorné Molnár Ágnes, a Fejér Megyei Kormányhivatal   munkaerőpiaci szakügyintézője a projekt idei tevékenységéről és eredményeiről tartott előadást. Az előadók sorában utolsóként Kiss Ágnes a program önkormányzati partnerségi koordinátora összegezte a foglalkoztatási paktum helyi eredményeit. A hivatalos program utolsó elemeként a paktum irányító csoportjának új tagjává Szabó Zsolt koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármestert választották.

A program további részletei itt!

DUNA-MUNKA-TOP Projekt (katt!) >>

A rovat további hírei: Közélet

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.