Közbeszerzésekről is döntöttek

2019. december 5. (csütörtök) 13:10 - doszerk

Összesen tíz napirendi pontról döntött Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a december 5-i rendkívüli ülésen.

Tizennégy képviselő részvételével határozatképes volt a csütörtöki rendkívüli közgyűlés a Városháza C szárnyában. Az első napirendi pont a köztemető üzemeltetéséről szólt, amelyre szeptember 5-én írtak ki közbeszerzési pályázatot. Erre egy ajánlat érkezett be a Dunaújvárosi KEGYELET Korlátolt Felelősségű Társaságtól, azonban az ajánlattevő havi 6.150.000 forintért végezné el a feladatot, amely 60 hónapra 369 millió forintot jelent. Az önkormányzat erre a feladatra 200 millió forintot biztosított, így tekintettel arra, hogy a fedezet nem elegendő, a közbeszerzési törvény alapján az eljárás eredménytelenné nyilvánítható. A második napirend a rágcsálók, valamint a fürkészdarázs elleni védekezési munkák ellátásáról szólt. Ehhez két ajánlat érkezett be, egyik az IRTÓJÓIRTÁS Kft.-től, mely aránytalanul alacsonynak minősült, indoklást pedig nem nyújtottak be a megadott határidőre, így pályázatuk eredménytelennek számít. A Roxin Group Kft. fedezet feletti árat ajánlott, így velük sem kerül sor a szerződéskötésre.

A következő napirend a város közvilágítási berendezéseinek villamos energia ellátására indult közbeszerzési eljárás eredményének tárgyalását foglalta magába. Négy beérkezett ajánlat közül az E. ON Energiakereskedelmi Kft. adta a legkedvezőbbet, 34.425.600 Ft összeggel, tehát őket bízták meg a feladat ellátásával. A továbbiakban a képviselők a városi parkok, erdős-fás területek, és a helyközi buszjáratok takarításával, hulladékmentesítésével a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Nonprofit Kft.-t bízták meg. A háziorvosi és gyermekorvosi ügyeleti feladatokat az Inter-Ambulance Egészségügyi és Szolgáltató Zrt. végzi majd. Az önkormányzat 2019. I-IX. havi pénzügyi terv teljesítéséről szóló tájékoztatóját a képviselők egyhangúan elfogadták.

A rendkívüli ülésen döntések születtek az önkormányzat legalább 50%-os tulajdonában álló egyes gazdasági társaságok önkormányzat által delegált felügyelőbizottsági tagjainak visszahívásáról és új tagok megválasztásáról is. A Dunanett Vagyonkezelő Kft. új felügyelőbizottsági tagjainak Illéssy Istvánt, Motyovszki Mátyást és Molnár Csabát választották meg. A DVN Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. bizottsági feladatait Szántó Péter, Rajda Zsuzsanna és Kárpáti Gábor végzi majd. Az Energo-Hőterm Beruházó, Működtető Kft. új bizottsági tagjai Listár Tibor és Sipeki József, valamint az Energo-Viterm Bruházó, Működtető Kft-nél Tóth Kálmán és Listár Tibor lettek.

Miklán Klaudia felvételei

A Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft. bizottságába Huszi Zsoltot, Tóth Kálmánt és Keresztes Györgyöt, a Vasmű út 41. Irodaház Ingatlanfejlesztő, Beruházó és Értékesítő Kft. bizottságába Lebics Editet Deutch Évát és Rajda Zsuzsannát, illetve az Innopark Nonprofit Kft. felügyelőbizottságába Felföldi Ágnest, Huszti Zsoltot és Raduka Zsuzsannát választották meg. A tagok megbízatása 2019. december 6-tól 2020. május 31-ig tart.

A közgyűlésen megszavazták, hogy pályázatot írjanak ki a Dunaújváros Városháza B szárnyában található földszinti Kávézó üzemeltetésére – a kiírás december 13-án jelenik majd meg. Végül pedig szavaztak róla, hogy az önkormányzat részére folyószámla hitelkeretet biztosítson az OTP Bank. Ehhez Szabó Zsolt koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármester hozzáfűzte: a hitelkeret arra szolgál majd, hogy legyen lehetőség különböző időbeni elhatárolásokat áthidalni.

(Kölesdi Fanni)

A rovat további hírei: Politika

Városháza: távozott a jegyző!

Városháza: távozott a jegyző!

2020. január 16. (csütörtök)

Rendkívüli sajtóközleményben tudatta Pintér Tamás polgármester, hogy megszűnt dr. Sürü Renáta jegyzői munkaviszonya. Betűhív közlés!

Választás: heten a helyért – itt a sorrend is!

Választás: heten a helyért – itt a sorrend is!

2020. január 13. (hétfő)

Heten szállnak ringbe az időközi országgyűlési választáson február 16-án; a választási bizottság sorsoláson határozta meg a jelöltek szavazólapon szereplő sorrendjét a napokban.

Független jelölt mögé áll be a Fidesz az időközin

Független jelölt mögé áll be a Fidesz az időközin

2020. január 07. (kedd)

Molnár Tibor független jelöltet, Iváncsa polgármesterét támogatja a Fidesz a február 16-án esedékes dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson, jelentette be Dorkota Lajos, a kormánypárt választókerületi elnöke.

Félrevezető írás a városról – cáfol az önkormányzat

Félrevezető írás a városról – cáfol az önkormányzat

2020. január 07. (kedd)

Több pontatlanságot is tartalmaz a Magyar Nemzet hétfőn megjelent cikke, Dunaújvárosról – az önkormányzat a város hivatalos weboldalán reagált az írásra. A téma fontosságára tekintettel a tíz pontba szedett cáfolatot betűhíven közli a DO – íme!

Időközi választás: jön a harmadik csapás?

Időközi választás: jön a harmadik csapás?

2020. január 06. (hétfő)

Az országos nyilvánosság egyre többet foglalkozik a dunaújvárosi időközi országgyűlési választás témájával, a nem NER-kompatibilis felületek tartalmainak végkicsengése egyértelmű: a 2018-as országgyűlési és a tavaly őszi helyhatósági választás ellenzéki győzelme után újra méreteset bukhat a Fidesz. Esélylesés a hajtás után.

Kormánydöntés: 700 millió mínusz

Kormánydöntés: 700 millió mínusz

2019. december 25. (szerda)

A kormány december 23-ai ülésén döntött a korábbi városvezetés által benyújtott hitelkérelemmel kapcsolatban. Az 1500 milliós kérésből a kabinet 778 millió forintot hagyott jóvá, a korábban már kifizetett több mint 700 millió így hiányzik a város költségvetéséből. Negatív opcionálódás a hajtás után – kösz, Orbán!

Önkormányzati közlemény a közgyűlés alakuló ülése kapcsán

Önkormányzati közlemény a közgyűlés alakuló ülése kapcsán

2019. december 16. (hétfő)

Közleményben reagált a Dunaújvárosi Hírlap mai számában megjelent, a közgyűlés alakuló ülésével kapcsolatos írásra a város önkormányzata. Betűhív közlés a hajtás után.