"Legyen mindenkinek karácsonya!" – sikeres gyűjtés után

2019. december 24. (kedd) 9:29 - Öcaline

Bébiétel és gyerekruha, tartós élelmiszer, korcsolya és játékok – mélyszegénységben élő családok karácsonyát tette fényesebbé az Elektromos Fűtés Kft. karácsonyi gyűjtőakciója. Az ünnepi ajándékosztás tegnap kora délután volt a Béke városrészi bázison. Örömteli összegzés a hajtás után!

Remek karitatív kezdeményezéssel rukkolt ki karácsonyra készülve az Elektromos Fűtés Kft. – Simon Csaba ügyvezető már a DO-n megjelent előhangban elárulta, hogy bíznak az összefogás erejében, és  mint a hétfő délutáni ajándékosztáson kiderült, nem is volt alaptalan a bizalom. Sokan segítették ruhákkal, tartós élelmiszerrel, játékokkal, de még tápszerrel és bébiétellel is a "Legyen mindenkinek karácsonya!" mottóval szervezett jótét célú közösségi kezdeményezést.

A gyűjtéssel mélyszegénységben élő családok támogatását célozták, és többen be is futottak a hívó szóra a Béke városrészi központba, elevenítette fel honlapunk érdeklődésére Simon Csaba:
– Nagy öröm, hogy sok gyermek és szülő számára tudtunk ajándékot adni kolléganőimmel. Öröm volt látni, hogy anyukák, apukák meghatódva figyelték gyermekeiket ahogy a játékok és ruhák között válogatnak. És persze sz is gyönyörűség, hogy kolléganőim és gyermekeink mekkora önzetlenséggel és lelkesedéssel  segítettek szebbé tenni sok család karácsonyát – büszkeséggel tölt el, hogy ilyen csodálatos emberek vesznek körül. Köszönjük a sok támogatónak a rengeteg adományt, és az érintett óvodák, bölcsődék vezetőinek a segítséget. Köszönöm a Perkáta Egyházközösségi Karitász együttműködését – és külön köszönet jár Vátkai Zoltánnak az önzetlenségéért! 
A gyűjtőakció kezdeményezője kérdésünkre kiemelte: mindenkinek azt kívánja az ünnepi időszakban, amit tegnap megtapasztalhattak! A sok örömteli arcot, a sok csillogó és könnyes szempárt – és az öleléseket, amiket az ajándékokért kaptak cserébe. 

Köszönet minden támogatónak! Legyen mindenkinek boldog karácsonya!

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: szeles és csapadékos, de enyhe őszidő

Időjárás: szeles és csapadékos, de enyhe őszidő

2020. szeptember 28. (hétfő)

Ez már az az igazi ősz lesz egész héten, derül ki a DO meteorológiai szakértőjének friss hétindító előrejelzéséből. Ezzel együtt nap közben szinte végig 20 fok körüli csúcsokkal számolhatunk.

A városi vadvilág alkalmazkodott az ember életmódjához

A városi vadvilág alkalmazkodott az ember életmódjához

2020. szeptember 27. (vasárnap)

Az urbanizáció terjeszkedésével az elmúlt évtizedekben egyre több nem háziasított állat kezdett emberközelben élni. A városi vadvilág alkalmazkodott a forgalomhoz, a zajhoz, az emberek életmódjához egy nemzetközi kutatócsoport szerint, amelynek kutatásában Garamszegi László Zsolt, az Ökológiai és Botanikai Intézet igazgatója is részt vett.

A légörvény kegyelméből ma jó időnk lesz

A légörvény kegyelméből ma jó időnk lesz

2020. szeptember 27. (vasárnap)

Csapadékmentes, derült, de hűvös nap vár ránk. A 20 fokot sem csípi a higanyszál (tudom, már nem higany).

Na, ez végre jól esett... de ma már napsütés lesz!

Na, ez végre jól esett... de ma már napsütés lesz!

2020. szeptember 26. (szombat)

Elvonul felőlünk a csapadékzóna a brutális felhőszakadással, ma már szakadozó felhőket, derült időt ígérnek. Lehet lomtalanítani a Rómain, vagy éppen futni az autistákkal a belvárosban.

Városi kutyatartási etikett 4. – ingoványos terepen

Városi kutyatartási etikett 4. – ingoványos terepen

2020. szeptember 25. (péntek)

Az előző cikkekben tényeken alapuló, biztos dolgokat osztottam meg veletek a városi kutyatartási etikettel, pontosabban a póráz nélküli foglalkozásokkal kapcsolatban. Most egy kicsit ingoványosabb, jobbára ugyanakkor tapasztalati tényeken alapuló tudásról írok. 

Lassan befejezhetjük az esőtáncot – érkezik a csapadékzóna!

Lassan befejezhetjük az esőtáncot – érkezik a csapadékzóna!

2020. szeptember 25. (péntek)

Heves esőzés, viharos szél, de még akár jég is lehet – a középső országrészt várhatóan kora este éri el.

Esőemberek: fuss velük, fuss értük – negyedszerre is!

Esőemberek: fuss velük, fuss értük – negyedszerre is!

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Idén immár negyedszerre szervezi meg jótékony célú közösségi akcióját a Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete és a Carissa Sportegyesület: a "Fuss velünk, fuss értünk!" programjára a Dózsa Mozicentrum előtti téren várják a résztvevőket szombaton.