Hankook: túraautó-együttműködés és álláslehetőségek

Öcaline - 2020. január 7. 15:48

A Hankook lett az új DTM Trophy versenysorozat kizárólagos abroncspartnere, áll a cégcsoport friss közleményében – összeállításunkból az is kiderül, milyen álláslehetőségeket kínál a város határában üzemelő abroncsgyár a munkavállalóknak! (X)

Idén egy új, ígéretes versenysorozattal kezdi meg együttműködését a Hankook Tire: a 2020-as szezontól kezdve a prémium abroncsgyártó látja el az új DTM Trophy sorozatot csúcskategóriás Ventus Race abroncsaival, amelyhez helyszíni szakmai támogatást is biztosít.

Kölcsönösen gyümölcsöző együttműködés

A Hankook döntéshozói négyéves szerződést kötöttek a DTM versenyeket szervező ITR-rel, amely az új versenysorozat szervezéséért is felel. Az új versenysorozatot hét DTM-futam betétfutamaként rendezik – a DTM vitathatatlanul a legnépszerűbb túraautó-bajnokság, amelynek a Hankook már 2011 óta az exkluzív abroncsbeszállító partnere.
A DTM Trophy a 2020. április 24-26-i versenyhétvégén debütál a DTM betétfutamaként a belgiumi Zolderben található pályán. Az utolsó futamot Hockenheimban tartják október 2-4. között. Az új versenysorozatban profi, amatőr és junior versenyzők is részt vehetnek. A sorozatban az E2-SH és az E2-SC FIA kategóriába tartozó, hátsókerék-meghajtású, gyári túraautók vehetnek részt – ilyen jellemzőkkel bíró autókkal minden, motorsportban érdekelt gyártó rendelkezik. A Hankook a csapatok számára biztosítja sikeres Ventus Race abroncsait, míg a mérnökök és a szerelők minden versenyhétvégén a helyszínen nyújtanak szakmai segítséget a csapatok számára.
Manfred Sandbichler, a Hankook európai motorsport-igazgatója szerint a DTM nagy múltú partnereként logikus döntés volt, hogy a DTM Trophyval is folytatják a gyümölcsöző együttműködést:
– Számos túraautó-bajnokságban veszünk részt abroncsbeszállítóként szerte a világon, így rendelkezünk a formátumhoz szükséges szakértelemmel. A junior sorozatokban szerzett széles körű tapasztalatainknak köszönhetően pedig a DTM Trophy versenyzői és csapatai számára a lehető legkiemelkedőbb szakmai támogatást tudjuk nyújtani. Izgatottan várjuk a DTM-versenyhétvégéinek új kihívásait. Egy biztos: a rajongók még több látványos versenynek lehetnek szemtanúi.
A DTM-hez hasonlóan a DTM Trophy sorozatban is két pénteki szabadedzéssel indul a hétvége, míg szombaton és vasárnap egy 20 perces időmérőt és egy 30 perces futamot rendeznek. A szezon végén a bajnokságot vezető három versenyzőt jelentős pénzdíjjal jutalmazzák. Az első helyezett 75 ezer eurót kap, a második 50 ezer, a harmadik helyezett pedig 25 ezer eurós jutalomban részesül. A DTM Trophy lehetőséget nyújt a 22 év alatti versenyzők, valamint azok számára is, akiknek nincs lehetőségük nemzetközi porondon bemutatkozni, hogy nagy nevű gyártók és csapatok előtt bizonyíthassák képességeiket – a leggyorsabb junior a szezont követően egy valódi DTM-autóval is tesztelhet.
Elégedetten nyilatkozott az együttműködésről Achim Kostron, az ITR GmbH ügyvezető igazgatója is: 
– A bajnokság dobogósainak járó pénzdíj, valamint a legjobb juniornak járó DTM tesztvezetés miatt mindenképpen érdemes jelentkezni a DTM Trophy bajnokságába. Nagy örömmel tölt el minket, hogy sikerült hosszútávú partnerünk, a Hankook támogatását elnyernünk ehhez a betétsorozathoz. Ennek köszönhetően a versenyzők nemcsak a biztonságos és látványos versenyekhez elengedhetetlen, kiváló minőségű abroncsokat kapnak, hanem a Hankook kiemelkedő szakmai támogatását is, amit már korábban megszokhattunk a versenyhétvégéken.

Mindezek után pedig lássuk – immár a hazai pályára kanyarodva –, milyen aktuális álláslehetőségeket kínál a Hankook Tire Magyarország Kft. a térség munkavállalóinak! (X)

A rovat további hírei: Sport

Visszatér a balhátvéd

Visszatér a balhátvéd

2022. júl. 07.

A 29 éves Galambos Ádám korábban tagja volt a dunaújvárosi labdarúgók NB I-be feljutott csapatának is.

Három dunaújvárosi az Eb-keretben

Három dunaújvárosi az Eb-keretben

2022. júl. 07.

A DKSE versenyzői közül Kovács Zsófia mellett Mayer Gréta és Makovits Mirtill is bekerült a magyar női tornász válogatott Európa-bajnokságra utazó keretébe.

DSTV: táborban a röplabdázók

DSTV: táborban a röplabdázók

2022. júl. 06.

Négyhetes napközis tábort szerveztek a DSE Röplabda Akadémia edzői a fiataloknak. A kezdeményezésnek a Gárdonyi iskola biztosít helyszínt, ahol a gyerekekre a röplabda mellett számos kiváló program és elfoglaltság is vár. Hangkép.

Döntetlen az edzőmeccsen

Döntetlen az edzőmeccsen

2022. júl. 06.

Az első felvonásban a DFC, a másodikban a Budaörs szerzett két gólt, így döntetlennel ért véget labdarúgóink ma délelőtti edzőmeccset a stadionban.

Biztos siker a csoportrangadón

Biztos siker a csoportrangadón

2022. júl. 06.

Bár még egy meccs hátravan, már megnyerte csoportját a dunaújvárosi Sümegi Virággal felálló U19-es magyar női vízilabda válogatott az Európa-bajnokságon.

Megvan a DKKA sorsolása

Megvan a DKKA sorsolása

2022. júl. 05.

Hazai pályán kezdi, s Debrecenben fejezi be a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a 2022/2023-as szezonban.

Gosztonyi András Dunaújvárosba szerződött

Gosztonyi András Dunaújvárosba szerződött

2022. júl. 05.

A korábbi U20-as világbajnoki bronzérmes Gosztonyi András a Dunaújváros FC labdarúgóinál folytatja pályafutását.