A liga egyik legjobbja érkezik

spigott - 2020. január 27. 17:32

Rendkívül nehéz hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára kedden este a Csíkszereda ellen.

Nem sokat pihenhet a Debrecen elleni vasárnapi 3-2-es vereség után a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely kedden este hat órától újabb mérkőzést játszik az Erste Liga felsőházában. David Leger tanítványaira ráadásul egy rettentően erős ellenfél vár, ugyanis az alapszakaszt megnyerő Csíkszereda látogat a Dunaújvárosi Jégcsarnokba. Az erdélyiek kimagaslóan szerepeltek a sorozat első szakaszában, komoly előnnyel végeztek az élen, ám a felsőházi küzdelmeket finoman szólva sem kezdték jól, hiszen előbb a Brassó, majd a Ferencváros győzte le őket hazai környezetben, így jelenleg "csak" a harmadik helyen állnak a tabellán. Éppen ezért lesz rendkívül fontos a Csíkszereda számára a mieink elleni holnapi összecsapás, mert egy újabb vereség esetén már az Acélbikák is megelőznék Jason Morgan együttesét, s ezt mindenképpen el szeretnék kerülni Becze Tihamérék.

Képek: DO-archív

A dunaújvárosi jégkorongozók felemásan kezdték a felsőházi küzdelmeket, hiszen a DEAC elleni 3-1-es hazai sikert követően hiába vezettek Debrecenben még az 50. percben is, a hajrában két gólt kapva szenvedtek vereséget, így nem sikerült meglépniük vetélytársuktól, mely egy pontra csökkentette hátrányát az Acélbikákkal szemben. A DAB és a Csíkszereda eddig négy alkalommal találkozott egymással az idei szezonban, s ugyan az első három mérkőzést egyaránt az erdélyiek nyerték, a két gárda legutolsó, dunaújvárosi fellépésén már a Bikák bizonyultak jobbnak. Az biztos, hogy az újabb sikerhez a játék minden elemében a maximumot kell nyújtania a Leger-csapatnak, melyből a sérült Zanoski, valamint a betegséggel bajlódó Azari játéka is kérdéses a holnap esti rangadón.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.