Dunaújváros Hetilap

Közbeszerzésekről is döntöttek

doszerk - 2019. december 5. 13:10

Összesen tíz napirendi pontról döntött Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a december 5-i rendkívüli ülésen.

Tizennégy képviselő részvételével határozatképes volt a csütörtöki rendkívüli közgyűlés a Városháza C szárnyában. Az első napirendi pont a köztemető üzemeltetéséről szólt, amelyre szeptember 5-én írtak ki közbeszerzési pályázatot. Erre egy ajánlat érkezett be a Dunaújvárosi KEGYELET Korlátolt Felelősségű Társaságtól, azonban az ajánlattevő havi 6.150.000 forintért végezné el a feladatot, amely 60 hónapra 369 millió forintot jelent. Az önkormányzat erre a feladatra 200 millió forintot biztosított, így tekintettel arra, hogy a fedezet nem elegendő, a közbeszerzési törvény alapján az eljárás eredménytelenné nyilvánítható. A második napirend a rágcsálók, valamint a fürkészdarázs elleni védekezési munkák ellátásáról szólt. Ehhez két ajánlat érkezett be, egyik az IRTÓJÓIRTÁS Kft.-től, mely aránytalanul alacsonynak minősült, indoklást pedig nem nyújtottak be a megadott határidőre, így pályázatuk eredménytelennek számít. A Roxin Group Kft. fedezet feletti árat ajánlott, így velük sem kerül sor a szerződéskötésre.

A következő napirend a város közvilágítási berendezéseinek villamos energia ellátására indult közbeszerzési eljárás eredményének tárgyalását foglalta magába. Négy beérkezett ajánlat közül az E. ON Energiakereskedelmi Kft. adta a legkedvezőbbet, 34.425.600 Ft összeggel, tehát őket bízták meg a feladat ellátásával. A továbbiakban a képviselők a városi parkok, erdős-fás területek, és a helyközi buszjáratok takarításával, hulladékmentesítésével a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Nonprofit Kft.-t bízták meg. A háziorvosi és gyermekorvosi ügyeleti feladatokat az Inter-Ambulance Egészségügyi és Szolgáltató Zrt. végzi majd. Az önkormányzat 2019. I-IX. havi pénzügyi terv teljesítéséről szóló tájékoztatóját a képviselők egyhangúan elfogadták.

A rendkívüli ülésen döntések születtek az önkormányzat legalább 50%-os tulajdonában álló egyes gazdasági társaságok önkormányzat által delegált felügyelőbizottsági tagjainak visszahívásáról és új tagok megválasztásáról is. A Dunanett Vagyonkezelő Kft. új felügyelőbizottsági tagjainak Illéssy Istvánt, Motyovszki Mátyást és Molnár Csabát választották meg. A DVN Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. bizottsági feladatait Szántó Péter, Rajda Zsuzsanna és Kárpáti Gábor végzi majd. Az Energo-Hőterm Beruházó, Működtető Kft. új bizottsági tagjai Listár Tibor és Sipeki József, valamint az Energo-Viterm Bruházó, Működtető Kft-nél Tóth Kálmán és Listár Tibor lettek.

Miklán Klaudia felvételei

A Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft. bizottságába Huszi Zsoltot, Tóth Kálmánt és Keresztes Györgyöt, a Vasmű út 41. Irodaház Ingatlanfejlesztő, Beruházó és Értékesítő Kft. bizottságába Lebics Editet Deutch Évát és Rajda Zsuzsannát, illetve az Innopark Nonprofit Kft. felügyelőbizottságába Felföldi Ágnest, Huszti Zsoltot és Raduka Zsuzsannát választották meg. A tagok megbízatása 2019. december 6-tól 2020. május 31-ig tart.

A közgyűlésen megszavazták, hogy pályázatot írjanak ki a Dunaújváros Városháza B szárnyában található földszinti Kávézó üzemeltetésére – a kiírás december 13-án jelenik majd meg. Végül pedig szavaztak róla, hogy az önkormányzat részére folyószámla hitelkeretet biztosítson az OTP Bank. Ehhez Szabó Zsolt koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármester hozzáfűzte: a hitelkeret arra szolgál majd, hogy legyen lehetőség különböző időbeni elhatárolásokat áthidalni.

(Kölesdi Fanni)

A rovat további hírei: Közélet

95 évesen is aktívan, az unokákért

95 évesen is aktívan, az unokákért

2024. már. 19.

Tündéri 95 éves szépkorú polgár ünnepelte születésnapját városunkban – Győri Sándorné, Julianna nénit a jeles alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg otthonában. Julianna néni családja körében fogadta a jókívánságokat.

Célunk egy élhetőbb, modern város

Célunk egy élhetőbb, modern város

2024. már. 18.

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán a napokban. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

Teljesen megújulnak a város padjai

Teljesen megújulnak a város padjai

2024. már. 17.

Aki nyitott szemmel jár a városban, annak feltűnhet, hogy az önkormányzat több helyen is új padokat helyezett ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak.

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

2024. már. 16.

A néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen.

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

2024. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról a '48-as emlékműnél  ma délelőtt. 

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

2024. már. 14.

A területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás polgármester tárgyalt Székesfehérváron kedden délután. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről a város első embere számolt be.

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

2024. már. 14.

Ismét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. A Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton. És le is adták!