Dunaújváros Hetilap

Útfejújítások: több helyszínen is megújul a burkolat

Öcaline - 2019. december 12. 7:39

A Rév út és a Ruhagyári út mellett a Budai Nagy Antal út, a Kandó Kálmán tér, valamint a nagyvenyimi bekötő út megújítását is tervezi Dunaújváros önkormányzata. A közútfelújítási program forrását uniós pályázatok biztosítják, a beruházások össz-értéke több mint 1,5 milliárd forint.

Több közút felújítását tervezi a közeljövőben Dunaújváros önkormányzata a TOP-program keretében, uniós forrásból, derül ki az önkormányzat sajtóosztálya tájékoztatóiból. A feladatok sorában az első a kikötőbe és a malátagyárhoz vezető két út, a Rév út és a Ruhagyári út lesz: a Széchenyi 2020 program részeként megvalósuló beruházást hírül adó önkormányzati összegzés alátámasztja a mindennapi tapasztalatokat, miszerint a felújítandó útszakaszok műszaki állapota mára leromlott, illetve azok számos szempontból nem felelnek meg a közlekedésbiztonsági igényeknek. A felújítás, amellett, hogy a vállalkozások és a munkavállalók számára javítja a város gazdasági területeinek megközelíthetőségét, biztosítja a fenntartható közlekedési módok – különös tekintettel a gyengébb közlekedők érdekeinek – érvényesülését is. A beruházás összesen 306 millió forintból valósul meg. Ezen kívül a dunaújvárosi vasútállomás előtti terület, a Kandó Kálmán tér felújítása is szerepel a tervek között: mint arról a sajtóközlemény beszámol, a cél az, hogy kerékpárosbarát, biztonságos útszakasz jöjjön létre. A felújítás indoka itt is egyértelmű – a vasútállomás előtti terület jelenleg rendkívül balesetveszélyes, az utazási láncok összekapcsolása a kedvező adottságok ellenére rosszul, vagy egyáltalán nincs megoldva. A csatlakozó kerékpárút kiépítése a meglévő elemeket köti majd össze és biztosítja az akadálymentes megközelítést, a csomópont átépítése jelentősen növeli a közlekedés biztonságát. A Szalki- szigeti utakhoz hasonlóan a Széchenyi 2020 Programban megvalósuló beruházás tervezett értéke 860 millió forint. Hasonlóan új burkolatot kap majd a Nagyvenyim felé vezető, 62819-es számú út mintegy egy kilométeres szakasza, 120 millió forint értékben. A munkálatok várhatóan jövő év januárjában kezdődnek és októberig tartanak majd. Szintén új burkolatot kap a Budai Nagy Antal út- Kandó Kálmán tér-Volán telep szakasz is. Az évek során itt is jelentős romlás következett be az út állapotában, ez teszi szükségessé a javítást – 231 millió forint összeg erejéig.

Az egyelőre négy elemből álló közútfelújítási program össz-értéke 1 milliárd 517 millió forint – a forrást vissza nem térítendő EU-s támogatásból biztosítja az önkormányzat. 

(CSL)
 

A rovat további hírei: Közélet

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)