Bánki: szavazz te is a "Káoszból rend!"-re!

2020. január 28. (kedd) 12:03 - Öcaline

63 intézmény 7800 nebulója, köztük a dunaújvárosi Bánki középiskola diákcsapata kapcsolódott be a közelmúltban a Mengyelejev professzor munkássága előtt tisztelgő Nagy Periódusos Rendszer Performansz kországos akciójába. A cél egy eddig nem létező magyar csúcs létrehozása – és persze egyúttal versenyt is hirdettek az iskolák között! Hajrá, Bánki!

Akár egy új Guinness-rekord is lehet a vége annak a nagyszabású országos akciónak, amelyet még decemberben szervezett az Egri Eszterházy Károly Egyetem és a Magyar Kémikusok Egyesülete Kémiatanári Szakosztálya.  Amint arról korábban már beszámoltunk, a nem mindennapi közösségi kezdeményezés nyomán az ország több tucat középiskolája, összesen 63 intézmény 7800 diákja (!!!) idézte fel Mengyelejev professzor emlékét egy azonos időpontban végrehajtott flashmob,  a keresztségben a Nagy Periódusos Rendszer Performansz címet kapott akció keretében. A programsorozat dokumentálása megtörtént, a szervezők összegyűjtötték a bemutatókat megörökítő filmeket, és egyúttal versenyt is hirdettek az akcióhoz csatlakozott intézmények között. Minderről Kissné Sztankó Katalin tájékoztatta honlapunkat, aki kiemelte, az akció hirdetői egy csokorba szedték a teljes állományt, a filmek elérhetők a nagy videómegosztó portálon is! Íme!

Nagy Periódusos Rendszer Performansz (katt) >> 

Az összeállítás végén megmutatom a Bánki hangképes összegzését is a megmozdulásról – hadd tegyem hozzá, remek és remény szerint mozgósító erejű ötlet a Star Wars-parafrázis –, most viszont következzen egy szelíd nógatás: a verseny szervezői netvokson alapuló viadalt is hirdettek a résztvevők között, így arra biztatok mindenkit, hogy szavazzon a Bánki pályaművére! A képlet egyszerű: az alábbi elérhetőségen minden szavazó csak egy fényképcsomagra, vagy egy videóra – azaz kizárólag egyetlen intézményre – voksolhat. Azaz: a voksfelület legördülő menüjéből kell kiválasztani a DSZC Bánki középiskoláját, aztán katt a voksra! A szavazást várhatóan február 2-án, vasárnap este zárják le, egy gépről/eszközről csak egy voks adható! Itt lehet szavazni!

Naná, hogy a Bánkira voksolok! (katt) >>

Végül nézzétek meg a dunaújvárosi diákok Káoszból rend! című koreóját – aztán küldjétek el a cikket az összes lokálpatrióta ismerősnek! Hajrá Bánki, hajrá Dunaújváros!
 

A rovat további hírei: Oktatás

Csak előre: mesevarázs másképp – "aranyos" képekkel

Csak előre: mesevarázs másképp – "aranyos" képekkel

2020. március 29. (vasárnap)

Nem mindennapi kollaboráció végeredményét mutatom: Balsai Móni színésznő meséjét az Arany iskola nebulói illusztrálták a nagy közösségi portálon. Nézzék, hallgassák, csodás!

Bánki 50: színes nyitány, mozgalmas folytatás

Bánki 50: színes nyitány, mozgalmas folytatás

2020. március 04. (szerda)

Amint arról legutóbb is beszámoltunk, több eseménnyel ünnepli alapítása fél évszázados jubileumát a Bánki középiskola. Míg múlt héten könyvbemutató és projektnap helyszíne volt az intézmény, ezúttal cirkuszművészek közreműködésével rendhagyó tesiórát szerveznek, valamint a népszerű "Kapcsolda" programját kínálják.

Bánki 50: színes és gazdag az ünnepi kínálat

Bánki 50: színes és gazdag az ünnepi kínálat

2020. február 25. (kedd)

Több eseménnyel ünnepli alapítása fél évszázados jubileumát a Bánki középiskola. A születésnapi kínálat heti menüje ünnepi bizonyítványátadással kezdődött, csütörtökön könyvbemutató, pénteken projektnap kényezteti a bánkisokat. Boldog születésnapot!

Fórum a közoktatásról: válság, helyzet

Fórum a közoktatásról: válság, helyzet

2020. február 24. (hétfő)

Érzékeny téma, középerősnek is csak masszív túlzással nevezhető érdeklődés, alapszintű gondok, súlyos válság – címszavakban így foglalható össze a nyílt oktatási fórum, amelynek az MMK adott otthont még múlt pénteken.  

Diáknapok 2020: már lehet nevezni!

Diáknapok 2020: már lehet nevezni!

2020. február 19. (szerda)

Dunaújváros ad otthont idén a megye középiskolásainak legjelentősebb kulturális seregszemléje, a Fejér Megyei Diáknapok eseménysorozatának. A háromnapos kavalkádot április 3-5. között rendezik – de már most lehet nevezni a produkciókkal!

PSZ: nyílt fórum a közoktatás válságáról

PSZ: nyílt fórum a közoktatás válságáról

2020. február 18. (kedd)

A közoktatás jelenéről és jövőjéről, égető és életbevágó kérdéseiről szervez nyílt fórumot a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szeretett városunkban is – az érintetteket és érdeklődőket az MMK-ban várják pénteken délután.

Állásbörze-Karriernap: várják a kiállítókat is!

Állásbörze-Karriernap: várják a kiállítókat is!

2020. február 11. (kedd)

Idén is megrendezik a térség legjelentősebb foglalkoztatóinak seregszemléjét, az Állásörze-Karriernap eseményére kiállítók jelentkezését várják a szervezők. A program március végén lesz – de már most csalogatják a bemutatkozó cégeket!