Dunaújváros Hetilap

Foglakoztatási paktum: eredményes évet zártak

2019. december 3. (kedd) 16:43 - Öcaline

"Tekintsük kihívásnak a jelenlegi, nem túl fényes mutatókat!" – javasolta Pintér Tamás polgármester a DUNA-MUNKA-TOP Projekt Foglalkoztatási Fórum és Paktum ülésén; az évzáró tanácskozásnak a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara konferenciaterme adott otthont ma délelőtt.

Megvan a pesszimista és az optimista cipőügynök története egyik kedvenc TED-vidim  – Zene és szenvedély Benjamin Zander szemével – elejéről? Nekem azonnal ez a viccesen elgondolkodtató történet ugrott be a DUNA-MUNKA-TOP Projekt Foglalkoztatási Fórum és Paktum ülésének kezdetén, amikor Pintér Tamás polgármester köszöntőjében kiemelte, a munkaerő helyben tartása és a befektetések számának gyarapítása jelentős kihívás, egyúttal elemi kötelessége minden felelős városvezetőnek. A polgármester előtt Vass Zoltán, a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatója, a paktum irányító csoportjának  vezetője köszöntötte a tanácskozás résztvevőit a DKIK konferenciatermében, kiemelve, hogy a 2016-bak kezdett program immáron negyedszerre készíthet éves számvetést tevékenységéről, eredményeiről.

A csoportvezető után mondott köszöntőt a város első embere, hangsúlyozva, szeretett városunkra új kihívások várnak a foglalkoztatás területén is:
– Tekintsük kihívásnak a jelenlegi, nem túl fényes mutatókat! Miközben büszkék lehetünk, büszkék is vagyunk iparvárosi hagyományainkra,  a speciális feladatok ellátását biztosító munkakultúránkra, sajnos szomorú tényként könyvelhetjük el, hogy térségünkben még mindig alacsony a befektetési hajlandóság, miközben a magas az elvándorlók számaránya. Egy jól működő Városházának mindig az itt élők érdekeit kell szolgálnia, éppen ezért fontos kiemelni: döntős jelentőségű lehet az együttműködési hajlandóság erősítése e téren. A kormányzatnak infrastruktúrát, törvényi hátteret kell biztosítania a fejlődéshez, a cégeknek, vállalkozóknak tisztességes bért és munkakörülményeket, az önkormányzatnak olyan környezetet, amelyben a munkavállalók életminősége javul – mindez együtt csak a szálak szorosabbra fűzésével képzelhető el. Mindenképpen a partneri viszony kialakítása a célunk – e téren nagyon elkötelezett az önkormányzat. És bárki bárhonnan jöjjön, ha egyetért a céljainkkal, barátként kezeljük, az ajtónk mindig nyitva áll előttük! A cél egyértelmű: a fiatalok számára is vonzó, megtartó erővel bíró városról álmodunk – és tudjuk, hogy sok-sok kiaknázatlan lehetőség van e téren térségünkben! 

A város első embere köszöntője végén kiemelte, hogy büszke arra, a hasonló programok között mintaértékű projekt lett a dunaújvárosi – ezt a tervszerű és hatékony együttműködést igazolta az ülés teljes programja. A tanácskozáson Tamási Krisztina, a Járási Hivatal  társadalombiztosítási osztályvezetője összegezte a nyugellátások, nyugdíjszerű ellátások rendszerével kapcsolatos tudnivalókat, majd Göndör Péter, a Pénzügyminisztérium osztályvezetője tartott áttekintő előadást Paktumok célegyenesben a jövőre véget érő program országos mutatóiról. Majorné Agyal Erzsébet, a járási hivatal foglalkoztatási osztályának vezetője az álláskeresők ellátásával, támogatásával kapcsolatos tudnivalókat foglalta össze, míg dr. Gayorné Molnár Ágnes, a Fejér Megyei Kormányhivatal   munkaerőpiaci szakügyintézője a projekt idei tevékenységéről és eredményeiről tartott előadást. Az előadók sorában utolsóként Kiss Ágnes a program önkormányzati partnerségi koordinátora összegezte a foglalkoztatási paktum helyi eredményeit. A hivatalos program utolsó elemeként a paktum irányító csoportjának új tagjává Szabó Zsolt koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármestert választották.

A program további részletei itt!

DUNA-MUNKA-TOP Projekt (katt!) >>

A rovat további hírei: Közélet

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

2019. december 06. (péntek)

Jelenleg is tart a Dunaújvárosi Egyetemen a Hallgatói Önkormámnyzat (HÖK) által kezdeményezett karácsonyi karitatív megmozdulás: "Cipősdoboz Akció" adománygyűjtése során egészedecember 16-ig várják a gyerekeknek szánt ajándékokat, játékokat!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

2019. december 06. (péntek)

Az ünnepi időszak előtt egy aktuális figyelmeztetéssel rukkolt ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószolgálata; az advent és a karácsony sajnos az elkerülhető lakástüzek periódusa is a tűzoltóság évtizedes tapasztalatai szerint – egy kis odafigyeléssel lekerülhető, hogy az advent a lánglovagokra várakozás időszaka legyen!

Két utat is felújítanak!

Két utat is felújítanak!

2019. december 05. (csütörtök)

A dunaújvárosi utak felújítását célzó program részeként a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztését és megújítását tervezi városunk önkormányzata.

Fogyatékkal élők napja: fontos lépés az élhetőbb város felé

Fogyatékkal élők napja: fontos lépés az élhetőbb város felé

2019. december 04. (szerda)

Egyeztető fórum létrehozását javasolja Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere, amely az önkormányzat és a fogyatékkal élő embereket képviselő szervezetek közötti párbeszédet, a közös munkát hivatott elősegíteni.

Önkormányzat: ünnepi szociális támogatás a nyugdíjasoknak  – ha valaki nem kapja meg, kérelmeznie kell!

Önkormányzat: ünnepi szociális támogatás a nyugdíjasoknak – ha valaki nem kapja meg, kérelmeznie kell!

2019. december 02. (hétfő)

A közgyűlés döntése nyomán idén is 5 ezer forintos pénzbeli, szociális támogatást nyújt az önkormányzat a város nyugdíjasainak az ünnepek előtt. A feltételekről, valamint az esetleges kérelmek benyújtásának lehetőségéről szól az a közlemény, ami nemrég landolt a DO postaládájában.

Előtérben a háttér, avagy hogyan tovább, DO?

Előtérben a háttér, avagy hogyan tovább, DO?

2019. december 02. (hétfő)

Propaganda helyett (hír)értékelvű, független, közszolgálati feladatokat ellátó, mélyen olvasóbarát, vállaltan a helyi közösségek és teljesítmények iránt elkötelezett tartalmat kívánunk szolgáltatni – drága böngészők és aranyos mindenki, visszatértem harmadik gyermekemhez, mától újra a DO kötelékében ügyködöm! Beköszöntő  felütés a hajtás után!

Vasárnap kezdődik az Adventi Forgatag - Itt a teljes program

Vasárnap kezdődik az Adventi Forgatag - Itt a teljes program

2019. november 30. (szombat)

December 1-én az első gyertya meggyújtásával megkezdődik az idei Adventi Forgatag, színes programokkal és lélekhangoló műsorokkal várja a városlakókat a főtér. Mutatjuk, a részletes programot.