Bánki: szavazz te is a "Káoszból rend!"-re!

2020. január 28. (kedd) 12:03 - Öcaline

63 intézmény 7800 nebulója, köztük a dunaújvárosi Bánki középiskola diákcsapata kapcsolódott be a közelmúltban a Mengyelejev professzor munkássága előtt tisztelgő Nagy Periódusos Rendszer Performansz kországos akciójába. A cél egy eddig nem létező magyar csúcs létrehozása – és persze egyúttal versenyt is hirdettek az iskolák között! Hajrá, Bánki!

Akár egy új Guinness-rekord is lehet a vége annak a nagyszabású országos akciónak, amelyet még decemberben szervezett az Egri Eszterházy Károly Egyetem és a Magyar Kémikusok Egyesülete Kémiatanári Szakosztálya.  Amint arról korábban már beszámoltunk, a nem mindennapi közösségi kezdeményezés nyomán az ország több tucat középiskolája, összesen 63 intézmény 7800 diákja (!!!) idézte fel Mengyelejev professzor emlékét egy azonos időpontban végrehajtott flashmob,  a keresztségben a Nagy Periódusos Rendszer Performansz címet kapott akció keretében. A programsorozat dokumentálása megtörtént, a szervezők összegyűjtötték a bemutatókat megörökítő filmeket, és egyúttal versenyt is hirdettek az akcióhoz csatlakozott intézmények között. Minderről Kissné Sztankó Katalin tájékoztatta honlapunkat, aki kiemelte, az akció hirdetői egy csokorba szedték a teljes állományt, a filmek elérhetők a nagy videómegosztó portálon is! Íme!

Nagy Periódusos Rendszer Performansz (katt) >> 

Az összeállítás végén megmutatom a Bánki hangképes összegzését is a megmozdulásról – hadd tegyem hozzá, remek és remény szerint mozgósító erejű ötlet a Star Wars-parafrázis –, most viszont következzen egy szelíd nógatás: a verseny szervezői netvokson alapuló viadalt is hirdettek a résztvevők között, így arra biztatok mindenkit, hogy szavazzon a Bánki pályaművére! A képlet egyszerű: az alábbi elérhetőségen minden szavazó csak egy fényképcsomagra, vagy egy videóra – azaz kizárólag egyetlen intézményre – voksolhat. Azaz: a voksfelület legördülő menüjéből kell kiválasztani a DSZC Bánki középiskoláját, aztán katt a voksra! A szavazást várhatóan február 2-án, vasárnap este zárják le, egy gépről/eszközről csak egy voks adható! Itt lehet szavazni!

Naná, hogy a Bánkira voksolok! (katt) >>

Végül nézzétek meg a dunaújvárosi diákok Káoszból rend! című koreóját – aztán küldjétek el a cikket az összes lokálpatrióta ismerősnek! Hajrá Bánki, hajrá Dunaújváros!
 

A rovat további hírei: Oktatás

Állásbörze-Karriernap: várják a kiállítókat is!

Állásbörze-Karriernap: várják a kiállítókat is!

2020. február 11. (kedd)

Idén is megrendezik a térség legjelentősebb foglalkoztatóinak seregszemléjét, az Állásörze-Karriernap eseményére kiállítók jelentkezését várják a szervezők. A program március végén lesz – de már most csalogatják a bemutatkozó cégeket!

Előre a múltba helyett – határozott nem a NAT-2020-ra!

Előre a múltba helyett – határozott nem a NAT-2020-ra!

2020. február 04. (kedd)

Részletes állásfoglalást, határozott és kemény kritikát tett közzé a NAT-2020 dokumentum kormányrendeletéről a Civil Közoktatási Platform. Minden diákot, tanárt, szülőt érint – szeretett városunkban is. Elemzés.

Szülői Hang: vegyék komolyan az iskolaérettséget!

Szülői Hang: vegyék komolyan az iskolaérettséget!

2020. január 22. (szerda)

A dunaújvárosi családokat is érintő fontos változás a közoktatási rendszerben, hogy idén már csak azok a gyermekek maradhatnak hat éves koruk után az óvodában, akiknek szülei kérvényt nyújtanak be az Oktatási Hivatalhoz, és akiknek a hivatal megadja az engedélyt. Vészesen közeleg a határidő, figyelmeztet minden érintett családot a Szülői Hang Közösség.

Gyermekrajz-pályázat a biztonságos közlekedésért

Gyermekrajz-pályázat a biztonságos közlekedésért

2020. január 14. (kedd)

"Így közlekedtek ti!" – ezzel a címmel hirdetett gyermekrajz-pályázatot a rendőrség a biztonságos közlekedésért óvodások, alsósok, felsősök 2-3 fős csoportjai részére!

Mengyelejev nyomában – egészen a Guinness-rekordig!

Mengyelejev nyomában – egészen a Guinness-rekordig!

2019. december 13. (péntek)

Dunaújvárosi diákok is bekapcsolódtak abba a rekordállítási kísérletbe, amely során az ország mindegy hetven középiskolája elevenítette fel Mengyelejev professzor emlékét ma délelőtt a Nagy Periódusos Rendszer Performansz keretében. A cél egy eddig nem létező magyar csúcs létrejötte, és egyúttal egy Guinness-rekord állítása volt – a Bánkiban a kísérlet fényesen sikerült! Káoszból rend a hajtás után!

"... szó szerint gyászos..." – első kézből a pedagógustüntetésről!

"... szó szerint gyászos..." – első kézből a pedagógustüntetésről!

2019. december 03. (kedd)

Részletes összegzéssel lepte meg a DO műhelyét Czoborné Asztalos Borbála, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ )Dunaújvárosi Városi és Járási Szervezetének titkára a szombati országos pedagógustüntetésről. Az alábbiakban a summázat szerkesztett változatát közöljük!

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

2019. november 26. (kedd)

Bővül azoknak a tantárgyaknak a köre, amelyekből előrehozott érettségit lehet tenni. A döntéssel szeretnék elősegíteni, hogy a diákok hatékonyabban készülhessenek fel a felvételire - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.