Orosz vetélytárs az Euroligában

spigott - 2019. december 3. 8:00

Az Uralochka gárdája lesz a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázóinak ellenfele az Euroliga negyeddöntőjében.

Mint arról beszámoltunk, remek teljesítményt nyújtva, két győzelemmel és egy vereséggel, a második helyen zárta az Euroliga athéni csoportkörét a mögöttünk hagyott hétvégén a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, ami egyben azt is jelentette, hogy Gurisatti Grétáék bejutottak a legrangosabb európai kupasorozat legjobb nyolc együttese közé. A továbbjutás után nem is kellett sokat várni arra, hogy megtudjuk, ki lesz a mieink ellenfele a legjobb négy közé jutásért, ugyanis az Európai Úszószövetség (LEN) sorsolásán kiderült, hogy az orosz Uralochka ellen ugranak medencébe Mihók Attila tanítványai a sorozat negyeddöntőjében.

Gurisatti Grétáékra kőkemény feladat vár a negyeddöntőben! (Kép: DO-archív)

Együttesünk vetélytársa is a selejtezőben kezdte meg idei szereplését az Euroligában, s az első körben az Utrecht, valamint a Mataro és a Ferencváros csapatait megelőzve jutott be a csoportkörbe. Itt az olasz Orrizonte, a BVSC-Zugló, valamint a spanyol Sant Andreu voltak az ellenfelei az oroszoknak, akik minden meccsüket megnyerve végeztek ismét csoportjuk első helyén, vagyis egy rettentően erős csapat vár Mihók Attila tanítványaira. Az oda-visszavágós rendszerű párharc első mérkőzését Dunaújvárosban rendezik 2020. február 8-án, míg a visszavágót bő másfél hónappal később (!) 2020. március 28-án rendezik meg az Uralochka otthonában.

Az Euroliga negyeddöntőinek párosítása

DUE-Maarsk Graphics – Dynamo Uralochka (orosz)
CN Sabadell (spanyol) – Ekipe Orizzonte (olasz)
Kinef Kirishi (orosz) – UZSC (holland)
Vouliagmeni NC (görög) – Olympiakosz Pireusz (görög)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.