Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

spigott - 2020. január 15. 21:44

Gólokban gazdag mérkőzésen aratott győzelmet a Brassó ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga alapszakaszának utolsó fordulójában.

A Brassó elleni hazai mérkőzéssel fejezte be az Erste Liga alapszakaszának küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A DAB gárdája számára még volt tétje az összecsapásnak, mert egy győzelem esetén felléphettek volna a tabella negyedik helyére, amivel plusz pontot vihetnének a felsőházba.
A Bikák kispadján a ma kinevezett David Leger irányította és figyelte a játékot, s ugyan az első percekben nagyon nyomott a Brassó, a 11. percben Dósa emberelőnyös találatával mégis a mieink szerezték meg a vezetést (1-0). Mindössze két percig örülhettek ennek Acélbikáink, mert a vendégek Zagidullin szintén fórból szerzett találatával hamar egyenlíteni tudtak, ám Somogyi szűk ötven másodperccel később ismét együttesünket juttatta vezetéshez. A folytatásban több nagy helyzetet is kihagytak hokisaink, s ezt a 18. percben Tranca büntette egy kissé szerencsés találattal, így az első szünetre 2-2-es állással vonultak a felek.

A második felvonás elején négy percig játszhatott emberelőnyben a Brassó, s bár az Acélbikák ekkor kiválóan védekeztek, a harmad derekán mégis el tudott jönni egy kontrával a Brassó, mely Borisenko révén átvette a vezetést (2-3). A hátrány ellenére sem zuhant össze csapatunk, mely Mazurek "tuszkolós" találatával a 33. percben előbb egyenlített, majd mindössze huszonkét másodperccel később Turcotte pöckölte be közelről a kapuba a pakkot, visszavéve az előnyt a mieinknek (4-3).

Hankusz Kálmán felvételei!

A harmadik húsz percet is jobban kezdték a mieink, mert Somogyi remek egyéni megoldásával a második emberelőnyt is sikerült gólra váltani, ám hiába vezettünk két találattal, a Brassó csak nem akarta feladni a küzdelmet, s Borisenko bombagóljával, valamint Franko szintén jól eltalált lövésével a 46. percre kiegyenlített (5-5). Ez sem vette el azonban az Acélbikák kedvét, mert a 48. percben Gebei ért bele remekül Kovács kapu elé lőtt korongjába, s idei első góljával újra vezetéshez juttatta Acélbikáinkat (6-5). Innen szerencsére már nem tudott visszajönni a vendégcsapat, mely hiába próbálkozott bármivel, Azari 54. percben szerzet emberelőnyös találata végleg eldöntötte a meccset, melyet végül 7-5-re nyertek a mieink. A DAB ezzel a sikerrel feljött a tabella negyedik helyére, s ha a DEAC holnap nem szerez pontot a Csíkszereda vendégeként, akkor egy bónuszponttal vághat majd neki a felsőháznak.

DAB – Corona Brasov 7-5 (2-2, 2-1, 3-2)

DAB: Hughson – Kovács (1), Vuorijärvi (1), Azari 1 (1), Dansereau (2), Mazurek 1 (1), Hüffner (1), Lendák, Silló (2), Somogyi 2, Turcotte 1 (2), Dósa 1, Hruby, Gebei 1, Kovács, Németh, Baker, Pinczés. Vezetőedző: David Leger.

Corona Brasov: Tőke – Borisenko 2, Molnár, Fowlie (2), Gliga (1), Franko 1 (1), Bíró O., Mihály (1), Molnár, Péter (1), Tranca 1 (2), Bíró M., Haraga, Bíró G., Brown, Zagidullin 1, Constantin. Vezetőedző: Július Pénzes.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.