Közbeszerzésekről is döntöttek

2019. december 5. (csütörtök) 13:10 - doszerk

Összesen tíz napirendi pontról döntött Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a december 5-i rendkívüli ülésen.

Tizennégy képviselő részvételével határozatképes volt a csütörtöki rendkívüli közgyűlés a Városháza C szárnyában. Az első napirendi pont a köztemető üzemeltetéséről szólt, amelyre szeptember 5-én írtak ki közbeszerzési pályázatot. Erre egy ajánlat érkezett be a Dunaújvárosi KEGYELET Korlátolt Felelősségű Társaságtól, azonban az ajánlattevő havi 6.150.000 forintért végezné el a feladatot, amely 60 hónapra 369 millió forintot jelent. Az önkormányzat erre a feladatra 200 millió forintot biztosított, így tekintettel arra, hogy a fedezet nem elegendő, a közbeszerzési törvény alapján az eljárás eredménytelenné nyilvánítható. A második napirend a rágcsálók, valamint a fürkészdarázs elleni védekezési munkák ellátásáról szólt. Ehhez két ajánlat érkezett be, egyik az IRTÓJÓIRTÁS Kft.-től, mely aránytalanul alacsonynak minősült, indoklást pedig nem nyújtottak be a megadott határidőre, így pályázatuk eredménytelennek számít. A Roxin Group Kft. fedezet feletti árat ajánlott, így velük sem kerül sor a szerződéskötésre.

A következő napirend a város közvilágítási berendezéseinek villamos energia ellátására indult közbeszerzési eljárás eredményének tárgyalását foglalta magába. Négy beérkezett ajánlat közül az E. ON Energiakereskedelmi Kft. adta a legkedvezőbbet, 34.425.600 Ft összeggel, tehát őket bízták meg a feladat ellátásával. A továbbiakban a képviselők a városi parkok, erdős-fás területek, és a helyközi buszjáratok takarításával, hulladékmentesítésével a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Nonprofit Kft.-t bízták meg. A háziorvosi és gyermekorvosi ügyeleti feladatokat az Inter-Ambulance Egészségügyi és Szolgáltató Zrt. végzi majd. Az önkormányzat 2019. I-IX. havi pénzügyi terv teljesítéséről szóló tájékoztatóját a képviselők egyhangúan elfogadták.

A rendkívüli ülésen döntések születtek az önkormányzat legalább 50%-os tulajdonában álló egyes gazdasági társaságok önkormányzat által delegált felügyelőbizottsági tagjainak visszahívásáról és új tagok megválasztásáról is. A Dunanett Vagyonkezelő Kft. új felügyelőbizottsági tagjainak Illéssy Istvánt, Motyovszki Mátyást és Molnár Csabát választották meg. A DVN Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. bizottsági feladatait Szántó Péter, Rajda Zsuzsanna és Kárpáti Gábor végzi majd. Az Energo-Hőterm Beruházó, Működtető Kft. új bizottsági tagjai Listár Tibor és Sipeki József, valamint az Energo-Viterm Bruházó, Működtető Kft-nél Tóth Kálmán és Listár Tibor lettek.

Miklán Klaudia felvételei

A Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft. bizottságába Huszi Zsoltot, Tóth Kálmánt és Keresztes Györgyöt, a Vasmű út 41. Irodaház Ingatlanfejlesztő, Beruházó és Értékesítő Kft. bizottságába Lebics Editet Deutch Évát és Rajda Zsuzsannát, illetve az Innopark Nonprofit Kft. felügyelőbizottságába Felföldi Ágnest, Huszti Zsoltot és Raduka Zsuzsannát választották meg. A tagok megbízatása 2019. december 6-tól 2020. május 31-ig tart.

A közgyűlésen megszavazták, hogy pályázatot írjanak ki a Dunaújváros Városháza B szárnyában található földszinti Kávézó üzemeltetésére – a kiírás december 13-án jelenik majd meg. Végül pedig szavaztak róla, hogy az önkormányzat részére folyószámla hitelkeretet biztosítson az OTP Bank. Ehhez Szabó Zsolt koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármester hozzáfűzte: a hitelkeret arra szolgál majd, hogy legyen lehetőség különböző időbeni elhatárolásokat áthidalni.

(Kölesdi Fanni)

A rovat további hírei: Belföld

Továbbra is sok napsütés várható

Továbbra is sok napsütés várható

2020. június 27. (szombat)

Vasárnap akár 34 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Gyorsan feléledt az ingatlanpiac

Gyorsan feléledt az ingatlanpiac

2020. június 26. (péntek)

Gyorsan feléledt a lakóingatlanok piaca, már májusban felülmúlta a lakást keresők száma az egy évvel korábbit, és még a kínálati árak is nőttek.

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések

2020. június 26. (péntek)

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések május végéig a kibocsátók adatai szerint, akik a veszélyhelyzet júniusi feloldását követően a költésekben további emelkedésre számítanak - közölte az OTP Bank, az MKB Bank, és a K&H Bank az MTI érdeklődésére.

Zivatarok, felhőszakadás és UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

Zivatarok, felhőszakadás és UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

2020. június 25. (csütörtök)

A zivatarok, a felhőszakadás és az UV-sugárzás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Levonult az árhullám a Dunán

Levonult az árhullám a Dunán

2020. június 25. (csütörtök)

Még tart az első fokú készültség a Tiszán a levonuló árhullám miatt, viszont a Duna vízállása szerdán tetőzött a fővárosnál, azóta csökken a vízszint - mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Emelkedik az üzemanyag ára

Emelkedik az üzemanyag ára

2020. június 23. (kedd)

Jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj ára is szerdától!

Végre vége az idősek vásárlási idősávjának

Végre vége az idősek vásárlási idősávjának

2020. június 18. (csütörtök)

Megszűnik a 65 év felettiekre vonatkozó, naponta 9 és 12 óra között érvényes vásárlási idősáv a boltokban, piacokon mától – a részletekről a város hivatalos weboldalán látott napvilágot összegzés.