Időskorú nőt fosztottak ki

2020. január 30. (csütörtök) 14:17 - doszerk

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője sajtótájékoztató keretében tájékoztatta a médiatartalom-szolgáltatókat a nyomozás eredményességéről. Egy nap alatt azonosították és elfogták a dunaújvárosi nyomozók az elkövetőket.

Miklán Klaudia felvétele

Időskorú hölgyet keresett fel dunaújvárosi lakásán 2020. január 27-én reggel egy ismeretlen férfi azzal, hogy a vízműtől érkezett, mert túlfogyasztás van a lépcsőházban és neki ellenőriznie kell azt, majd a lakásában a nyugdíjas szelvényeket kérte ellenőrzésre. A sértett a kamrába bement, majd egy befőttes üvegből - ahol két és félmillió forintot is tartott - kivette a kért papírokat, majd átadta. Az elkövető ekkor a hölgytől egy pohár vizet kért, majd ezt kihasználva a férfi az üvegből a készpénzt elvette, a nénitől elköszönt és kiment a lakásból. A 80 éves néni a szelvényeket akarta visszatenni a helyére, amikor látta, hogy a pénz hiányzik az üvegből.

A nyomozás eddigi adatai szerint a lépcsőházba az ismeretlen férfi társával ment be, majd amíg egyikük a lakásban volt, addig társa a lépcsőházban figyelt. A nyomozók a gyors adatgyűjtésnek és a térfigyelő kamerák felvételeinek köszönhetően azonosították az elkövetőket.

Kép forrása: police.hu

A 49 éves C. Istvánt valamint az 52 éves S. Jánost még aznap dunaújvárosi lakhelyükön a rendőrök elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki kifosztás bűntett elkövetése miatt. Őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2020. január 30-án elrendelt. A nyomozás során azt is sikerült megállapítani, hogy a két férfi korábbi hasonló vagyon elleni bűncselekményekkel is kapcsolatba hozható. A nyomozást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság folytatja, derült ki a hatóság ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

A rovat további hírei: Sziréna

Lánglovagok:  az ünnepi időszakban is érdemes vigyázni!

Lánglovagok: az ünnepi időszakban is érdemes vigyázni!

2020. április 09. (csütörtök)

Bár dunaújvárosi bevetésről ma éppen nem érkezett jelentés, de felhívással fordult a nyilvánossághoz a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószolgálata. Nincs nap szabatéri tűz nélkül – érdemes vigyázni!

Végzetes ütközés a 6-os főúton

Végzetes ütközés a 6-os főúton

2020. április 08. (szerda)

Halálos kimenetelű közlekedés baleset történt a 6-os főúton: két autó ütközött frontálisan Iváncsánál, az egyik kocsi 51 éves utasa vesztette életét, értesült a DO. A forgalom csak késő estére állt helyre a főút balesetben érintett szakaszán.
 

Rendőrkézen az autóbuszfeltörők

Rendőrkézen az autóbuszfeltörők

2020. április 07. (kedd)

Lopás vétség gyanújával kezdtek eljárást két 15 éves fiatal ellen a dunaújvárosi rendőrök: a kamaszok egy autóbuszt törtek fel Adony külterületén – és mindent vittek, amit értékesnek véltek.

Szirénapróbák hétfőn

Szirénapróbák hétfőn

2020. április 05. (vasárnap)

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba április 6-án, hétfőn.

Közlekedés: lankadt a figyelem, baleset a vége

Közlekedés: lankadt a figyelem, baleset a vége

2020. április 05. (vasárnap)

Figyelmetlenül vezette gépjárművét, letért a 6-os útról Rácalmás határában egy helybéli férfi, és kocsijával a vízelvezető árokba hajtott. A rendőrség figyelmeztet.

Rendőrség: eltűnés miatt keresik Dorinát

Rendőrség: eltűnés miatt keresik Dorinát

2020. április 04. (szombat)

Körözési eljárást kezdett a dunaújvárosi rendőrség a képen látható Kerpács Dorina eltűnése miatt: a 16 éves perkátai lány csütörtök óta nem ad életjelet magáról. Ha láttad, tudsz róla, jelentkezz!

Tűzoltók segítettek a felborult kocsin Kulcson

Tűzoltók segítettek a felborult kocsin Kulcson

2020. április 03. (péntek)

Dunaújvárosi tűzoltók avatkoztak be annál a balesetnél, amely során felborult egy autó Kulcson: a keddi esemény nyomán egy családi ház kerítése is megrongálódott, értesült a DO.