Fidesz: lapáton a vesztesek – Dorkota doktor is repül?

2020. január 22. (szerda) 19:32 - Öcaline

Dr. Dorkota Lajos is bekerülhet a 15-20 választókerületi elnök közé, akik leváltásáról dönthet a Fidesz (= Orbán Viktor) a több meglepő vereséget hozó helyhatósági választások után, írja kormányzati forrásokra hivatkozva a Népszava.

Terjedelmes összeállítást szentel a Népszava annak a tárgyalássorozatnak, amely során Orbán Viktor párt- és miniszterelnök a Fidesz választókerületi elnökeivel konzultált – nem utolsósorban az önkormányzati választások eredménye nyomán kialakult lokális helyzetről. A lap a napokban zajlott meghallgatás folyományaként kormányzati forrásokra hivatkozva közli: 15-20 választókerületi elnököt válthatnak le a Fidesz számára több meglepő vereséget hozó helyhatósági választások után. A Népszava értesülése szerint "komolyan aggódhatnak" azok a helytartók, akik már 2018-ban is a leggyengébb egyharmadot jelentették az egyéni választókerületi eredmények szempontjából, és a helyhatósági választások során sem sikerült javítaniuk. Azok is veszélyben érezhetik megbízatásukat, akiknek a körzetében látványosan meggyengült a párt helyi szervezete. 
A korábban nagyon befolyásos, de most kegyvesztetté vált politikusok sorában emlegetik Hende Csabát, a Fidesz szombathelyi vezetőjét, az érdi illetőségű Aradszki András volt energetikai államtitkárt, valamint Dorkota Lajost, aki Dunaújvárosért felel – a lap megállapítása szerint az említett városokban erős pozíciója volt korábban a kormánypártnak, "de ez mára elolvadt". A Népszava összeállítása azt is kiemeli, hogy városunkban a Fidesz már nem is indít saját jelöltet a közelgő időközi parlamenti választáson; Iváncsa független polgármesterét támogatják.

A lap teljes cikke itt olvasható!

Raporton a helytartók Orbánnál (katt) >>

(Képünk archív felvétel)
 

A rovat további hírei: Belföld

343 főre nőtt a fertőzöttek száma – és elhunyt egy újabb idős beteg

343 főre nőtt a fertőzöttek száma – és elhunyt egy újabb idős beteg

2020. március 28. (szombat)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 343 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma;  és elhunyt egy újabb idős, krónikus alapbetegségekkel küzdő beteg.

Kijárási korlátozás – egyéb tilalmakkal! (FRISSÍTVE!)

Kijárási korlátozás – egyéb tilalmakkal! (FRISSÍTVE!)

2020. március 27. (péntek)

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. A korlátozás mellett tiltó határozatot hozott az országos tisztifőorvos. Jó reggelt, Magyarország! (FRISSÍTVE!)

Koronavírus: 300 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma

Koronavírus: 300 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma

2020. március 27. (péntek)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 300 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Az eddigi 28 főről 34 főssé növekedett a gyógyultak száma is.

Vírus: 261 főre nőtt a fertőzöttek száma, 28-an gyógyultak

Vírus: 261 főre nőtt a fertőzöttek száma, 28-an gyógyultak

2020. március 26. (csütörtök)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 261 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Az eddigi 21 főről 28–ra nőtt a gyógyultak száma is, adta hírül az operatív törzs weboldala.

226 főre nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma – és elhunyt egy brit beteg

226 főre nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma – és elhunyt egy brit beteg

2020. március 25. (szerda)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 226 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az operatív törzs friss tájékoztatása szerint elhunyt egy brit beteg. A fertőzöttek számaránya 22,1 százalékkal nőtt egy nap alatt, a gyógyultak száma 21 fő.

Gazdaságvédelem: akció, tervek

Gazdaságvédelem: akció, tervek

2020. március 24. (kedd)

Több részterületen több mint 80 ezer kata-s kisvállalkozó kap átalányadó-fizetési mentességet, újabb lépésekkel egészítette ki a kormányzat a  járvány miatt hozott első gazdaságvédelmi akciótervet. Írásunk az operatív törzs hivatalos közleményét foglalja össze.

Újabb áldozata van a koronavírusnak

Újabb áldozata van a koronavírusnak

2020. március 24. (kedd)

Egy fiatalabb, de számos krónikus megbetegedésben szenvedő nő a koronavírus-fertőzés kilencedik magyarországi áldozata, adta hírül az operatív törzs weblapja.