Véget ért a Santa Claus Kupa

2019. december 16. (hétfő) 8:34 - spigott

A cseh Olomouc csapatának sikerével ért véget a Dunaújvárosi Jégcsarnokban megrendezett Santa Claus CUP U9 AAA elnevezésű utánpótlás jégkorong torna.

Negyedik, utolsó állomásához érkezett hétvégén a Santa Claus Cup elnevezésű nemzetközi utánpótlás jégkorong torna. A Dunaújvárosi Jégcsarnokban megrendezett viadalon ezúttal az U9-es csapatok mérték össze egymással erejüket, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a résztvevők minél jobban fel tudjanak készülni a kupasorozat jövő évi U10-es versenyére. Az idei U9-es tornára hat ország összesen tizenhét együttese nevezett, így a legjobb magyar gárdák mellett Csehországból, Szlovákiából, Ausztriából, Romániából, de még Németországból is érkeztek csapatok, ami garancia volt arra, hogy ismét egy nagyon magas színvonalú, erős viadalnak ad otthont a jégcsarnok.

Miklán Klaudia felvétele

A szervezők két hatos, valamint egy ötös csoportra osztották a résztvevőket, akik szombaton délelőtt háromnegyed kilenctől egészen este fél hétig játszottak azért, hogy eldöntsék, ki folytathatja a küzdelmeket az aranyéremért. A tizenhét csapatos mezőnyből idén kiemelkedtek a szlovákok és a csehek, ugyanis a legjobb hat között csak velük találkozhattunk, s közülük végül a cseh Olomouc gárdája bizonyult a legjobbnak, megelőzve a Dubnica és a Slovan Bratislava fiataljait. A végig kiváló hangulatú tornán a Vasas szerepelt a legjobban a magyar csapatok közül: a fővárosiak végül a nyolcadik helyen fejezték be a tornát, míg a Dunaújvárosi Acélbikák fiataljai ezúttal a tizenötödik helyen végeztek, megelőzve a Topolcany és a Karcina együtteseit.

A Santa Claus Cup U9 AAA végeredménye

1. HC Olomouc (CZE)
2. HC Dubnica (SVK)
3. Slovan Bratislava (SVK)
4. Letci Letnany Praha (CZE)
5. HC Szlezan Opava (CZE)
6. HC´05 Banská Bystrica (SVK)
7. Gladiator Trnava (SVK)
8. VASAS Budapest (HUN)
9. HC Chrudim (CZE)
10. Hoba Bratislava (SVK)
11. Löwen Frankfurt (DE)
12. UTE Budapest (HUN)
13. HC ETO Győr (HUN)
14. ISK Csikszereda (ROU)
15. DAB Dunaújváros (HUN)
16. HC Topolcany (SVK)
17. HC Byci Karvina (CZE)

Különdíjak

LEGJOBB KAPUS: ZELINKA ADAM (OLOMOUC)
LEGJOBB HÁTVÉD: MORAVEK PETER (SLOVAN BRATISLAVA)
LEGJOBB CSATÁR: DOHNAL ADÁM (LETNANY)
MVP: DENIS BELOHLÁVEK (OLOMOUC)
GÓLKIRÁLY: WSOL GABRIEL (DUBNICA)

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.