Közbeszerzésekről is döntöttek

2019. december 5. (csütörtök) 13:10 - doszerk

Összesen tíz napirendi pontról döntött Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a december 5-i rendkívüli ülésen.

Tizennégy képviselő részvételével határozatképes volt a csütörtöki rendkívüli közgyűlés a Városháza C szárnyában. Az első napirendi pont a köztemető üzemeltetéséről szólt, amelyre szeptember 5-én írtak ki közbeszerzési pályázatot. Erre egy ajánlat érkezett be a Dunaújvárosi KEGYELET Korlátolt Felelősségű Társaságtól, azonban az ajánlattevő havi 6.150.000 forintért végezné el a feladatot, amely 60 hónapra 369 millió forintot jelent. Az önkormányzat erre a feladatra 200 millió forintot biztosított, így tekintettel arra, hogy a fedezet nem elegendő, a közbeszerzési törvény alapján az eljárás eredménytelenné nyilvánítható. A második napirend a rágcsálók, valamint a fürkészdarázs elleni védekezési munkák ellátásáról szólt. Ehhez két ajánlat érkezett be, egyik az IRTÓJÓIRTÁS Kft.-től, mely aránytalanul alacsonynak minősült, indoklást pedig nem nyújtottak be a megadott határidőre, így pályázatuk eredménytelennek számít. A Roxin Group Kft. fedezet feletti árat ajánlott, így velük sem kerül sor a szerződéskötésre.

A következő napirend a város közvilágítási berendezéseinek villamos energia ellátására indult közbeszerzési eljárás eredményének tárgyalását foglalta magába. Négy beérkezett ajánlat közül az E. ON Energiakereskedelmi Kft. adta a legkedvezőbbet, 34.425.600 Ft összeggel, tehát őket bízták meg a feladat ellátásával. A továbbiakban a képviselők a városi parkok, erdős-fás területek, és a helyközi buszjáratok takarításával, hulladékmentesítésével a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Nonprofit Kft.-t bízták meg. A háziorvosi és gyermekorvosi ügyeleti feladatokat az Inter-Ambulance Egészségügyi és Szolgáltató Zrt. végzi majd. Az önkormányzat 2019. I-IX. havi pénzügyi terv teljesítéséről szóló tájékoztatóját a képviselők egyhangúan elfogadták.

A rendkívüli ülésen döntések születtek az önkormányzat legalább 50%-os tulajdonában álló egyes gazdasági társaságok önkormányzat által delegált felügyelőbizottsági tagjainak visszahívásáról és új tagok megválasztásáról is. A Dunanett Vagyonkezelő Kft. új felügyelőbizottsági tagjainak Illéssy Istvánt, Motyovszki Mátyást és Molnár Csabát választották meg. A DVN Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. bizottsági feladatait Szántó Péter, Rajda Zsuzsanna és Kárpáti Gábor végzi majd. Az Energo-Hőterm Beruházó, Működtető Kft. új bizottsági tagjai Listár Tibor és Sipeki József, valamint az Energo-Viterm Bruházó, Működtető Kft-nél Tóth Kálmán és Listár Tibor lettek.

Miklán Klaudia felvételei

A Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft. bizottságába Huszi Zsoltot, Tóth Kálmánt és Keresztes Györgyöt, a Vasmű út 41. Irodaház Ingatlanfejlesztő, Beruházó és Értékesítő Kft. bizottságába Lebics Editet Deutch Évát és Rajda Zsuzsannát, illetve az Innopark Nonprofit Kft. felügyelőbizottságába Felföldi Ágnest, Huszti Zsoltot és Raduka Zsuzsannát választották meg. A tagok megbízatása 2019. december 6-tól 2020. május 31-ig tart.

A közgyűlésen megszavazták, hogy pályázatot írjanak ki a Dunaújváros Városháza B szárnyában található földszinti Kávézó üzemeltetésére – a kiírás december 13-án jelenik majd meg. Végül pedig szavaztak róla, hogy az önkormányzat részére folyószámla hitelkeretet biztosítson az OTP Bank. Ehhez Szabó Zsolt koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármester hozzáfűzte: a hitelkeret arra szolgál majd, hogy legyen lehetőség különböző időbeni elhatárolásokat áthidalni.

(Kölesdi Fanni)

A rovat további hírei: Politika

Választás 2020: minta- és példaadó ellenzéki győzelem született!

Választás 2020: minta- és példaadó ellenzéki győzelem született!

2020. február 17. (hétfő)

Három nagyon fontos és első ránézésre is nyilvánvaló, továbbá egy kevesebbet említett, de szintén lényeges tényezőre fókuszálok a vasárnapi, elsöprő ellenzéki győzelmet hozott időközi országgyűlési választás kapcsán. Elemzés.

Választás 2020: Kálló Gergely, az összefogás jelöltje győzött az időközin!

Választás 2020: Kálló Gergely, az összefogás jelöltje győzött az időközin!

2020. február 16. (vasárnap)

Az összefogás jelöltje, Kálló Gergely nyerte az időközi országgyűlési választást Fejér megye 4-es egyéni választókerületében. Az összes ellenzéki alakulatot maga mögött tudó jelölt magabiztos diadalt aratott – a Fidesz zsinórban harmadszor bukott nagyot Dunaújvárosban.

Választás 2020: adatoktól eredményig (online)

Választás 2020: adatoktól eredményig (online)

2020. február 16. (vasárnap)

Élőben követheti nyomon honlapunk hasábjain az időközi országgyűlési választás legfontosabb tényezőit. Az urnák 6 órakor nyíltak Fejér megye 4-es egyéni választókerületében, 19 órakor fejeződik be a választás – és remény szerint mihamarabb eredményekkel is jövünk!

Időközi választás: Megrázták a gyűlöletfát, és élvezik a gyümölcsét

Időközi választás: Megrázták a gyűlöletfát, és élvezik a gyümölcsét

2020. február 14. (péntek)

Taktikát változtattak a kormánypártok. Az eddig meglehetősen udvarias és visszafogott stílusban zajló időközi választás néhány nappal ezelőtt gyökeresen megváltozott...

Választás: tudnivalók, határidők az időközi előtt

Választás: tudnivalók, határidők az időközi előtt

2020. február 10. (hétfő)

Amint arról már beszámoltunk, hét jelölt száll ringbe az időközi országgyűlési választáson február 16-án, azaz vasárnap körzetünkben. Itt az összes fontos információ a választással kapcsolatban – és persze újra megmutatjuk, milyen sorrendben szerepelnek a jelöltek a szavazólapon!

Szabad városok: kiálltak az önkormányzatok önállóságáért

Szabad városok: kiálltak az önkormányzatok önállóságáért

2020. február 10. (hétfő)

Dunaújvárosban találkoztak újra az ellenzéki vezetésű megyei jogú városok polgármesterei – a szombati tanácskozás végén a szabad városok vezetői közleményt adtak ki az önkormányzatok önállóságáért.

Szabad városok: teázzon együtt három polgármesterrel!

Szabad városok: teázzon együtt három polgármesterrel!

2020. február 06. (csütörtök)

Három ellenzéki polgármester, Dunaújváros, Szeged és Hódmezővásárhely első embere várja közös teázásra a városlakókat a Városháza téren szombaton. Kötetlen beszélgetés  – egy szabad városban kérdezni is szabad.