Időskorú nőt fosztottak ki

2020. január 30. (csütörtök) 14:17 - doszerk

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője sajtótájékoztató keretében tájékoztatta a médiatartalom-szolgáltatókat a nyomozás eredményességéről. Egy nap alatt azonosították és elfogták a dunaújvárosi nyomozók az elkövetőket.

Miklán Klaudia felvétele

Időskorú hölgyet keresett fel dunaújvárosi lakásán 2020. január 27-én reggel egy ismeretlen férfi azzal, hogy a vízműtől érkezett, mert túlfogyasztás van a lépcsőházban és neki ellenőriznie kell azt, majd a lakásában a nyugdíjas szelvényeket kérte ellenőrzésre. A sértett a kamrába bement, majd egy befőttes üvegből - ahol két és félmillió forintot is tartott - kivette a kért papírokat, majd átadta. Az elkövető ekkor a hölgytől egy pohár vizet kért, majd ezt kihasználva a férfi az üvegből a készpénzt elvette, a nénitől elköszönt és kiment a lakásból. A 80 éves néni a szelvényeket akarta visszatenni a helyére, amikor látta, hogy a pénz hiányzik az üvegből.

A nyomozás eddigi adatai szerint a lépcsőházba az ismeretlen férfi társával ment be, majd amíg egyikük a lakásban volt, addig társa a lépcsőházban figyelt. A nyomozók a gyors adatgyűjtésnek és a térfigyelő kamerák felvételeinek köszönhetően azonosították az elkövetőket.

Kép forrása: police.hu

A 49 éves C. Istvánt valamint az 52 éves S. Jánost még aznap dunaújvárosi lakhelyükön a rendőrök elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki kifosztás bűntett elkövetése miatt. Őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2020. január 30-án elrendelt. A nyomozás során azt is sikerült megállapítani, hogy a két férfi korábbi hasonló vagyon elleni bűncselekményekkel is kapcsolatba hozható. A nyomozást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság folytatja, derült ki a hatóság ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

A rovat további hírei: Sziréna

Lánglovagok: három tűzoltóval gyarapodik az állomány!

Lánglovagok: három tűzoltóval gyarapodik az állomány!

2020. február 18. (kedd)

Hat új beosztott tűzoltó kezdte meg szolgálatát Fejér megyében a napokban. Közülük hárman a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába kerültek, derül ki a megyei katasztrófavédelmi főigazgatóság kommunikációs szolgálatának összegzéséből. 

Rendőrség: a szépkorúak védelmében – városunkban is!

Rendőrség: a szépkorúak védelmében – városunkban is!

2020. február 16. (vasárnap)

A város több pontján hívták fel a figyelmet a rendőrök a trükkös csalók "unokázós" módszerére tegnap. Nem véletlenül: az elmúlt napokban több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint idős személyeket csalók próbáltak meg tévedésbe ejteni, értesült a DO.

Idén is lesz alkotói pályázat

Idén is lesz alkotói pályázat

2020. február 14. (péntek)

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2020-ban immáron hetedik alkalommal hirdet alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

Rendőrség: kocsikat rongált, de rajtavesztett

Rendőrség: kocsikat rongált, de rajtavesztett

2020. február 12. (szerda)

Tetten érték és a helyszínen elfogták a rendőrök azt a férfit, aki kocsikat rongált meg a Lajos király körúton hétfőn este. Három esettel gyanúsítják.

Dunaújvárosi tűzoltókat is bevetettek a szélvihar után

Dunaújvárosi tűzoltókat is bevetettek a szélvihar után

2020. február 11. (kedd)

Tetőket rongált meg, fákat csavart ki az orkán erejű szél Fejér megye déli részén hétfőn – a Ciara hurrikán okozata viharkárok elhárításába a dunaújvárosi tűzoltókat is bevetették, értesült a DO.

Lánglovagok: kiégett egy nádfedésű lakóház Rácalmáson

Lánglovagok: kiégett egy nádfedésű lakóház Rácalmáson

2020. február 07. (péntek)

A dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi lánglovagokat is bevetették, a tűz továbbterjedését sikerült megfékezni, de teljesen kiégett egy lakóház Rácalmáson csütörtökön este. A lakók elhelyezéséről a dunaújvárosi, ellátásukról a rácalmási önkormányzat gondoskodott.

Közlekedés: fokozott figyelemmel a szélben!

Közlekedés: fokozott figyelemmel a szélben!

2020. február 05. (szerda)

Megnehezíti a közlekedők dolgát az erős, országszerte gyakran viharos szél – az ORFK Kommunikációs Szolgálata közlekedési kisokossal segít annak érdekében, hogy mindenki hazaérjen!