Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

"Tudod, az élet szép": klip a kliptelen dalhoz – premier itt!

2020. január 15. (szerda) 20:18 - Öcaline

Dunaújvárosi alkotó, konkrétan Nil készítette el az első klipet az Animal Cannibals első lemezén lévő "kliptelen" dalok egyikéhez. "Tudod, az élet szép" – mutatom máris!

Rekordidő alatt, a felhívás megpillantásától számítva egy héten belül elkészült az első klip az Animal Cannibals első lemezén lévő kliptelen dalok egyikéhez – erre persze még nem biztos, hogy felkapnám a Saiid-összesen edzett fejem, az viszont már fontos alaptényező, hogy a "Tudod, az élet szép" című nótához egy dunaújvárosi hangképész, Nil készített klipet – méghozzá pontosan így:
– Dióhéjban az történt, hogy január 3-án, pénteken megláttam a felhívást arról, hogy bárki készíthet klipet az Animal Cannibals első lemezén lévő "kliptelen" dalokhoz. Azonnal írtam nekik egy e-mailt, hogy belevágnék, megkaptam az infókat, és elég gyorsan kiválasztottam a nótát. Pont passzolt amúgy hozzám is, teljesen Beastie Boys stílus – azok meg nagy kedvenceim voltak. Írtam is a srácoknak, hogy kövessük ezt a vonalat – olyasmi stílusú klipet tudnék hozzá elképzelni, amilyet a Beastie Boys csinált. Abban viszont muszáj nekik szerepelni – innentől elég gyorsan pörögtek az események, ledumáltuk még akkor pénteken, hogy két-három órát akár rá is érnének. Leszerveztem a helyszínt, meg a szereplőket. Az egyik kedves nézőm játszotta a "csövest", Erdős Violát meg felkértem a másik szerepre – tudtam, hogy ő már megszokta a kamerát, vele nagyon gördülékenyen tudunk dolgozni, mivel nem sok időnk volt a felvételre. Szóltam a "kannibáloknak", szerdán délelőtt találkoztunk is; 1,5 óra alatt leforgattuk a klipet, másnap készre vágtam, és átküldtem nekik, hogy véleményezzék. Ajánlottak egy-két apró változtatást, azokat megcsináltam – péntekre 100 százalékos lett a klip; az ötlettől a kész produktumig pont egy hét telt el. 

A fenti illusztráció egy kocka a klipből, a premier hétfőn délután 13.13-kor volt – máris mutatom a végeredményt! Szép munka, Nil!

A rovat további hírei: Kultúra

Bartók: új magyar musical született – ősbemutató ma este

Bartók: új magyar musical született – ősbemutató ma este

2020. szeptember 25. (péntek)

Ősbemutatóval kezdődik a Város Évada a Bartók Kamaraszínházban ma este: a közönség először láthatja a Sándor Mátyás című új magyar musicalt.

DSTV: CsupaCsoda mesehét az MMK-ban

DSTV: CsupaCsoda mesehét az MMK-ban

2020. szeptember 23. (szerda)

A magyar népmese napjához kapcsolódva egész hetes programot szervez a Munkásművelődési Központ szeptember 28. és október 2. között. Az intézmény rendezvényei a CsupaCsoda Birodalom népmese ponton zajlanak majd; az eseményeken előzetes regisztráció után vehetnek részt a gyerekek. Hangkép.

Ezernél is több online rendezvényt tartanak a Frankfurti Könyvvásáron

Ezernél is több online rendezvényt tartanak a Frankfurti Könyvvásáron

2020. szeptember 21. (hétfő)

Ezernél is több online rendezvénnyel és csaknem háromezer kiállítóval várják a látogatókat idén a Frankfurti Könyvvásáron, amely a koronavírus-világjárvány miatt átköltözött a digitális térbe.

ICA-D: Meixner Józsefné apoteózisa – könyvbemutató

ICA-D: Meixner Józsefné apoteózisa – könyvbemutató

2020. szeptember 21. (hétfő)

Böszörményi Márton első könyve, a Meixner Józsefné apoteózisa című prózakötet bemutatójának ad otthont a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) kedden délután. Testhorror a hajtás után.

Tematikus sétákat rendeztek a Fiumei úti sírkertben

Tematikus sétákat rendeztek a Fiumei úti sírkertben

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Ötödik alkalommal csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Kulturális Örökség Napjai országos programsorozathoz. A szombati tematikus sétákra mintegy kétszázan látogattak el a Fiumei úti sírkertbe.

Szeptemberben rendezik a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében programsorozatot

Szeptemberben rendezik a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében programsorozatot

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Szakvezetéses erdei sétákkal, klasszikus és népzenei koncertekkel is várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében elnevezésű rendezvény Gyula térségében szeptember 25. és 27. között.

DSTV: szoborállítás a zeneiskolánál

DSTV: szoborállítás a zeneiskolánál

2020. szeptember 19. (szombat)

Zajlanak a Sándor Frigyes Zeneiskola melletti parkba tervezett szoborcsoport előkészületi munkálatai. A kompozícióban a Vasmű úti fák közül három is helyet kap majd, emellett pedig egy lakatokkal díszített emlékművel idézik majd fel az intézmény diákjai az itt töltött időt. A DVG. Zrt. munkatársai az ehhez szükséges térrendezési, valamint betonozási és egyéb munkálatokat végzik, hogy október 1-jére, a tervezett átadásra minden készen álljon. Hangkép.