Hazai siker a Carissa Kupán

2020. január 13. (hétfő) 0:08 - spigott

A Shell Dunaújváros csapata nyerte a XVIII. Carissa Kupát, melyen több mint egymillió forintot gyűjtöttek össze a szervezők a kórház neurológiai osztálya számára.

Idén immáron tizennyolcadik alkalommal rendezték meg az egyetemi sportcsarnokban és a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa SE legnagyobb volumenű viadalát, a Carissa Kupa elnevezésű nemzetközi kispályás labdarúgó tornát. A péntektől vasárnapig tartó megméretésen azonban nemcsak a sport, hanem a jótékonyság is főszerepet kapott, ugyanis a szervezők idén a Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályát támogatták abban, hogy a befolyt összegből az intézmény egy úgynevezett stroke őrzőt, egy megfigyelő szobát tudjon kialakítani az osztályon, s speciális betegőrző monitorokat és vérnyomásmérőket is vásároljon.

Bár az idei viadalra is óriási volt a túljelentkezés, a szervezők ezúttal is "csak" harminckét csapat nevezését tudták elfogadni, s a mezőny pénteken és szombaton az egyetemi sportcsarnokban, valamint a Dunaújvárosi Sportcsarnokban selejtezett azért, hogy eldőljön, kik jutnak be a legjobb tizenhat közé. Már a csoportküzdelmek is óriási csatát hoztak, egy-két igen meglepő eredménnyel, melyek közül kiemelkedett a rekordbajnok Karmacsi Autó korai búcsúja. A kupasorozat vasárnapi zárónapja ígérte a legkomolyabb menetrendet, mert az egyenes kieséses szakasz és a helyosztók mellett több gálamérkőzés, illetve Kollányi Zsuzsi énekesnő, a Quantum XXL táncegyüttes fellépése, valamint a szokásos tombolahúzás is színesítette a programot.

A mezőny kiegyenlítettségét jelezte, hogy a nyolcaddöntőkön egy alkalommal három, ötször egy gól döntött a továbbjutásról, míg kétszer hétméteresek után örülhetett a győztes annak, hogy folytathatja a küzdelmeket. A továbbiakban sem kímélték a szurkolók idegeit a csapatok, de a négy közé jutás után jöttek az igazi izgalmak, ugyanis a Sugár Cafe és a Shell Dunaújváros csatájából utóbbi hétméteresek után jutott a döntőbe, míg a nagy favorit Mad Dogs a Ködi Junior elleni 1-0-s sikerrel biztosította helyét a fináléban. Az elődöntők után előbb a DPASE és a Holler UNFC U9-es csapatainak gálameccsén szórakozhattak a sportcsarnokba kilátogatók, majd a lelátó dunaújvárosi érzelmű része szomorkodhatott egy kicsit, mert a Ködi Junior együttese a bronzmeccsen hétméteresek után szenvedett vereséget a Sugar Cafe csapatától.

A bronzcsata után Kollányi Zsuzsi énekesnő előadását hallgathatták meg a jelenlévők, majd következett az idei Carissa Kupa gálameccse, melyen a Dunaújváros Csillagai fantázianevű alakulat mérte össze erejét a Nemzeti Sport válogatottjával. A végig kiváló hangulatú összecsapáson az újságírók kerültek előnybe, ám Vajda Attila és Salamon Miklós találataival még az első félidőben fordítani tudtak a Csillagok. A térfélcsere után azonban egymás után három alkalommal is bevették a dunaújvárosi kaput a vendégek, ám nyerniük mégsem sikerült, mert Sowunmi Thomas előbb kiharcolt két büntetőt, majd azokat gólokra is váltva kialakította a mindenkinek nagyon kedvező 4-4-es végeredményt.

A gálameccs után jöhetett a XVIII. Carissa Kupa fináléja, melyen a Mad Dogs volt a favorit, ám Fekete Róberték hiába próbálkoztak bármivel is az egész mérkőzésen, egyszerűen nem találtak fogást ellenfelükön, s ha helyzetbe is kerültek, még mindig ott volt Hodula Krisztián, aki parádés védésekkel babonázta meg ellenfeleit. A bronzmeccs után a döntő is hétméteresekkel dőlt el, s ugyan előbb a Shell Dunaújváros, majd a Mad Dogs is eljutott egy-egy meccslabdáig, végül a három büntetőt is hárító Hodula Krisztián vezérletével 3-2-re nyert a Shell Dunaújváros, mely tavalyi harmadik helyét követően idén végre megnyerte a Carissa Kupát. A finálét követően azonban nemcsak a végső győztes lehetett elégedett, hanem a szervezők és a tornára kilátogatók is, hiszen ismét egy remek színvonalú, izgalmas viadalt sikerült összehoznia a lelkes rendezői gárdának, így nem túlzott Petrás Gábor DLSZ főtitkár sem akkor, amikor villámértékelésében elmondta, hogy szakmailag és rendezésben is ez volt a legmagasabb színvonalú torna a sorozat történelmében.

Ami pedig a torna jótékonysági akcióját illeti, itt is nagyon szép sikerrel zártak a szervezők, akik a viadal előtt már meglévő félmillió forintos összeghez nyolcszázezer forintot gyűjtöttek össze, így összesen egymillió-háromszáztizenötezer-nyolcszáz forinttal tudnak hozzájárulni ahhoz, hogy a kórház neurológiai osztályán kialakíthassák a régóta vágyott stroke őrzőt, valamint speciális betegőrző monitorokat és vérnyomásmérőket is vásároljanak.

Hankusz Kálmán felvételei

 

A Carissa Kupa végeredménye: 1. Shell Dunaújváros, 2. Mad Dogs, 3. Sugar Cafe, 3. Ködi Junior

Különdíjak

Gólkirály: Bognár Bence (Mad Dogs, 3 gól)
Legjobb játékos: Büki Baltazár (Mad Dogs)
Legjobb kapus: Hodula Krisztián (Shell Dunaújváros)
A döntő legjobbja: Hodula Krisztián (Shell Dunaújváros)
A legjobb dunaújvárosi játékos: Kovács Barnabás (Ködi Junior)
Carissa pillanat díj: Sugar Cafe (A Mad Dogs elleni csoportmeccsen bemutatott sportszerűségért)
Carissa + díj: Tasselmájer Adrián (Sugar Cafe)

A Carissa Kupa részletes eredménysora

A rovat további hírei: Sport

Hibátlan szezonnyitó

Hibátlan szezonnyitó

2020. szeptember 29. (kedd)

Szettet sem veszített első három bajnoki mérkőzésén a DSE Röplabda Akadémia U19-es együttese.

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

2020. szeptember 29. (kedd)

Nem lehet majd olimpiai kvótákat szerezni a decemberre halasztott férfi és női torna Európa-bajnokságokon, melyeket egyformán Bakuban rendeznek majd meg a tervek szerint.

Döntetlenek napja az élvonalban

Döntetlenek napja az élvonalban

2020. szeptember 29. (kedd)

Senki sem örülhetett győzelemnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának hétfői rangadóin.

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

2020. szeptember 29. (kedd)

Kijelölte a magyar labdarúgó válogatott keretét a soron következő októberi mérkőzésekre Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hazai mezőnnyel terveznek!

Hazai mezőnnyel terveznek!

2020. szeptember 29. (kedd)

Idén csak magyar csapatok részvételével rendezik meg Európa egyik legnagyobb utánpótlás jégkorong tornáját Dunaújvárosban.

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

2020. szeptember 28. (hétfő)

Az olimpiai fáklyafutás rajtjára a jövő évi tokiói nyári játékok előtt március 25-én kerül sor Fukusima prefektúrában - tudatta honlapján a japán szervezőbizottság hétfőn.

Vereséggel kezdtek a Gorillák

Vereséggel kezdtek a Gorillák

2020. szeptember 28. (hétfő)

Hiába volt három és fél negyeden át esélye a győzelemre is, végül kikapott idei első bajnoki mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.