Dunaújváros Hetilap

Foglakoztatási paktum: eredményes évet zártak

2019. december 3. (kedd) 16:43 - Öcaline

"Tekintsük kihívásnak a jelenlegi, nem túl fényes mutatókat!" – javasolta Pintér Tamás polgármester a DUNA-MUNKA-TOP Projekt Foglalkoztatási Fórum és Paktum ülésén; az évzáró tanácskozásnak a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara konferenciaterme adott otthont ma délelőtt.

Megvan a pesszimista és az optimista cipőügynök története egyik kedvenc TED-vidim  – Zene és szenvedély Benjamin Zander szemével – elejéről? Nekem azonnal ez a viccesen elgondolkodtató történet ugrott be a DUNA-MUNKA-TOP Projekt Foglalkoztatási Fórum és Paktum ülésének kezdetén, amikor Pintér Tamás polgármester köszöntőjében kiemelte, a munkaerő helyben tartása és a befektetések számának gyarapítása jelentős kihívás, egyúttal elemi kötelessége minden felelős városvezetőnek. A polgármester előtt Vass Zoltán, a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatója, a paktum irányító csoportjának  vezetője köszöntötte a tanácskozás résztvevőit a DKIK konferenciatermében, kiemelve, hogy a 2016-bak kezdett program immáron negyedszerre készíthet éves számvetést tevékenységéről, eredményeiről.

A csoportvezető után mondott köszöntőt a város első embere, hangsúlyozva, szeretett városunkra új kihívások várnak a foglalkoztatás területén is:
– Tekintsük kihívásnak a jelenlegi, nem túl fényes mutatókat! Miközben büszkék lehetünk, büszkék is vagyunk iparvárosi hagyományainkra,  a speciális feladatok ellátását biztosító munkakultúránkra, sajnos szomorú tényként könyvelhetjük el, hogy térségünkben még mindig alacsony a befektetési hajlandóság, miközben a magas az elvándorlók számaránya. Egy jól működő Városházának mindig az itt élők érdekeit kell szolgálnia, éppen ezért fontos kiemelni: döntős jelentőségű lehet az együttműködési hajlandóság erősítése e téren. A kormányzatnak infrastruktúrát, törvényi hátteret kell biztosítania a fejlődéshez, a cégeknek, vállalkozóknak tisztességes bért és munkakörülményeket, az önkormányzatnak olyan környezetet, amelyben a munkavállalók életminősége javul – mindez együtt csak a szálak szorosabbra fűzésével képzelhető el. Mindenképpen a partneri viszony kialakítása a célunk – e téren nagyon elkötelezett az önkormányzat. És bárki bárhonnan jöjjön, ha egyetért a céljainkkal, barátként kezeljük, az ajtónk mindig nyitva áll előttük! A cél egyértelmű: a fiatalok számára is vonzó, megtartó erővel bíró városról álmodunk – és tudjuk, hogy sok-sok kiaknázatlan lehetőség van e téren térségünkben! 

A város első embere köszöntője végén kiemelte, hogy büszke arra, a hasonló programok között mintaértékű projekt lett a dunaújvárosi – ezt a tervszerű és hatékony együttműködést igazolta az ülés teljes programja. A tanácskozáson Tamási Krisztina, a Járási Hivatal  társadalombiztosítási osztályvezetője összegezte a nyugellátások, nyugdíjszerű ellátások rendszerével kapcsolatos tudnivalókat, majd Göndör Péter, a Pénzügyminisztérium osztályvezetője tartott áttekintő előadást Paktumok célegyenesben a jövőre véget érő program országos mutatóiról. Majorné Agyal Erzsébet, a járási hivatal foglalkoztatási osztályának vezetője az álláskeresők ellátásával, támogatásával kapcsolatos tudnivalókat foglalta össze, míg dr. Gayorné Molnár Ágnes, a Fejér Megyei Kormányhivatal   munkaerőpiaci szakügyintézője a projekt idei tevékenységéről és eredményeiről tartott előadást. Az előadók sorában utolsóként Kiss Ágnes a program önkormányzati partnerségi koordinátora összegezte a foglalkoztatási paktum helyi eredményeit. A hivatalos program utolsó elemeként a paktum irányító csoportjának új tagjává Szabó Zsolt koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármestert választották.

A program további részletei itt!

DUNA-MUNKA-TOP Projekt (katt!) >>

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújváros érdekei az első helyen

Dunaújváros érdekei az első helyen

2020. január 17. (péntek)

Közös fotó nélkül zárult Molnár Tibor, Fidesz-támogatta független képviselőjelölt és Pintér Tamás polgármester tárgyalása. Dunaújváros első embere a várost illető forrásokat kérte számon a képviselőjelöltön.

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

2020. január 17. (péntek)

Több más aktuális téma mellett a Dunaújvárosiak Dala és Dunaújváros Kenyere is friss tételként szerepel a DSTV Híradójának csütörtöki adásában. Helyi ízek, mutatom máris!

DVCSH: üzemszünet a Béke városrészben

DVCSH: üzemszünet a Béke városrészben

2020. január 17. (péntek)

Több épületet is érint az az üzemszünet, amely az úgynevezett KAF vízvezetéken végzendő munkálatok miatt  tart ma reggeltől várhatóan délig a a Béke városrészben. Lista a hajtás után.

DS Híradó: a város kenyere, kiállítás, tornász évértékelő

DS Híradó: a város kenyere, kiállítás, tornász évértékelő

2020. január 16. (csütörtök)

Beszámoló a Dunaújváros kenyere akció friss átadási ünnepségéről, MMK-s kiállítás, évértékelő összegzés a Tornacsarnokból - újra aktuális tartalmakkal jelentkezik a DS Híradó. Mutatom a tegnap esti adást! 

Dunaújváros kenyere – ezúttal a néptánctalálkozóra

Dunaújváros kenyere – ezúttal a néptánctalálkozóra

2020. január 15. (szerda)

Ünnepélyes keretek között adta át az elmúlt negyedévben a Dunaújváros kenyere elnevezésű kezdeményezésből befolyt összeget Pintér Tamás polgármester a Munkásművelődési Központ részére. Az eseményen bejelentették: a következő hónapokban a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének gyűjtenek az eladott kenyerekből!

DS Híradó: értékelés, gála, fociözön

DS Híradó: értékelés, gála, fociözön

2020. január 15. (szerda)

Évértékelő interjú Szabó Zsolt alpolgármesterrel, zeneiskolai gála, Carissa Kupa - aktuális tartalmakkal jelentkezik a DS Híradó. Hangképes összegzés - itt a tegnap esti adás! 

DKIK: ami fontos lehet az adótörvények változásairól

DKIK: ami fontos lehet az adótörvények változásairól

2020. január 14. (kedd)

Első kézből kaphatnak információkat a vállalkozások képviselői a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató programjában a NAV szakértőitől január végén. Időben szólunk, már lehet jelentkezni!