Egy újabb cserekapcsolat kezdete

2020. január 12. (vasárnap) 9:16 - doszerk

Ausztriában, egy huszonnégy csapatos nemzetközi tornán vettek részt a közelmúltban a Dózsa iskola és a DSE Röplabda Akadémia fiataljai.

A Dózsa Iskola röplabdásai a DSE vendégjátékosaival kiegészítve január első hétvégéjén 3 napra Grazba utaztak az UVC Graz Volleyballakademie meghívására egy nemzetközi U15-ös röplabdatornára. Négy ország, Ausztria, Németország, Csehország és Magyarország részvételével 24 csapat versengett Grazban a Blue Box Arénában a Dreikönigsturnier Graz elnevezésű tornán.
A kiutazó lány és fiú csapat a péntek és szombat estét osztrák családoknál töltötték, így ott is gyakorolhatták a német és angol nyelv használatát. A magyar gyerekek azoknál a családoknál aludtak, akiknek a gyerekei ellen a kétnapos verseny során kétszer is meccset kellett játszaniuk.

Képek forrása: Dózsa iskola

Így szurkoltak egymásnak is, ami egy verseny során igen ritka, de ez is összekovácsolta az osztrák és magyar gyerekeket, ami elengedhetetlen egy új testvérkapcsolat kialakulásához. Kedves fogadtatásban volt részük, a verseny szervezése is kifogástalan volt, s ami az eredményeket illeti, a Dózsa iskola lánycsapata a 10., míg a fiúk a 11. helyet szerezték meg, derült ki a Dózsa iskola tájékoztatójából.

A rovat további hírei: Sport

Játékkal emlékeztek

Játékkal emlékeztek

2020. január 27. (hétfő)

A DKKA fiataljainak győzelmével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 11. alkalommal megrendezett Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna.

Hajrávereség Debrecenben

Hajrávereség Debrecenben

2020. január 26. (vasárnap)

Hiába vezetett még tíz perccel a meccs vége előtt, egygólos vereséget szenvedett Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

2020. január 26. (vasárnap)

Esélyt sem adott a szegedieknek a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi találkozóján az NB I Liga alapszakasz második körében.

Szabadkai siker a jégcsarnokban

Szabadkai siker a jégcsarnokban

2020. január 26. (vasárnap)

Udvarias házigazdáknak bizonyultak a dunaújvárosiak a második alkalommal megrendezett Hokillák Jégkorong Tornán.

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

2020. január 25. (szombat)

Parádés második félidei védekezésének is köszönhetően aratott 10-8-as győzelmet a hollandok elleni Európa-bajnoki bronzmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Fontos győzelem!

Fontos győzelem!

2020. január 24. (péntek)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után bedarálta a Békéscsabát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a két gárda szekszárdi összecsapásán.

Jelentős támogató a DKKA mellett

Jelentős támogató a DKKA mellett

2020. január 24. (péntek)

Példás együttműködést, komoly támogatást jelentő hírről számolt be percekkel ezelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.