Kormánydöntés: 700 millió mínusz

2019. december 25. (szerda) 10:04 - Öcaline

A kormány december 23-ai ülésén döntött a korábbi városvezetés által benyújtott hitelkérelemmel kapcsolatban. Az 1500 milliós kérésből a kabinet 778 millió forintot hagyott jóvá, a korábban már kifizetett több mint 700 millió így hiányzik a város költségvetéséből. Negatív opcionálódás a hajtás után – kösz, Orbán!

Rendkívüli közleménnyel rukkolt ki a hétfői kormányülésen hozott, szeretett városunkat érintő – na jó, ne finomkodjunk: sújtó – döntésekről Dunaújváros önkormányzata. A dokumentumot a téma fontosságára tekintettel betűhíven közöljük – azzal a kiegészítéssel, hogy innentől picit sem érezzük túlzásnak a Dunaújváros hetilap legutóbbi címlapképét. Ezen Orbán Viktor kormányfő látható Dorkota doktor és Cserna Gábor társaságában (lásd bevezető illusztrációnkat) – az "Együtt a város ellen" címmel megfejelve. Íme, az önkormányzati összegzés, második képünk a feladatok és előirányzatok forintosított táblázatét tartalmazza; azt is érdemes átnézni, mire NEM adott forrást a kormányzat.

Rendkívüli közlemény  

A kormány december 23-ai ülésén döntött, a korábbi városvezetés által benyújtott hitelkérelemmel kapcsolatban. Az 1500 milliós kérésből a kabinet 778 millió forintot hagyott jóvá. A 2019. május 30-ai közgyűlésen Cserna Gábor akkori polgármester úgy fogalmazott: "amennyiben ez a hitelfelvétel lehetősége pozitívan opcionálódik, eldől, abban az esetben természetesen a közgyűlés fog ennek a felhasználásáról, törvényesen a közgyűlésnek kell döntenie". Ennek ellenére az előző vezetés 1436 millió forintra szerződést kötött, sőt a munkákat el is végezték, több, mint 700 millió forint értékben pedig a számlákat is kifizették.

A most jóváhagyott 778 millió forint tehát az előző városvezetés által elvégzett, átadott, de ki nem fizetett fejlesztések kifizetésére elegendő. A már korábban kifizetett több mint 700 millió forint nagy része azonban a város működési költségeiből hiányzik.

Ennek pótlását a városvezetés egy hitelkeret létrehozásával kívánja megoldani. Ez eredetileg 2 milliárd forintra lett tervezve, ez most 778 millióval csökkenthető.

A város vezetői karácsonykor sem pihennek, hanem mindent megtesznek, hogy a szükséges intézkedések megtörténjenek. A fejleményekről folyamatos tájékoztatást fogunk adni.

Minden dunaújvárosinak áldott, békés karácsonyt kívánunk!
 

A rovat további hírei: Politika

Fidesz: lapáton a vesztesek – Dorkota doktor is repül?

Fidesz: lapáton a vesztesek – Dorkota doktor is repül?

2020. január 22. (szerda)

Dr. Dorkota Lajos is bekerülhet a 15-20 választókerületi elnök közé, akik leváltásáról dönthet a Fidesz (= Orbán Viktor) a több meglepő vereséget hozó helyhatósági választások után, írja kormányzati forrásokra hivatkozva a Népszava.

Városháza: távozott a jegyző!

Városháza: távozott a jegyző!

2020. január 16. (csütörtök)

Rendkívüli sajtóközleményben tudatta Pintér Tamás polgármester, hogy megszűnt dr. Sürü Renáta jegyzői munkaviszonya. Betűhív közlés!

Választás: heten a helyért – itt a sorrend is!

Választás: heten a helyért – itt a sorrend is!

2020. január 13. (hétfő)

Heten szállnak ringbe az időközi országgyűlési választáson február 16-án; a választási bizottság sorsoláson határozta meg a jelöltek szavazólapon szereplő sorrendjét a napokban.

Független jelölt mögé áll be a Fidesz az időközin

Független jelölt mögé áll be a Fidesz az időközin

2020. január 07. (kedd)

Molnár Tibor független jelöltet, Iváncsa polgármesterét támogatja a Fidesz a február 16-án esedékes dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson, jelentette be Dorkota Lajos, a kormánypárt választókerületi elnöke.

Félrevezető írás a városról – cáfol az önkormányzat

Félrevezető írás a városról – cáfol az önkormányzat

2020. január 07. (kedd)

Több pontatlanságot is tartalmaz a Magyar Nemzet hétfőn megjelent cikke, Dunaújvárosról – az önkormányzat a város hivatalos weboldalán reagált az írásra. A téma fontosságára tekintettel a tíz pontba szedett cáfolatot betűhíven közli a DO – íme!

Időközi választás: jön a harmadik csapás?

Időközi választás: jön a harmadik csapás?

2020. január 06. (hétfő)

Az országos nyilvánosság egyre többet foglalkozik a dunaújvárosi időközi országgyűlési választás témájával, a nem NER-kompatibilis felületek tartalmainak végkicsengése egyértelmű: a 2018-as országgyűlési és a tavaly őszi helyhatósági választás ellenzéki győzelme után újra méreteset bukhat a Fidesz. Esélylesés a hajtás után.

Önkormányzati közlemény a közgyűlés alakuló ülése kapcsán

Önkormányzati közlemény a közgyűlés alakuló ülése kapcsán

2019. december 16. (hétfő)

Közleményben reagált a Dunaújvárosi Hírlap mai számában megjelent, a közgyűlés alakuló ülésével kapcsolatos írásra a város önkormányzata. Betűhív közlés a hajtás után.