Kormánydöntés: 700 millió mínusz

2019. december 25. (szerda) 10:04 - Öcaline

A kormány december 23-ai ülésén döntött a korábbi városvezetés által benyújtott hitelkérelemmel kapcsolatban. Az 1500 milliós kérésből a kabinet 778 millió forintot hagyott jóvá, a korábban már kifizetett több mint 700 millió így hiányzik a város költségvetéséből. Negatív opcionálódás a hajtás után – kösz, Orbán!

Rendkívüli közleménnyel rukkolt ki a hétfői kormányülésen hozott, szeretett városunkat érintő – na jó, ne finomkodjunk: sújtó – döntésekről Dunaújváros önkormányzata. A dokumentumot a téma fontosságára tekintettel betűhíven közöljük – azzal a kiegészítéssel, hogy innentől picit sem érezzük túlzásnak a Dunaújváros hetilap legutóbbi címlapképét. Ezen Orbán Viktor kormányfő látható Dorkota doktor és Cserna Gábor társaságában (lásd bevezető illusztrációnkat) – az "Együtt a város ellen" címmel megfejelve. Íme, az önkormányzati összegzés, második képünk a feladatok és előirányzatok forintosított táblázatét tartalmazza; azt is érdemes átnézni, mire NEM adott forrást a kormányzat.

Rendkívüli közlemény  

A kormány december 23-ai ülésén döntött, a korábbi városvezetés által benyújtott hitelkérelemmel kapcsolatban. Az 1500 milliós kérésből a kabinet 778 millió forintot hagyott jóvá. A 2019. május 30-ai közgyűlésen Cserna Gábor akkori polgármester úgy fogalmazott: "amennyiben ez a hitelfelvétel lehetősége pozitívan opcionálódik, eldől, abban az esetben természetesen a közgyűlés fog ennek a felhasználásáról, törvényesen a közgyűlésnek kell döntenie". Ennek ellenére az előző vezetés 1436 millió forintra szerződést kötött, sőt a munkákat el is végezték, több, mint 700 millió forint értékben pedig a számlákat is kifizették.

A most jóváhagyott 778 millió forint tehát az előző városvezetés által elvégzett, átadott, de ki nem fizetett fejlesztések kifizetésére elegendő. A már korábban kifizetett több mint 700 millió forint nagy része azonban a város működési költségeiből hiányzik.

Ennek pótlását a városvezetés egy hitelkeret létrehozásával kívánja megoldani. Ez eredetileg 2 milliárd forintra lett tervezve, ez most 778 millióval csökkenthető.

A város vezetői karácsonykor sem pihennek, hanem mindent megtesznek, hogy a szükséges intézkedések megtörténjenek. A fejleményekről folyamatos tájékoztatást fogunk adni.

Minden dunaújvárosinak áldott, békés karácsonyt kívánunk!
 

A rovat további hírei: Belföld

Járvány:  895 főre nőtt a fertőzöttek száma – Fejérben ismét aggasztó az emelkedés

Járvány: 895 főre nőtt a fertőzöttek száma – Fejérben ismét aggasztó az emelkedés

2020. április 08. (szerda)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 895 főre emelkedett a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Fejér megyében aggasztó az emelkedés mértéke: egy nap alatt 25,64 százalékponttal nőtt az igazolt esetszám.

Nagyot ugrott az igazolt fertőzöttek száma Fejér megyében

Nagyot ugrott az igazolt fertőzöttek száma Fejér megyében

2020. április 07. (kedd)

Budapest és Pest megye után már Fejérben van a legtöbb olyan beteg, aki igazoltan koronavírussal fertőzött. A trend riasztó: a szűk egy héttel ezelőtti adatsorhoz mérten 300 százalékos a növekedés!

Vírus: 817 főre nőtt a fertőzöttek száma – és elhunyt 9 idős, krónikus beteg

Vírus: 817 főre nőtt a fertőzöttek száma – és elhunyt 9 idős, krónikus beteg

2020. április 07. (kedd)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 817 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg, ezzel 47 főre emelkedett az elhunytak száma, 71 fő gyógyultan távozott a kórházból.

Járvány: 744 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma; elhunyt 4 idős beteg

Járvány: 744 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma; elhunyt 4 idős beteg

2020. április 06. (hétfő)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 744 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, így az áldozatok száma már 38 – míg 67 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Vírus: 733 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma – elhunyt 2 idős beteg

Vírus: 733 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma – elhunyt 2 idős beteg

2020. április 05. (vasárnap)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 733 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb két 80 év feletti idős beteg, és 66 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Koronavírus: 678 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma, elhunyt 6 beteg

Koronavírus: 678 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma, elhunyt 6 beteg

2020. április 04. (szombat)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg.

Vírus: már 623 fő az azonosított fertőzöttek száma – és 5 beteg hunyt el

Vírus: már 623 fő az azonosított fertőzöttek száma – és 5 beteg hunyt el

2020. április 03. (péntek)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 623 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, emellett 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is.