Nyitrai siker a jégcsarnokban

2019. december 12. (csütörtök) 8:12 - spigott

A Dunaújvárosi Acélbikák erősebbik csapata a második helyen végzett a Santa Claus Cup A elnevezésű utánpótlás jégkorong tornán.

A Santa Claus Cup négy tornája közül szerdán rendezték meg az U10 A elnevezésű viadalt, melyen összesen tizenöt csapat mérte össze egymással erejét a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Ugyan ebben a kategóriában először mérették meg magukat a Santa Claus Kupa résztvevői, mégis nagyon népszerű volt a torna, melyre négy országból összesen tizenöt együttes érkezett. A viadal résztvevőit három csoportba osztották végül a szervezők, s a csapatok délelőtt tíz órától délután háromig a csoportkörben bizonyíthatták felkészültségüket, majd háromnegyed háromtól már a helyosztókon küzdöttek meg egymással a minél szebb eredményekért.

Az "A" csoportból a Kárpáti Farkasok, a B-jelű ötösből a Dunaújvárosi Acélbikák Red, míg a C-ből a szlovák Nyitra jutott be a hármas döntőbe, ahol körmérkőzéses rendszerben dőlt el az első hely sorsa. Itt végül nagy csatában a Nyitra örülhetett, megelőzve a dunaújvárosi fiatalokat, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Kárpáti Farkasok állhattak. A helyi csapatért szurkolók nemcsak a DAB szép ezüstérmének örülhettek, hanem annak is, hogy az egyéni díjak odaítélésénél Palkovics Milost választották a torna legjobb csatárának. Természetesen neki és csapattársainak is jár az őszinte gratuláció! Folytatás december 14-én és 15-én, mikor az U9-es korosztály együttesei húznak korcsolyát a jégcsarnokban.

A Santa Claus Kupa U10 A végeredménye

1. Titáni Nitra (SVK)
2. DAB Dunaújváros RED (HUN)
3. Kárpáti Farkasok (HUN)
4. Serbia Girls (SRB)
5. Spartak Subotica (SRB)
6. Corona Brassov (ROU)
7. DAB Dunaújváros 2011 (HUN)
8. Szigeti Bikák Budapest (HUN)
9. Nyugati Eszkimók (HUN)
10. Szekszárdi Jégmadarak (HUN)
11. IOGJA (HUN)
12. BALU-T SE Baja (HUN)
13. Jégkert SE Budapest (HUN)
14. Kőszegi Farkasok (HUN)
15. DAB Dunaújváros WHITE (HUN)

Különdíjak

Legjobb kapus: JERKOVIC IRIS (SERBIA GIRLS)
Legjobb hátvéd: CUZMIN FABIAN (CORONA BRASSOV)
Legjobb csatár: PALKOVICS MILOS (DAB)
MVP: BOJNANSZKY ÁDÁM (TITÁNI NITRA)

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.