Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

"Tudod, az élet szép": klip a kliptelen dalhoz – premier itt!

Öcaline - 2020. január 15. 20:18

Dunaújvárosi alkotó, konkrétan Nil készítette el az első klipet az Animal Cannibals első lemezén lévő "kliptelen" dalok egyikéhez. "Tudod, az élet szép" – mutatom máris!

Rekordidő alatt, a felhívás megpillantásától számítva egy héten belül elkészült az első klip az Animal Cannibals első lemezén lévő kliptelen dalok egyikéhez – erre persze még nem biztos, hogy felkapnám a Saiid-összesen edzett fejem, az viszont már fontos alaptényező, hogy a "Tudod, az élet szép" című nótához egy dunaújvárosi hangképész, Nil készített klipet – méghozzá pontosan így:
– Dióhéjban az történt, hogy január 3-án, pénteken megláttam a felhívást arról, hogy bárki készíthet klipet az Animal Cannibals első lemezén lévő "kliptelen" dalokhoz. Azonnal írtam nekik egy e-mailt, hogy belevágnék, megkaptam az infókat, és elég gyorsan kiválasztottam a nótát. Pont passzolt amúgy hozzám is, teljesen Beastie Boys stílus – azok meg nagy kedvenceim voltak. Írtam is a srácoknak, hogy kövessük ezt a vonalat – olyasmi stílusú klipet tudnék hozzá elképzelni, amilyet a Beastie Boys csinált. Abban viszont muszáj nekik szerepelni – innentől elég gyorsan pörögtek az események, ledumáltuk még akkor pénteken, hogy két-három órát akár rá is érnének. Leszerveztem a helyszínt, meg a szereplőket. Az egyik kedves nézőm játszotta a "csövest", Erdős Violát meg felkértem a másik szerepre – tudtam, hogy ő már megszokta a kamerát, vele nagyon gördülékenyen tudunk dolgozni, mivel nem sok időnk volt a felvételre. Szóltam a "kannibáloknak", szerdán délelőtt találkoztunk is; 1,5 óra alatt leforgattuk a klipet, másnap készre vágtam, és átküldtem nekik, hogy véleményezzék. Ajánlottak egy-két apró változtatást, azokat megcsináltam – péntekre 100 százalékos lett a klip; az ötlettől a kész produktumig pont egy hét telt el. 

A fenti illusztráció egy kocka a klipből, a premier hétfőn délután 13.13-kor volt – máris mutatom a végeredményt! Szép munka, Nil!

A rovat további hírei: Kultúra

Gazdag kínálat a zene világnapjára időzítve (FRISSÍTVE)

Gazdag kínálat a zene világnapjára időzítve (FRISSÍTVE)

2022. szep. 30.

Több intézmény, szervezet is készül a zene világnapjára: az első programokra már ma várják a muzsika szerelmeseit, de a következő napokban is egymást érik az események! (FRISSÍTVE)

DSTV: rajzfilmes retró vetélkedő az MMK-ban (galériával)

DSTV: rajzfilmes retró vetélkedő az MMK-ban (galériával)

2022. szep. 30.

Fergeteges hangulatról és vérre menő csatáról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK adott otthon a napokban a rajzfilmes retró vetélkedőnek – 17 csapattal és kirobbanó sikerrel. Hangkép és galéria itt!

Petőfi 200 – egyeztető kerekasztalt szerveznek a városban

Petőfi 200 – egyeztető kerekasztalt szerveznek a városban

2022. szep. 28.

Komoly előkészületek az emlékévre, színes programokkal, előadásokkal, több intézmény együttműködése nyomán megvalósuló kínálattal készülnek, derült ki a téma kapcsán szervezett tájékoztatón.

Kisplasztikák a szabadban – pazar nyitánnyal (galériával)

Kisplasztikák a szabadban – pazar nyitánnyal (galériával)

2022. szep. 27.

A folyamatos kríziskezeléstől az optimista vagy éppen kevésbé derűlátó olvasatig – remek programmal nyílt meg a Dunaferr Art Alapítvány kisplasztikai gyűjteményéből válogatott kiállítás hétfőn este. A rendhagyó válogatás egy szűk héten át, péntekig látható a felső Duna-parton – csak tessék, tessék!

Pásztor Bertalan az Aranybulla-díj birtokosa lett

Pásztor Bertalan az Aranybulla-díj birtokosa lett

2022. szep. 27.

A 91 éves Pásztor Bertalan ma is aktív, ír, publikál. Néhány héttel ezelőtt egy pályázaton is győztesnek kiáltották ki, Aranybulla-díjat kapott. Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter kulturális bizottsági elnök a közelmúltban fogadta a Városházán.

DSTV: kötetbemutató a Kortárs Művészeti Intézetben

DSTV: kötetbemutató a Kortárs Művészeti Intézetben

2022. szep. 27.

Irodalmi estről tudósít a DSTV összeállítása. Böszörményi Márton második, Infected Monstrum című kötetét, és magát az írót ismerhették meg a látogatók a Kortárs Művészeti Intézetben rendezett beszélgetés során. Hangkép.
 

DSTV: a kreativitás kibontása

DSTV: a kreativitás kibontása

2022. szep. 26.

Izgalmas és a szó összes értelmében színes foglalkozásról tudósít a DSTV összeállítása. A Wesley-Da Capo iskola művészeti tagozata tartott nyílt órát a Dózsa iskolában – a tét és a cél a résztvevő gyerekek kreatív energiáinak kibontása volt. Hangkép.