Már az új szezonra készülnek

spigott - 2019. december 17. 9:01

Eredményes második félévet zártak a Dunai Ökölvívó SE utánpótlás korú versenyzői.

Mozgalmas időszak áll a Dunai ökölvívó SE versenyzői mögött, akik a közelmúltban több versenyen is képviselték Dunaújvárost. Az elért eredményekről, illetve a közeljövőről Sulák András, a DÖSE vezetőedzője számolt be hetilapunknak.

- Szeptemberben véget ért a nyári szünet, folytattuk a felkészülést a második félévre, az őszi időszak ugyanis a magyar bajnokságok ideje, s ugyan a felnőtt mezőnyben végül nem indultunk, az utánpótlás korosztályokban viszont remek eredményeknek örülhettünk. A szeptemberei serdülő OB-n Tóth Tamás bronzérmes lett, ami igen szép eredmény volt tőle, hiszen első éves a korosztályban, de nagyon tehetséges, szorgalmas, most is nagyon feladta a leckét a tavalyi bajnoknak, s ha így dolgozik tovább, akkor abban bízom, hogy jövőre a válogatott tagságot is kiharcolhatja magának. Junior 66 kg-ban, Horváth Máté aranyérmet szerzett, miután a döntőben régi mumusát sikerült legyőznie, nagyon jól bokszolt, így megérdemelten lett magyar bajnok.

Horváth Máté junior bajnoki aranyat szerzett (Kép: DO-archív)

A DÖSE sportolói a bajnoki viadalok között több versenyen is szerepeltek, így a hazai rendezésű Dunai Ökölvívó Kupa mellett az Eger Kupán is nagyon szép eredményeket értek el, utóbbin Mák Tamás Kevin ezüstérmet, Jóni Rikárdó és Tóth Tamás aranyérmet szerzett. Sokat azonban nem pihentek a dunaújvárosi ökölvívók, ugyanis a szerdai évzárót követően csütörtökön már újra munkába álltak, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a 2020-as szezon kihívásaira, melynek egy acélos csapattal, tíz versenyzővel vágnak majd neki, s közülük négyen a válogatottságért fognak küzdeni.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.