Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros kenyere – ezúttal a néptánctalálkozóra

Öcaline - 2020. január 15. 17:30

Ünnepélyes keretek között adta át az elmúlt negyedévben a Dunaújváros kenyere elnevezésű kezdeményezésből befolyt összeget Pintér Tamás polgármester a Munkásművelődési Központ részére. Az eseményen bejelentették: a következő hónapokban a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének gyűjtenek az eladott kenyerekből!

Folytatták a szép hagyományt, Pintér Tamás polgármester az elmúlt hónapokban a Dunaújváros kenyere kezdeményezés nyománl befolyt összeget, pontosan 444 ezer 850 forintot adott át Kováts Rózsának, a Munkásművelődési Központ vezetőjének. Mint ismert, Dunaújváros önkormányzata és a Széchenyi Pékség által létrejött kezdeményezés révén, a különleges burgonyakenyér mindenkori eladási árából darabonként 50 forintot minden negyedévben egy előre kiválasztott szervezet, intézmény vagy egyesület kap. 
Pintér Tamás polgármester elmondta, a nemes kezdeményezés sikerességét a dunaújvárosiak garantálják, a közös segítség tehét az összefogás erejét is tükrözi. Kováts Rózsa, a Munkásművelődési Központ igazgatója a támogatás sorsáról elárulta: az összeget az összeget az 5. Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozó szervezésére fordítják majd. Az intézményvezető kiemelte, a májusi programra már a határon túlról is hívtak csoportokat. 
Az ünnepélyes átadón az is kiderült, hogy folytatódik az önkormányzat és a pékség közös akciója: a polgármester bejelentette, a következő három hónapban a kenyerek megvásárlásával a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületét támogatják majd a vevők. Szilágyi Ferenc, az egyesület elnöke elmondta, a tagok eddig rendszeresen jártak gyógyfürdőbe, azonban erre már nincs keret. Így az összeget, amely 2020 első negyedévében – egészen pontosan január elejétől március végéig – összegyűlik, fürdőzésekre kívánják majd fordítani. Zárszavában Pintér Tamás hozzátette: bízik abban, hogy a Dunaújváros kenyere kezdeményezés továbbra is népszerű marad az emberek körében, sokan kérik a pékség polcairól ezt a terméket annak érdekében, hogy minél több szervezet, intézmény kaphasson támogatást.

Cikk szöveg: Kölesdi Fanni; fotó: Hankusz Kálmán 
 

A rovat további hírei: Közélet

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

2024. máj. 06.

Önkormányzatunk pontosan egy évvel ezelőtt kezdte a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel közösen azt a kezdeményezést, amivel szeretett volna segíteni a dunaújvárosiaknak, hogy csökkenthessék a villanyszámláikat. Az ingyenes akció jelenleg is tart, sőt!

Felújítás vár a város legrégebbi óvodájára

Felújítás vár a város legrégebbi óvodájára

2024. máj. 06.

A választókörzetek törvényi felülvizsgálata következtében a Csillagvirág tagóvoda átkerült a 6-os választókörzetbe. Szabó Zsolt, a körzet képviselője ezt követően felkereste az óvodát, hogy a jelen és a közeli jövő feladatait egyeztessék. És már vannak látható változások az óvoda környezetében.

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

2024. máj. 05.

Parádés időben, remek hangulatban tekerték le a hagyományos távot Dunaújvárostól Mezőfalváig, majd vissza a 38. Bringatúra résztvevői szombaton délelőtt.

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

2024. máj. 04.

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

2024. máj. 04.

A város első épülete a Május 1. utcában épült 1950-ben, és május 2. az a dátum, amikor elkezdték építeni az első lakóházat. Gyakorlatilag e ház alapjainak lerakásával kezdődött a városépítés. Hetvennégy éve.

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.