Egyenes út a profik közé?

2020. január 9. (csütörtök) 14:11 - doszerk

Együttműködési megállapodást írt alá a Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület és az ötszörös magyar bajnok székesfehérvári Alba Fehérvár!

Kép forrása: dragons.hu

A Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület 2011 óta foglalkozik városunkban az utánpótlás nevelésével, s a klubnál folyó szakmai munka elismeréseként is a hét elején együttműködési megállapodást írt alá az Alba Fehérvár akadémiájával. Mint arról Boda Gábor, a sárkányok vezetője beszámolt, a Székesfehérváron megkötött együttműködéssel gyakorlatilag egyenes utat tudnak nyitni tehetséges fiataljaiknak az élsportig. A megállapodás ezen kívül segítheti azokat is, akik esetleg Székesfehérváron szeretnének továbbtanulni, ugyanis klubjukon keresztül, az ALBA segítségével, valamennyivel enyhébb felvételi követelményeket kaphatnak a gyerekek.

Az ALBA évente többször is vállal fellépést nemzetközi tornákon, ők rendezik például az U16-os Szent István Kupát, melyen olyan csapatok vesznek részt, mint a Real Madrid, Bayern München, és hasonló színvonalú U16-os csapatok. Ezekre a tornákra az egyesületünkből is válogathatnak be játékosokat az ALBA Fehérvár játékosaival való közös szereplésre, derült ki a Dunaújvárosi Sárkányok honlapján megjelent közleményből.

A rovat további hírei: Sport

Rangadót nyertek az egyetemisták

Rangadót nyertek az egyetemisták

2020. február 17. (hétfő)

A DUE DSE NB II-es asztalitenisz csapata házi rangadót nyert, míg az NB III-as együttes Veszprémben örülhetett kiütéses győzelemnek.

Szépen zárná az alapszakaszt a Dunaferr

Szépen zárná az alapszakaszt a Dunaferr

2020. február 17. (hétfő)

Az utolsó előtti Rubeola FC ellen mérkőzéssel fejezi be az alapszakasz küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este.

Véghajrá előtt az Acélbikák

Véghajrá előtt az Acélbikák

2020. február 16. (vasárnap)

A harmadik helyezett Brassó otthonában szerepelnek hétfőn este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Négy éremmel zártak a tollaslabdázók

Négy éremmel zártak a tollaslabdázók

2020. február 16. (vasárnap)

Szép eredményeknek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett országos versenyen.

Csúnya pofon a fővárosban

Csúnya pofon a fővárosban

2020. február 15. (szombat)

Hiába vezetett korán, rengeteget hibázva szenvedett súlyos vereséget a Ferencváros otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rangadó az első helyért

Rangadó az első helyért

2020. február 15. (szombat)

A Dunaújvárosban aratott 5-4-es győzelem után ezúttal a fővárosban tréfálná meg a címvédő Ferencvárost a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Végül biztos Fradi-siker

Végül biztos Fradi-siker

2020. február 14. (péntek)

Harminc percig remekül tartotta magát az FTC elleni bajnoki találkozón a DKKA csapata, ám a fordulás után pontosabb fővárosiak végül 30-24-es sikert arattak Szekszárdon.