Tatabányai győzelem az öregfiúknál

2019. december 23. (hétfő) 8:12 - spigott

Az XXL Redőny csapatának sikerével ért véget a tizenharmadik alkalommal megrendezett Acerbis Old Boys Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna a sportcsarnokban.

A karácsonyi ünnepek előtti utolsó tornáját rendezte meg vasárnap a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, mely ezúttal a 35 év fölötti játékosokat látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A 13. alkalommal megrendezett Acerbis Old Boys Kupán tíz együttes mérte össze egymással erejét, s a viadal népszerűségére jellemző, hogy nemcsak városunkból, hanem Budapestről, Székesfehérvárról, Agárdról, Baracsról, Kézdivásárhelyről és Tatabányáról is érkeztek csapatok a viadalra.

Melynek első szakaszát már reggel nyolc órakor megkezdték a résztvevők, s a csoportkörben négy-négy találkozó várt az együttesekre, melyek körmérkőzéses rendszerben döntöttek arról, hogy ki folytathatja a küzdelmeket az érmes helyezésekért. A legjobb négy közé végül a GBB Zrt., a Bádogos, az Africas, valamint az XXL Redőny együttesei jutottak, majd innen Bádogos gárdája nagy csatában, míg az XXL Redőny egy sima meccsen biztosította helyét a fináléban. A helyosztókon előbb a GBB Zrt. győzte le 3-0-ra az Africas csapatát, míg a döntőben az XXL Redőny büntetőkkel elért 3-2-es sikerével szerezte meg az idei Old Boys Kupa első helyét.

Miklán Klaudia felvételei!

Ahogy azt már a DLSZ rendezvényein megszokhattuk, nemcsak a legjobb csapatokat, hanem a különböző egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosokat is elismerték a szervezők a végig kiváló hangulatú torna végén. A legjobb játékosnak Bombicz Tamást (XXL Redőny), a legjobb kapusnak Rigó Gábort (XXL Redőny) választották, a torna gólkirályának járó címet Magasföldi József (Bádogos-Greco Petrol) szerezte meg, míg a legidősebb játékosnak járó DLSZ+ díjat a 73 éves Jakab János (Africas) vehette át az eredményhirdetésen.

A XIII. Acerbis Old Boys Kupa végeredménye: 1. XXL Redőny, 2. Bádogos-Greco Petrol, 3. GBB Zrt.

Különdíjak

Legjobb játékos: Bombicz Tamás (XXL Redőny)
Legjobb kapus: Rigó Gábor (XXL Redőny)
Gólkirály: Magasföldi József (Bádogos-Greco Petrol)
DLSZ+ díj: Jakab János (Africas)
Miklós István díj: Bádogos-Greco Petrol

A torna részletes eredménylistája a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Belga siker az E-Sport Kupán

Belga siker az E-Sport Kupán

2020. július 14. (kedd)

A belga válogatottat irányító Zámbó Csaba örülhetett a végső győzelemnek a DUNA FIFA E-SPORT Kupa hétvégén megrendezett második fordulójában.

A magyarok közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen

A magyarok közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen

2020. július 14. (kedd)

A magyar úszók közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen, amelyet jövő péntektől vasárnapig rendeznek a Margitszigeten, a Széchy Tamás Uszodában - mondta a szövetségi kapitány.

Elkészült a csoportbeosztás

Elkészült a csoportbeosztás

2020. július 14. (kedd)

Ahogy a tavalyi szezonban, úgy a 2020/2021-es idényben is az NB III Közép Csoportjába kapott besorolást a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Török Viktor is hazatér!

Török Viktor is hazatér!

2020. július 13. (hétfő)

A 22 éves csatár a finn harmadosztályból tér vissza a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Tokió 2020: egyszerűbb lett volna a törlés, mint a halasztás

Tokió 2020: egyszerűbb lett volna a törlés, mint a halasztás

2020. július 13. (hétfő)

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint az általa irányított szervezet számára a halasztásnál egyszerűbb megoldás lett volna törölni a 2020-as, tokiói olimpiát.

Itthon és a fővárosban is készül Kovács Zsófia

Itthon és a fővárosban is készül Kovács Zsófia

2020. július 13. (hétfő)

Nagyon elszántan készül a visszatérésre a jövő évi olimpiára már kvótát szerzett tornász, Kovács Zsófia, aki két helyszínen tréningezik az őszi versenyszezonra.

Lezárultak a nevezések

Lezárultak a nevezések

2020. július 12. (vasárnap)

Összesen ötvenkilenc együttes nevezett a labdarúgók harmadosztályú bajnokságába!