Talált bankkártyával vásárolt - de gyorsan lebukott

Öcaline - 2020. január 23.

Egy 55 éves mezőfalvai asszonyt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök, miután egy talált bankkártyát felhasználva több vásárlást is lebonyolított kedden. Nem sokáig örülhetett a szerencsés találatnak.

Elfogásról tájékoztatta műhelyünket a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. A szóvivői összegzés szerint egy férfi tett feljelentést a rendőrségen kedden délelőtt arról, hogy elhagyta kézitáskáját Mezőfalván a reggeli órákban a benne található pénztárcájával, bankkártyájával és személyi okmányaival együtt. A férfi figyelmetlenül a gépjárműve tetején felejtette a táskát, majd elindult, s nem is nem vette észre értékei eltűnését addig, amíg nem kapott több üzenetet telefonjára arról, hogy a bankkártyájával vásárlásokat hajtottak végre.

A járőrök kiterjedt adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek az elkövető felkutatása érdekében, amely néhány órán belül eredményre vezetett; azonosították a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható 55 éves mezőfalvai asszonyt. A rendőrök elfogását és előállítását követően információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, gyanúsítottként hallgatták ki a nőt, aki elismerte felelősségét.

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Perkátán találták meg az eltűnt lányt

Perkátán találták meg az eltűnt lányt

2020. okt. 21.

Engedély nélkül távozott sárbogárdi otthonából a 16 éves fiatal – Perkátán találták meg kedden este, értesült a DO.

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő!

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő!

2020. okt. 21.

A katasztrófavédelem jelentése szerint egy gyermek is tartózkodott abban a lakásban, ahol helyesen jelzett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban még hétfőn este. Életmentés a hajtás után!

Rendőrség: a halott férfi kiléte ügyében kezdtek eljárást

Rendőrség: a halott férfi kiléte ügyében kezdtek eljárást

2020. okt. 20.

Közigazgatási hatósági eljárást kezdett egy ismeretlen személy rendkívüli halála miatt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Az ügyben felhívással fordultak a nyilvánossághoz. Minden segítség, akár még egy megosztás is számíthat!

Letartóztatásban a kerékpáros támadó

Letartóztatásban a kerékpáros támadó

2020. okt. 19.

A Fejér Megyei Főügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki két nap alatt három, köztük egy idős sértettet támadott meg a városban, értesült a DO.

Régészeti leleteket talált, vádemelést javasolnak ellene

Régészeti leleteket talált, vádemelést javasolnak ellene

2020. okt. 18.

A kunszentmiklósi nyomozók lopás miatt javasolnak vádemelést egy szabadszállási férfi ellen, aki a gyanú szerint megtartotta magának a földben talált régészeti leleteket - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.

Tűz ütött ki a Búzavirág utcában

Tűz ütött ki a Búzavirág utcában

2020. okt. 18.

A berendezési tárgyak égnek egy ház huszonnégy négyzetméteres melléképületében, a dunaújvárosi Búzavirág utcában.

Elzárt települések és utak az árvíz miatt Borsodban

Elzárt települések és utak az árvíz miatt Borsodban

2020. okt. 17.

Az éjszaka és a hajnali órákban tovább nőtt a Hernád áradása miatt lezárt útszakaszok és elzárt települések száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel szombaton.