Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

"Tudod, az élet szép": klip a kliptelen dalhoz – premier itt!

2020. január 15. (szerda) 20:18 - Öcaline

Dunaújvárosi alkotó, konkrétan Nil készítette el az első klipet az Animal Cannibals első lemezén lévő "kliptelen" dalok egyikéhez. "Tudod, az élet szép" – mutatom máris!

Rekordidő alatt, a felhívás megpillantásától számítva egy héten belül elkészült az első klip az Animal Cannibals első lemezén lévő kliptelen dalok egyikéhez – erre persze még nem biztos, hogy felkapnám a Saiid-összesen edzett fejem, az viszont már fontos alaptényező, hogy a "Tudod, az élet szép" című nótához egy dunaújvárosi hangképész, Nil készített klipet – méghozzá pontosan így:
– Dióhéjban az történt, hogy január 3-án, pénteken megláttam a felhívást arról, hogy bárki készíthet klipet az Animal Cannibals első lemezén lévő "kliptelen" dalokhoz. Azonnal írtam nekik egy e-mailt, hogy belevágnék, megkaptam az infókat, és elég gyorsan kiválasztottam a nótát. Pont passzolt amúgy hozzám is, teljesen Beastie Boys stílus – azok meg nagy kedvenceim voltak. Írtam is a srácoknak, hogy kövessük ezt a vonalat – olyasmi stílusú klipet tudnék hozzá elképzelni, amilyet a Beastie Boys csinált. Abban viszont muszáj nekik szerepelni – innentől elég gyorsan pörögtek az események, ledumáltuk még akkor pénteken, hogy két-három órát akár rá is érnének. Leszerveztem a helyszínt, meg a szereplőket. Az egyik kedves nézőm játszotta a "csövest", Erdős Violát meg felkértem a másik szerepre – tudtam, hogy ő már megszokta a kamerát, vele nagyon gördülékenyen tudunk dolgozni, mivel nem sok időnk volt a felvételre. Szóltam a "kannibáloknak", szerdán délelőtt találkoztunk is; 1,5 óra alatt leforgattuk a klipet, másnap készre vágtam, és átküldtem nekik, hogy véleményezzék. Ajánlottak egy-két apró változtatást, azokat megcsináltam – péntekre 100 százalékos lett a klip; az ötlettől a kész produktumig pont egy hét telt el. 

A fenti illusztráció egy kocka a klipből, a premier hétfőn délután 13.13-kor volt – máris mutatom a végeredményt! Szép munka, Nil!

A rovat további hírei: Kultúra

Kaptár: eldobnád az agyad Valentin napján? Itt az alkalom!

Kaptár: eldobnád az agyad Valentin napján? Itt az alkalom!

2020. február 13. (csütörtök)

Idén immár ötödszörre rendezik meg a Vomiting Blood Night  minifesztiválját a Kaptár Music Pubban – micsoda véletlen, az idén éppen tizedik születésnapját ünneplő házigazda Morhord buliját Valentin napján rendezik!  Yeaaahh!

Könyvtár: nemcsak Valentin, de könyvajándék nap is lesz!

Könyvtár: nemcsak Valentin, de könyvajándék nap is lesz!

2020. február 12. (szerda)

A József Attila Könyvtár is csatlakozott a Nemzetközi Könyvajándék Nap egész világot behálózó akciójához – pénteken várják meglepetéssel a gyermekkönyvtár vendégeit! A felnőtteket könyves vakrandival csábítják!
 

ICA-D: két programmal búcsúzik a két tárlat

ICA-D: két programmal búcsúzik a két tárlat

2020. február 06. (csütörtök)

Izgalmas kulturális kalandozásra invitálja a vendégeket a Kortárs Művészeti Intézet pénteken este – a két kiállítást stílszerűen két programmal búcsúztatják!
 

Népdalosok versenye a Móriczban

Népdalosok versenye a Móriczban

2020. február 05. (szerda)

A Móricz iskola adott otthont a Pesovár Ferenc Fejér Megyei Népdaléneklési és Népzenei Verseny területi fordulójának a napokban. A megméretés hangképes összegzése itt!

Na, hol lesz idén Magyarország legnagyobb rock flashmobja?

Na, hol lesz idén Magyarország legnagyobb rock flashmobja?

2020. január 27. (hétfő)

Naná, hogy Dunaújvárosban! Felszállt a füst, Gajda Ferenc főszervező és Pintér Tamás polgármester jelentette be az örömhírt a Szalki-szigeten rendezett tájékoztatón ma délben. MTV CityRocks 2020, Dunaújváros – és hamarosan már lehet is jelentkezni, yeaaahh!

Látogatás Lesznóban: a visegrádi országoknak más jelent a szabadság...

Látogatás Lesznóban: a visegrádi országoknak más jelent a szabadság...

2020. január 27. (hétfő)

Különleges rendezvényen vett részt Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és az általa vezetett delegáció a lengyelországi Leszno városában a napokban. Összeállításunk nemcsak a napokban tett látogatást eleveníti föl, de bemutatja Dunaújváros legfiatalabb, de legaktívabb testvérvárosi kapcsolatát is.

A magyar kultúra napja: koncerttel és díjátadóval ünnepeltek

A magyar kultúra napja: koncerttel és díjátadóval ünnepeltek

2020. január 23. (csütörtök)

A magyar kultúra napját a hagyományokhoz templomi koncerttel, valamint a Dunaújváros közgyűlése által alapított "Pro Cultura Intercisae" Díj átadásával ünnepelték városunkban. Az elismerést Tóth Jánosné Végh Mária, a Munkásművelődési Központ volt igazgatója vehette át az evangélikus templomban rendezett tegnapi ünnepségen.